Connect with us

رویداد های اخیر

احزاب سیاسی کشور طرح مشترک برای صلح را در نشست استانبول ارایه خواهد کرد

منتشر شده

در

کمیته احزاب سیاسی که شامل هفت حزب برجسته کشور می شود، طرح جداگانه‌ی در مورد صلح را در نشست استانبول ارایه خواهد کرد.

کمیته احزاب سیاسی همچون حزب اسلامی با رهبری گلبدین حکمتیار، حزب وحدت اسلامی به رهبری کریم خلیلی، حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمد محقق، جمعیت اسلامی به رهبری صلاح الدین ربانی، حزب محاذ ملی به رهبری سید حامد گیلان، حزب جنبش به رهبری مارشال دوستم و حزب افغان ملت به رهبری انوار الحق احدی از دو ماه می شود روی طرح جداگانه برای نشست استانبول کار می کنند.

همایون جریر یک عضو حزب اسلامی می‌گوید که این احزاب طرح مشترکی را به عنوان اپوزیسیون در این نشست مطرح خواهند کرد.

آقای جریر گفته است: “ما طرح جداگانه توسط کمیته احزاب را ساخته ایم و به عنوان اپوزیسیون در این نشست شرکت می کنیم و ما هیچ طرحی به شورای عالی مصالحه ملی نسپرده ایم.”

محی الدین مهدی عضو رهبری جمعیت اسلامی می‌گوید که باید در نشست استانبول در کنار ساختار نظام امارتی و جمهوریت، نظام فدرال یا نظام غیر متمرکز هم به بحث گرفته شود.

آقای مهدی میگوید: ” تا کنون که ما دیدیم ساختار ریاستی هیچ نتیجه به همراه نداشت و باید نظام متمرکز بشکند و با نظام غیر متمرکز به یک نتیجه برسیم.”

رویداد های اخیر

حمایت قزاقستان از پروژه‌های بزرگ اقتصادی؛ دیدار نماینده ویژه رییس‌جمهور قزاقستان با وزیر داخله امارت اسلامی

وزارت داخله می‌گوید این دیدار نقطه مهمی در گسترش روابط کابل–آستانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی، با یرکین توکوموف، نماینده خاص رئیس‌جمهور قزاقستان، در کابل دیدار کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت داخله، در این دیدار توکوموف حمایت کشورش را از تقویت تجارت دوجانبه، گسترش همکاری‌ها و اجرای پروژه‌های مهم اقتصادی—به‌شمول راه‌آهن بین افغانستان و قزاقستان—اعلام کرده است.

او همچنان اطمینان داده که همکاری‌های مشترک در زمینه تقویت امنیت سرحدی، مبارزه با مواد مخدر و تکمیل مسیر راه‌آهن از طریق ترکمنستان ادامه خواهد یافت.

خلیفه سراج‌الدین حقانی در این دیدار، روابط میان دو کشور را مثبت ارزیابی کرده و تأکید نموده است که افغانستان در مسیر صلح، تجارت و توسعه گام برمی‌دارد. او از قزاقستان خواستار حسن‌نیت، همکاری‌های منطقه‌ای و نقش فعال در پروژه‌های زیربنایی و اقتصادی شد.

وزارت داخله می‌گوید این دیدار نقطه مهمی در گسترش روابط کابل–آستانه و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش چشمگیر فساد اداری؛ امارت اسلامی: «فساد را به حداقل رسانده‌ایم»

معاون سخن‌گوی امارت اسلامی هشدار داده است که هیچ فردی اجازه نخواهد داشت در ادارات دولتی به رشوه‌خواری، غصب زمین یا فساد اداری دست بزند و در صورت تخلف، با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی امارت اسلامی می‌گوید که مبارزه با فساد اداری در صدر برنامه‌های حکومت قرار دارد و طی چهار سال گذشته میزان فساد در ادارات دولتی به حداقل کاهش یافته است.

فطرت تأکید کرده است که امارت اسلامی در عرصه مبارزه با فساد، اختلاس و جلوگیری از غصب زمین، اقدامات «جدی و مؤثر» انجام داده و اراده جدی برای ریشه‌کن کردن این پدیده دارد.

به گفته او، هرچند ممکن است در سطوح پایین برخی مشکلات وجود داشته باشد، اما شمار زیادی از افراد دخیل در فساد و غصب زمین بازداشت و به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شده‌اند.

معاون سخن‌گوی امارت اسلامی هشدار داده است که هیچ فردی اجازه نخواهد داشت در ادارات دولتی به رشوه‌خواری، غصب زمین یا فساد اداری دست بزند و در صورت تخلف، با برخورد قانونی مواجه خواهد شد.

او همچنان گفت که امارت اسلامی متعهد است نظام اداری را از هرگونه فساد پاکسازی کرده و خدمات شفاف و مؤثر را به مردم ارائه کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صادرات دواهای پاکستان به افغانستان در خطر — بند بودن گذرگاه‌ها ۲۰۰ میلیون دالر را تهدید می‌کند

در همین حال، تولیدکننده‌گان پاکستانی با ابراز نگرانی از آن‌که داروهای حساس به دما — مانند واکسین و انسولین — ممکن است فاسد شوند،

Published

on

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که، صادرات دواهای پاکستان به افغانستان به‌دلیل بسته ماندن مداوم گذرگاه‌ها میان دو کشور، به‌طور کامل متوقف شده است، و به گفته منابع صنعتی، حدود ۲۰۰ میلیون دالر صادرات این بخش اکنون در معرض خطر جدی قرار دارد.  

صدها موتر باربری حامل آنتی‌بیوتیک‌ها، انسولین، واکسین‌ها، دواهای قلبی و دیگر داروهای حیاتی، در گمرک‌های تورخم و چمن و نیز در ‌بنادر و انبارها گیر مانده‌اند. برخی شرکت‌ها گزارش کرده‌اند که کالاهایی به ارزش صدها میلیون روپیه تحت تأخیر قرار گرفته‌اند.

نمایندگان صنف تولیدکننده‌گان دارو در پاکستان هشدار داده‌اند که این توقف صددرصد صادرات به افغانستان و سایر مقصدها را تحت تأثیر قرار داده و برای بسیاری از شرکت‌ها ضررهای جبران‌ناپذیر اقتصادی ایجاد کرده است.

آنها می‌گویند که افغانستان بزرگ‌ترین شریک تجاری زمینی پاکستان است و گذرگاه‌ها از جمله مسیر ترانزیتی مهم به آسیای میانه بشمار می‌روند. مسدود شدن این مسیرها نه تنها بر تجارت دوا تأثیر گذاشته، بلکه پروژه‌های اتصال منطقه‌ای مانند راه‌آهن پاکستان-ازبکستان-افغانستان را نیز با خطر مواجه کرده است.

در همین حال، تولیدکننده‌گان پاکستانی با ابراز نگرانی از آن‌که داروهای حساس به دما — مانند واکسین و انسولین — ممکن است فاسد شوند، از دولت خواسته‌اند که به‌صورت فوری اجازه عبور داروها را برای دلایل انسانی صادر کند.  

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!