Connect with us

تجارت

احدی: ۳.۵ میلیارد دالر پول‌ افغانستان به بانک سویس انتقال یافته است

منتشر شده

در

انور الحق احدی، عضو هیأت صندوق امانت پول‌های افغانستان در گفتگوی اختصاصی با آریانا نیوز می‌گوید که ۳.۵ میلیارد دالر پول افغانستان به بانک سویس انتقال یافته است و توسط هیأت چهار نفره حفاظت و نگهداری خواهد شد.

آقای احدی می‌افزاید که این سرمایه حق مردم افغانستان است که به دلیل تحریم‌های موجود بالای کشور، امریکا نمی‌خواهد به افغانستان سپرده شود؛ اما در صورت عادی‌شدن روابط جهان با افغانستان این سرمایه به بانک مرکزی انتقال خواهد یافت.

او می‌گوید: «این سرمایه د افغانستان بانک است. روابط افغانستان با جهان نورمال نیست. هر زمانیکه روابط افغانستان با جهان نورمال شود، سرمایه موجود به بانک مرکزی انتقال خواهد یافت.»

به گفته آقای احدی، پول‌های که به سویس انتقال یافته است، پول‌های مصرفی نیست اما مطابق اساس‌نامه صندوق امانت، اگر مصارف ضروری باشد و دولت فعلی توان پرداخت آنرا نداشته باشد از این صندوق پرداخت خواهد شد.

آقای احدی می‌گوید: «در اساس‌نامه این صندوق آمده است برخی مصارفی که خیلی ضروری است و حکومت فعلی نمی‌تواند آنرا اجرا کند، به این صندوق پیشنهاد و از طریق آن اجرا شود.»

آقای احدی خاطرنشان کرده است هدف از تشکیل هیأت صندوق امانت پول‌های افغانستان این است که از پول‌ها حفاظت کند و آنرا به دوران بیندازد تا درآینده نه چندان دور مقدار این سرمایه افزایش یابد.

به گفته وی، تاکنون ۳۶ میلیون دالر مفاد از سرمایه انتقال یافته به این صندوق به دست آمده و به دارایی‌های افغانستان افزوده شده است.

نزدیک به چند ماه پیش امریکا اعلام کرد که ۳.۵ ملیارد دالر از پول‌های منجمد شده افغانستان را به صندوق امانت افغانستان در بانک سویس انتقال می‌دهد. هرچند این تصمیم ایالات متحده واکنش جدی امارت اسلامی را در پی‌داشت، اما ظاهراً این واکنش به نتیجه نرسید و امریکا سرمایه افغانستان را تحت نظارت هیأت چهار نفری به بانکی در سویس انتقال داد.

تجارت

 امارت اسلامی: بازگشایی راه‌های تجارتی با پاکستان منوط به «تضمین قوی» اسلام‌آباد است

سخنگوی امارت تأکید کرد که هدف اصلی این تصمیم، حفظ حقوق تاجران، ثبات مسیرهای ترانزیتی و جلوگیری از برخوردهای سیاسی با نیازهای اقتصادی مردم است.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان یک‌بار دیگر موضع رسمی خود را در مورد بازگشایی راه‌های تجارتی با پاکستان اعلام کرد و تأکید نمود که این مسیرها تنها زمانی فعال خواهند شد که اسلام‌آباد تضمین واضح و قوی در مورد عدم استفاده سیاسی و فشار اقتصادی ارائه کند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی تازه گفته است که مسیرهای تجارت و ترانزیت میان افغانستان و پاکستان به‌گونه غیرقانونی و با هدف فشار سیاسی از سوی پاکستان بسته شده بود؛ اقدامی که به گفته او، «به مردم دو طرف زیان‌های جدی وارد کرد.»

مجاهد افزود که :« این‌که افغانستان نیازمندی‌های اساسی خود را از کشورهای متعدد دیگر تأمین می‌کند، از همین رو امارت اسلامی تصمیم گرفته است که برای گسترش تجارت و ترانزیت و به‌منظور رفاه مردم دو طرف و انجام تجارت باعزت، راه‌های تجاری با پاکستان تنها زمانی دوباره بازگشایی خواهد شد که از حکومت پاکستان اطمینان قوی به دست آید.»

به گفته او، این تضمین باید مانع آن شود که پاکستان در آینده بار دیگر از مسیرهای تجارتی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده نکند و تجارت مشروع مردم دو کشور آسیب نبیند.

سخنگوی امارت تأکید کرد که هدف اصلی این تصمیم، حفظ حقوق تاجران، ثبات مسیرهای ترانزیتی و جلوگیری از برخوردهای سیاسی با نیازهای اقتصادی مردم است.

امارت اسلامی می‌گوید هرگونه گام برای بازگشایی این مسیرها باید در فضایی مبتنی بر احترام متقابل و همکاری دوامدار برداشته شود.

Continue Reading

تجارت

گسترش همکاری‌های هوایی میان آریانا و ترکیش ایرلاین

در پایان، هر دو طرف بر تشکیل تیم‌های مشترک تخنیکی و عملیاتی برای تقویت و گسترش شبکۀ ترانسپورت هوایی تأکید کردند.

Published

on

رئیس د آریانا افغان هوايی شرکت، بخت‌ الرحمن شرافت، به همراه هیأت همراهش با رئیس اجرائیه ترکیش ایرلاین، بلال إکشی، دیدار و گفتگو کردند تا همکاری‌های دو جانبه در بخش هوایی گسترش یابد.

