Connect with us

تجارت

اداره محیط زیست: شرکت‌ها و تاجران تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان امروز (دوشنبه ۱۵، جوزا) در مراسمی با تجلیل از روز جهانی محیط زیست تحت نام «مبارزه با آلودگی پلاستیکی» از شرکت‌ها و تاجران خواست تا به گونه‌ای تدریجی تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند.

همچنان مسئولان این اداره از جامعه جهانی می‌خواهند که کار ۲۲ پروژه مرتبط به محیط زیست را در افغانستان از سر گیرند.

عبدالرحمن حافظ، رییس عمومی اداره محیط زیست می‌گوید که:«ما از صنعت کاران و فابریکه داران کشور می‌خواهیم که تولید خریطه‌های پلاستیکی را به گونه تدریجی توقف دهند و در عوض زمینه تولید خریطه‌های کاغذی را فراهم نمایند.»

از روز جهانی محیط زیست در سراسر جهان با شعارها و برنامه‌های گوناگون تجلیل می‌شود.

درهمین حال، وزیر صحت عامه در این مراسم می‌گوید که امارت اسلامی آماده همکاری کامل با جامعه جهانی در زمینه حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا است.

قلندر عباد می‌افزاید که آلودگی هوا منجر به شیوع امراض سرطانی می‌شود و در افغانستان ظرفیت‌های تداوی سرطان وجود ندارد، اما این وزارت تلاش دارد تا یک برنامه ملی برای تداوی سرطان در کشور ایجاد کند که با معیارهای بین‌المللی برابر باشد.

داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه می‌گوید که:«یکی از دلایل سرطان یقیناً همین آلودگی‌های پلاستیک است و استادان بهتر می‌دانند که چگونه پلاستیک سبب سرطان در انسان می‌شود. و سرطان بیماری است که ما امروز در تمام افغانستان یک متخصص در بخش سرطان نداریم.»

همزمان با روز جهانی محیط زیست برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گزارش داده است که سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون ُتن پلاستیک در سراسر جهان تولید می‌شود که نیم آن تنها برای یک‌ بار مصرف طراحی شده است. سرمنشی عمومی سازمان ملل گفته است که روزانه، بیش از بیست هزار لاری زباله پر از پلاستیک به اقیانوس‌ها، دریاها و دریاچه‌ها ریخته می‌شوند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد دراین باره می‌گوید که:«به دلیل توسعه نایافته‌گی که در روستاهای افغانستان وجود دارد؛ متاسفانه در بسیاری از موارد هموطنان ما از آب‌های آلوده استفاده می‌کنند که این می‌توانند پیامدهای مخرب و منفی در بازتولید امراض برای هموطنان ما در پی داشته باشد.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲ میلادی، پنجم ماه جون را به عنوان روز جهانی محیط زیست نام‌گذاری کرد. و افغانستان مانند سایر کشورهای جهان می خواهد در بهبود محیط زیست سهم فعال داشته باشد.

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!