Connect with us

رویداد های اخیر

اداره مستقل تنظیم شرکت‌های دولتی ایجاد شد

منتشر شده

در

معاون اقتصادی ریاست الوزرا طی نشستی در کابل گفته که برای موثریت کار شرکت‌های دولتی، جلوگیری از احتکار و همچنان افزایش عواید حکومت، یک اداره مستقل تنظیم شرکت‌های دولتی به اساس فرمان رهبر امارت اسلامی ایجاد شده است.

ملا عبدالغنی برادر دراین نشست افزود که با ایجاد این اداره تمامی شرکت‌های دولتی زیر یک چتر واحد قرار خواهند گرفت.

ملا برادر علاوه کرد که با حاکمیت امارت اسلامی بسیاری از شرکت‌های دولتی فعالیت ‌شان را از سر گرفته‌اند.

در این نشست، معین مسلکی وزارت اقتصاد نیز گفت که امارت اسلامی با تطبیق پروژه‌های بزرگ زیربنایی تلاش می‌کند تا افغانستان را به خودکفایی اقتصادی برساند.

عبداللطیف نظری افزود که هماهنگ‌شدن شرکت‌ها زیر یک چتر واحد و مستقل، برای منافع ملی، رشد و انکشاف اقتصادی کشور یک اصل مهم است.

آقای نظری گفت: «ما تا زمانیکه زیرساخت‌های خود را قوی نسازیم، زیربناهای خود را توسعه نبخشیم و تازمانیکه رویکرد اقتصاد محور در تحولات کشور ما مدنظر قرار نگیرد، همچنان نیازمند کشورهای دیگر باقی خواهیم ماند.»

در همین حال، شمار دیگر از اشتراک کنندگان گفتند که ایجاد اداره مستقل سبب خواهد شد تا یک رقابت سالم میان شرکت‌ها بوجود آید و زمینه برای جلب سرمایه‌گذاری نیز فراهم شد.

گفتنی است که در چهار دهه گذشته، بسیاری از شرکت‌های دولتی از اثر جنگ و درگیری‌ها در کشور یا نابود شدند و یاهم وسایل آنها به یغما برده شد.

رویداد های اخیر

وزارت‌های صحت عامه و تحصیلات عالی توافق‌نامه همکاری امضا کردند

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام کرده است که یک توافق‌نامه همکاری را با وزارت تحصیلات عالی در زمینه گسترش همکاری‌های علمی، تحقیقی، آموزشی و تخنیکی به امضا رسانده است.

در نشست امضای این توافق‌نامه در کابل، نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه، گفت: «با امضای این توافق‌نامه، تغییرات چشمگیری در ارتقای ظرفیت محصلان و داکتران به میان خواهد آمد، تحقیقات بر اساس شواهد انجام خواهد شد و ارقام دقیق به‌دست آمده و جمع‌آوری خواهد شد.»

همچنان ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، این توافق‌نامه را به نفع مردم و هر دو نهاد دانست و تأکید کرد: «ما باید در پوهنتون‌ها افرادی را آموزش دهیم که سبب پیشرفت جامعه گردند و کشور را در بخش صحت عامه از نیاز به دیگران بی‌نیاز سازند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما دور تازه نشست‌های گروه‌های کاری مبارزه با مواد مخدر و سکتور خصوصی را برگزار کرد

Published

on

هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) دور تازه‌ای از نشست‌های گروه‌های کاری روند دوحه را با تمرکز بر مبارزه با مواد مخدر و توسعه سکتور خصوصی برگزار کرده است.

این نشست‌ها به تاریخ ۳ و ۹ فبروری در کابل برگزار شد و نمایندگان کشورهای عضو سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی، نمایندگان امارت اسلامی و کارشناسان بخش‌های مربوط در آن اشتراک داشتند.

به گفته یوناما، در نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر، تلاش‌های امارت اسلامی و جامعه بین‌المللی برای حمایت از معیشت‌های بدیل برای افغان‌هایی که پیش از این درآمدشان به کشت کوکنار و تجارت غیرقانونی تریاک وابسته بود، مورد بحث قرار گرفت. همچنان برنامه‌های پیشگیری و درمان اعتیاد به مواد مخدر و اقدامات اجرایی نیروهای عدلی و امنیتی برای مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر بررسی شد.

در نشست گروه کاری سکتور خصوصی، موضوعات مرتبط با ایجاد اشتغال و کارآفرینی، به‌ویژه مشارکت زنان در سکتور خصوصی، ادغام در بازارها، دسترسی به منابع مالی و توسعه زیرساخت‌های بانکداری و مالی خصوصی مورد بحث قرار گرفت.

یوناما افزوده است که هر دو گروه کاری، اولویت‌های کلیدی برای افزایش تعاملات را شناسایی کرده و راه‌های مؤثرتر و پایدارتر برای حمایت از مردم افغانستان، زنان و مردان، را بررسی کردند. اشتراک‌کنندگان همچنان پیوندهای میان این دو حوزه را مورد توجه قرار دادند و تأکید کردند که سکتور خصوصی منبع اساسی معیشت برای مردم افغانستان است و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر به ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کمک می‌کند.

این گروه‌های کاری در پی سومین نشست نمایندگان ویژه که در ماه‌های جون و جولای ۲۰۲۴ در دوحه برگزار شد و در چارچوب توصیه‌های ارزیابی مستقل که از سوی شورای امنیت سازمان ملل تأیید شده است، ایجاد شده‌اند. هدف از این روند، تأمین یک چارچوب منسجم، هماهنگ و ساختارمند برای تعامل با مقام‌های حاکم افغانستان به نفع مردم این کشور است.

به گفته یوناما، ذی‌نفعان به‌گونه دوامدار در نشست‌های این گروه‌های کاری اشتراک می‌کنند و نشست‌های عمومی با ترکیب کامل به‌صورت دوره‌ای برگزار می‌شود. از زمان ایجاد این گروه‌ها، تبادل اطلاعات میان ذی‌نفعان بهبود یافته، منابع مالی بیشتری بسیج شده و تبادل نظرهای تخصصی تسهیل گردیده است؛ اقدامی که هدف آن تقویت حمایت مؤثر و پایدار از مردم افغانستان عنوان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پالیسی ملی توسعه سکتور زراعت و مالداری تأیید شد

Published

on

در نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، پالیسی ملی توسعه سکتور زراعت و مالداری تأیید شد.

بر اساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، میکانیزه‌سازی سکتور زراعت و مالداری، توسعه سیستم‌های تحقیقی و ترویجی زراعت، آبیاری و مالداری، مدیریت سیستم‌های آبیاری، حمایت از سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها و فراهم‌سازی دسترسی مردم به محصولات باکیفیت زراعتی و حیوانی از اهداف اساسی این پالیسی است.

در همین نشست، طرح توسعه سکتور پرورش ماهی نیز تأیید شد. بر بنیاد این طرح، از طریق سرمایه‌گذاری سکتور خصوصی، در ۶۵۰۰ هکتار زمین در بخش‌های مختلف کشور، ۷۷۰۰ فارم کوچک، متوسط و بزرگ تولید و پرورش ماهی ایجاد می‌شود.

به گفته خبرنامه، با تطبیق این طرح به‌گونه مستقیم برای ۵۰ هزار نفر و به‌گونه غیرمستقیم برای ۲۵۰ هزار تن زمینه کار فراهم خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!