Connect with us

رویداد های اخیر

اختلاف اعضای شورای امنیت سازمان ملل در انتقاد از قانون تازه امارت اسلامی

منتشر شده

در

شورای امنیت ملل متحد در بیانیه‌ای که اخیرا منتشر شده است از دو دستگی میان اعضای این نهاد در باره انتقاد از قانون تازه امارت اسلامی پرده برداشته است.

در این بیانیه آمده است که قرار بود در ۲۱ اگست (۳۱ اسد) این شورا بیانیه‌ای را در برابر قانون تازه وزارت امر به معروف و نهی از منکر نشر کند اما این بیانیه با مخالفت دو عضو این سازمان روبه‌رو شد.

در بیانیه اشاره شده است که این دو عضو شورای امنیت قانون تازه امارت اسلامی را «موضوع داخلی افغانستان» خوانده‌اند.

این نهاد افزوده است: «این بیانیه مورد موافقت قرار نگرفت زیرا دو عضو ارزش چنین بیانیه‌ای را در زمان کنونی زیر پرسش بردند. در این رابطه، گزارش شده است که این دو عضو اظهار داشتند که این قانون یک موضوع داخلی است، یوناما هنوز در حال بررسی پیامدهای آن است، و دیگر بیانیه‌های شورا قبلاً به چالش حقوق زنان در کشور اشاره کرده است.»

امارت اسلامی در قانون تازه شان حتا صدای زنان را در بیرون از خانه منع کرده‌اند. این قانون با واکنش گسترده داخلی و جهانی روبه‌رو شده است.

امارت اسلامی پس از نشر قانون تازه شان بر عملی سازی آن تأکید کرده‌اند.

در بیانیه شورای امنیت ملل متحد آمده است که در حالی که اعضای شورا عموماً در آرزوی خود برای دیدن افغانستان مرفه و صلح‌آمیز و عاری از هراس‌افگنی و دارای یک دولت فراگیر متحد هستند اما در رابطه با چگونگی دستیابی به این هدف اختلاف نظر دارند.

بر بنیاد این بیانیه، برخی از اعضای شورای امنیت ملل متحد، از جمله فرانسه، بریتانیا، و ایالات متحده امریکا و سایر کشورهای همفکر آن‌ها، استدلال کرده‌اند که اگر امارت اسلامی می‌خواهند به رسمیت شناخته شده شود و دریافت کمک‌های اقتصادی و توسعه‌ای از جامعه بین‌المللی دریافت کنند، باید به معیارهای بین‌المللی پایبند باشند.

در این بیانیه آمده است که این کشورها طرفدار ادامه فشار بر امارت اسلامی هستند، به خصوص در مورد سیاست‌ها و اقدامات آن‌ها که حقوق زنان و دختران را نقض می‌کند.

اما در این بیانیه اشاره شده است که چین و روسیه مدعی شده‌اند که جامعه جهانی باید به افغانستان کمک کند بدون اینکه آن را به موضوعات دیگری مانند حقوق بشر مرتبط کند.

در بیانیه آمده است که با توجه به این موقف به نظر می‌رسد که چین و روسیه گفتگو و تعامل با امارت اسلامی را بدون هیچ گونه فشار افزایشی ترجیح می‌دهند.

در این بیانیه به این اشاره شده است که چین سفیر خود را به کابل فرستاده است و در ۳۰ جنوری نخستین کشوری بود که اعتبارنامه دیپلوماتیک یک نماینده امارت اسلامی را پذیرفت.

با این حال، بیجنگ تاکید کرده است که به طور رسمی امارت اسلامی را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد.

در بیانیه اشاره شده است که روسیه امارت اسلامی را به مجمع اقتصادی خود در سن پترزبورگ دعوت کرد که از ۵ تا ۸ جون برگزار شد و همچنین در حال بررسی حذف امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی ممنوعه است.

درهمین حال، شورای امنیت ملل متحد گفته است که قرار است در هژدهم سپتمبر (۲۸ سنبله) نشستی را در باره افغانستان برگزار کند.

قرار است در این نشست روزا اوتونبایوا، نماینده یوناما و سیما سامی بحوس رئیس بخش زنان ملل متحد در باره وضعیت افغانستان گزارش شان را ارائه کنند. یک نماینده جامعه مدنی نیز در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

در این نشست بحث‌های پشت درهای بسته نیز برگزار خواهند شد.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راه ابریشم واخان؛ جاده‌ای تا مرز چین تکمیل شد

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

Published

on

کار ساخت جاده «راه ابریشم» در دهلیز واخان بدخشان، پس از پنج سال به‌گونه کامل پایان یافته است.

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

به گفته او، عرض جاده بین ۷ تا ۱۰ متر بوده و در مسیر آن سه پل بزرگ و ده‌ها پلچه آب‌رو ساخته شده است.

قرار است این جاده در آینده نزدیک به بهره‌برداری سپرده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین با معاون یوناما درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان دیدار کرد

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، با برونو لیمارکی، معاون هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بخش کمک‌های بشردوستانه، دیدار و درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان گفتگو کرد.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که در این دیدار، معاون یوناما از ارزیابی وضعیت بازگشت‌کنندگان در ولایت‌های مختلف و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیازهای آنان خبر داده است.

برونو لیمارکی تأکید کرده است که رسیدگی به وضعیت بازگشت‌کنندگان و فراهم‌سازی زمینه اسکان آنان، به همکاری مشترک میان نهادهای سازمان ملل متحد و امارت اسلامی نیاز دارد.

او افزوده است که نهادهای سازمان ملل متحد در حال حاضر به هزاران خانواده نیازمند کمک می‌کنند و این روند باید گسترش یابد.

معاون یوناما همچنین گفته است که جامعه جهانی باید به نیازهای مردم افغانستان توجه کند و یوناما آماده همکاری برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان است.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر از کمک‌های سازمان ملل متحد به مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که امارت اسلامی برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان، مسئولیت‌هایی را به نهادهای مختلف سپرده است.

او از نهادهای کمک‌رسان خواسته است کمک‌های خود به خانواده‌های بازگشت‌کننده را ادامه دهند و افزوده است که برنامه‌ای برای اسکان هزاران خانواده بیجاشده داخلی نیز در حال اجرا است.

وزیر امور مهاجرین همچنین تأکید کرده است که سهولت‌های لازم برای فعالیت نهادهای سازمان ملل متحد فراهم شده و امارت اسلامی از همکاری‌های بشردوستانه یوناما استقبال می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!