شرکت هوایی آریانا می‌گوید که، در این نشست، دو طرف بر توسعه ترانسپورت هوایی، استانداردسازی خدمات مسافربری و کارگو، و تبادل تجارب تخنیکی و عملیاتی تأکید نمودند.

رئیس د آریانا افغان هوايی شرکت ضمن ستایش از تجارب بین‌المللی ترکیش ایرلاین، نقش این شرکت را در تقویت رفت‌وآمد هوایی، روابط تجارتی و گردشگری میان دو کشور مهم ارزیابی کرد.

همچنین رئیس اجرائیۀ ترکیش ایرلاین از پیشرفت‌های اخیر آریانا تقدیر نمود و تعهد سپرد که ترکیش آماده همکاری مشترک در آموزش تخنیکی، ترمیم طیارات و بهبود عملیات‌های هوایی است.

در پایان، هر دو طرف بر تشکیل تیم‌های مشترک تخنیکی و عملیاتی برای تقویت و گسترش شبکۀ ترانسپورت هوایی تأکید کردند.

Continue Reading

تجارت

بسته‌شدن گذرگاه افغانستان–پاکستان، صادرات حیاتی پاکستان را فلج کرده است

کارخانه‌های شمال پاکستان که بیشتر وابسته به زغال‌سنگ افغانستان بودند، اکنون مجبور به واردات از جنوب افریقا، اندونیزیا و موزمبیک شده‌اند.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که پس از بسته‌شدن گذرگاه افغانستان و پاکستان در ۲۰ میزان، تنش‌ها میان دو کشور سبب توقف گسترده تجارت شده و کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامۀ بن‌بست می‌تواند بر صادرات پاکستان فشار بی‌سابقه وارد کند. در کنار این نگرانی‌ها، برخی تحلیل‌گران می‌گویند که بسته‌بودن گذرگاه ممکن است ورود کالاهای قاچاق از افغانستان به پاکستان را نیز کاهش دهد.

توقف کامل زغال‌سنگ و صادرات سمنت

یک تولیدکنندۀ سمنت در پاکستان گفته است که واردات زغال‌سنگ افغانستان و صادرات سمنت به افغانستان کاملاً متوقف شده است. با این وضعیت، قیمت زغال‌سنگ محلی از ۳۰ تا ۳۲ هزار کلدار پاکسانی به ۴۲ تا ۴۵ هزار کلدار پاکستانی در هر تُن افزایش یافته و زغال‌سنگ افغانستان دیگر در بازار موجود نیست.

کارخانه‌های شمال پاکستان که بیشتر وابسته به زغال‌سنگ افغانستان بودند، اکنون مجبور به واردات از جنوب افریقا، اندونیزیا و موزمبیک شده‌اند.

زیان سنگین صنایع سمنت و شرکت‌های داروسازی

براساس گزارش بازار سرمایه، توقف تجارت بیشترین آسیب را به شرکت‌های سمنت وارد کرده است؛ زیرا افغانستان حدود ۷ درصد از مجموع صادرات سمنت پاکستان را تشکیل می‌دهد. شرکت‌های چرات، فوجی و میپل لیف از جمله آسیب‌پذیرترین‌ها خوانده شده‌اند.

در بخش دارو، صادرات رسمی پاکستان به افغانستان حدود ۱۸۷ میلیون دالر برآورد شده؛ اما حجم قاچاق ‌دارو سه‌برابر بیشتر از صادرات رسمی گفته می‌شود. تولیدکنندگان دارو هشدار داده‌اند که با تداوم بسته‌بودن گذرگاه، میلیون‌ها دالر محموله در کارخانه‌ها متوقف مانده و برخی داروها در بازار پاکستان مصرف نمی‌شود.

ازدحام هزاران کانتینر در گذرگاه و بنادر

براساس معلومات اتاق مشترک تجارت افغانستان–پاکستان، حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ کانتینر در چمن و ۳۵۰ تا ۴۰۰ کانتینر در تورخم گیر مانده‌اند. افزون‌بر این، ۹۰۰۰ کانتینر در بنادر پاکستان در انتظار ترخیص برای ارسال به افغانستان و کشورهای آسیای میانه هستند.

ضربه سنگین به صادرات میوه و سبزیجات

بنابر گزارش انجمن صادرکنندگان میوه و سبزی پاکستان، سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دالر میوه و سبزی به افغانستان و کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود؛ اما پس از توقف تجارت، بسیاری از محموله‌های فاسدشدنی یا به نرخ پایین در بازار داخلی فروخته شده یا از بین رفته‌اند.

در عین زمان، پاکستان اکنون بیشتر انار، انگور و سیب را از ایران وارد می‌کند و قیمت‌ها در بازار دو برابر افزایش یافته است.

توقف صادرات روغن و آرد؛ بازار افغانستان از دست رفت

به گفتۀ اتحادیه تولیدکنندگان روغن، ماهانه ۶ تا ۸ هزار تُن روغن به افغانستان صادر می‌شد، اما اکنون این روند نیز کاملاً متوقف است.

همچنین، صادرات آرد از پاکستان در سه سال اخیر بسیار اندک شده و افغانستان بخش اعظم گندم خود را از روسیه، ترکمنستان و قزاقستان تأمین می‌کند.

ادامه بن‌بست تجاری

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامۀ بسته‌بودن گذرگاه، هم برای پاکستان و هم برای افغانستان پیامدهای اقتصادی جدی به همراه دارد، در حالی‌که هزاران راننده در هر دو سوی گذرگاه با کمبود غذا، پول و شرایط دشوار زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!