خبرهای تازه

احتمال توافق طالبان با خلیلزاد بر سر خروج نیروهای خارجی از کشور

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

شورای عالی صلح از احتمال توافق طالبان با زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان روی تقسیم اوقات خروج نظامیان خارجی از کشور خبر می‌دهد.

دین محمد معاون این شورا میگوید که برای مقدمه چینی آغاز گفتگوهای صلح قرار است در آینده نزدیک  شمار از زندانیان طالب نیز از سوی حکومت افغانستان آزاد شوند.

گفته میشود که خروج نیروهای خارجی از افغانستان، آزادی زندانیان طالب و حذف نام طالبان از فهرست سیاه جهانی از خواسته های درشت گروه طالبان برای آغاز مذاکرات صلح است، اما یک عضو ارشد شورای عالی صلح از احتمال توافق زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با طالبان روی زمان بندی خروج نیروهای خارجی از کشور خبر می‌دهد.

معاون شورای عالی صلح میگوید:” بعد از این که صلح به میان آید، باید تقسیم اوقات خروج نیروهای خارجی تنظیم شود. حالا به یک توافق تقسیم اوقات هم شاید رسیده باشند.”

آزادی زندانیان طالب در دو دور گفتگوی زلمی خلیلزاد با نمایندگان طالبان در قطر مطرح شده و حالا شورای عالی صلح میگوید که حکومت آماده شده است تا شماری از زندانیان طالب را در آینده نزدیک از بند آزاد کند؛ که این اقدام حکومت در واقع مقدمه چینی برای آغاز گفتگوهای مستقیم صلح بین دولت و طالبان پنداشته می‌شود.

معاون شورای عالی صلح می‌افزاید که در صورت تفاهم، حکومت آمادگی لازم برای رهایی زندانیان رده پایین گروه طالبان را دارد که این مقدمه ای برای آغاز مذاکرات خواهد بود.

همچنان معاون شورای عالی صلح می پذیرد که این شورا در متن مذاکرات امریکا با طالبان قرار ندارد و تنها یک بخش کوچک مذاکرات با آنان شریک ساخته شده است.

از سوی هم، رییس جمهور غنی نیز یک رشته از رایزنی ها روی روند صلح را با چهره ها و احزاب سیاسی آغاز کرده است که گفته میشود در این دیدارها آقای غنی گفته که پیش از رفتن افغانستان به نشست ژینو، یک گروه تازه مذاکره کننده با طالبان شکل خواهد گرفت؛ گروهی که از ساختار آن به عنوان بورد مشورتی صلح نام برده شده و این بورد مسوولیت مذاکره با طالبان و نیز صلاحیت تصمیم گیری در روند صلح را خواهد داشت.

محمد هارون چخانسوری سخنگوی رییس جمهور میگوید: “تصمیم گرفته شده که یک بورد مشورتی ملی از تمام افغانستان ایجاد شود و رییس جمهور افغانستان یک سلسله جلسات مشورتی را در مورد ترکیب و اعضای این بورد با اقشار مختلف آغاز کرده است تا این بورد بتواند موضوعاتی را که در پروسه صلح مطرح میشود، مشوره خود را با حکومت افغانستان و شورای عالی صلح شریک بسازد.”

با این حال حزب جمعیت اسلامی افغانستان با ایجاد بورد مشورتی صلح اعلام مخالفت کرده و آنرا ساختار موازی با شورای عالی صلح می‌داند.

Trending

خروج از نسخه موبایل