Connect with us

رویداد های اخیر

ادامه دیدارهای خلیل‌زاد با رهبران افغان درباره پروسه صلح

منتشر شده

در

Last Updated on: حوت ۱۳, ۱۳۹۹

نماینده ویژه امریکا، زلمی خلیل‌زاد در دومین روز حضور درکابل، با مارشال عبدالرشید دوستم، عبدالرب رسول سیاف، گلبدین حکمتیار، برخی اعضای حزب جمیعت ونیز شماری دیگر از چهره‌های سیاسی دیدار کرده است.

 برخی چهره‌های سیاسی درکابل می‌گویند که خلیل‌زاد دراین دیدارها موقف اداره جدید امریکا درقبال صلح افغانستان را توضیح داده است.

ستار مراد، عضو شورای رهبری جمعیت اسلامی افغانستان گفته است که :” خلیل‌زاد آمده است تا رویکرد اداره جدید امریکا به افغانستان و طالبان را ابلاغ کند.”

احتمالاً پیشنهادات تازه‌ای را نیز با خود به کابل و دوحه، دو کانون اصلی تصمیم‌گیری در باره آینده افغانستان، آورده است. 

درهمین حال، معاون کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا گفته است که  که بازنگری توافق‌نامه دوحه، روی بند های همچون رهایی هفت‌هزار زندانی طالب، کاهش خشونت‌ها و تمدید مأموریت نیروهای خارجی پس از ماه می از مسوولیت این بار سفر خلیل‌زاد است.

مایک مک‌کال، معاون کمیته روابط خارجب مجلس نمایندگان امریکا گفته است که:” خلیل‌زاد تعدیل توافق‌نامه را می‌خواهد تا حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان فراتر از اول ماه می پذیرفته شود و نیز خشونت علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی افغانستان کاهش یابد.”

فرستاده ویژه امریکا هم‌چنان دیدگاه‌های مقامات دولت افغانستان و گروه طالبان در باره بن‌بست توافق‌نامه دوحه و مذاکرات میان افغانان را یادداشت‌برداری می‌کند.

شمار از سیاسیون می‌گویند زلمی خلیل‌زاد به افغانستان و قطر نیامده است تا تصمیم اداره بایدن را برای دولت و طالبان اعلام کند، بل او آغازگر  برنامه‌های جدید امریکا برای افغانستان است.

سید اسحاق گیلانی، رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان گفته است که :”امریکا می‌خواهد اداره مشارکتی را در افغانستان شکل دهد و این دور نیست و میخواهد طالبان را برای ادامه حضور شان قناعت دهد.”

قرار است زلمی خلیل‌زاد سفری را که از آلمان آغاز کرده است، با پیام تازه به کابل دوحه و کشورهای منطقه این سفر را ادامه دهد.

رویداد های اخیر

گروه بین‌المللی بحران: تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است

Published

on

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است و دو طرف برای جلوگیری از حملات مرگبار، باید به دیپلوماسی برگردند.

این نهاد در اعلامیه‌ای گفته است که حمله مرگبار هفته گذشته بر شفاخانه معتادین در کابل، نقطه عطفی در تشدید تنش‌ها بوده و سطح درگیری‌ها را به طور قابل توجهی بالا برده است.

بر اساس این ارزیابی، تبادل حملات هوایی و توپخانه‌ای میان دو طرف، روابط از قبل شکننده کابل و اسلام‌آباد را به سمت یک تقابل مستقیم سوق داده است.

گفتنی است که در حمله هوایی بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

پاکستان افغانستان را متهم می‌کند که به گروه‌های مسلح، به‌ویژه تی‌تی‌پی، پناه داده است؛ اتهامی که کابل آن را رد کرده است.

در مقابل، مقام‌های افغان حملات پاکستان را نقض حاکمیت ملی دانسته و آن را «غیرقابل توجیه» عنوان کرده‌اند.

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که ادامه این روند می‌تواند به یک درگیری گسترده‌تر منجر شود، به‌ویژه در شرایطی که بی‌اعتمادی میان دو کشور عمیق‌تر شده است.

این نهاد گفته است همه نشانه‌ها به افزایش خشونت اشاره دارد، اما پاکستان با وجود مصارف زیاد در جنگ کمتر سود خواهد برد.

طبق گزارش، جنگ با پاکستان ممکن است حمایت از امارت اسلامی را افزایش داده باشد، زیرا افغان‌ها علیه یک دشمن مشترک متحد شده‌اند، اما این جنگ افغانستان را در صحنه بین‌المللی منزوی‌تر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رژیم نظامی پاکستان بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید که امروز یکشنبه، ساعت ۹:۳۰ صبح، یک گلوله هاوان رژیم نظامی پاکستان در منطقه شانپت ولسوالی ناری ولایت کنر اصابت کرد که منجر به شهادت یک غیرنظامی و زخمی شدن یک تن دیگر شد.

به گفته وی، فرد زخمی یک زن می‌باشد.

فطرت می‌افزاید که ملیشه‌های رژیم نظامی پاکستان همچنان در ولسوالی شکین ولایت پکتیکا به یک موتر غیرنظامی شلیک کردند، اما این حادثه تلفات جانی نداشت.

حکومت پاکستان پیش از این اعلام کرده بود که به مناسبت عید فطر، حملات این کشور به افغانستان تا دوشنبه شب متوقف خواهد بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک عضو امارت اسلامی سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است

Published

on

تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده که یک عضو امارت اسلامی بدون اطلاع دولت آلمان، سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را به‌دست گرفته است.

بر اساس این گزارش، فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است، در ماه جولای سال گذشته به‌عنوان کارمند عادی قونسلی و با موافقت دولت آلمان وارد برلین شده بود. مأموریت رسمی او همکاری در روند اخراج پناهجویان افغان عنوان شده بود.

اما گزارش می‌افزاید که او هم‌زمان از سوی امارت اسلامی مأموریت داشته تا کنترول سفارت افغانستان در برلین را به‌دست گیرد.

طبق گزارش، این فرد اکنون به‌عنوان شارژدافیر سفارت فعالیت می‌کند و در ارتباط با وزارت خارجه امارت اسلامی در کابل، اسناد رسمی را امضا می‌نماید.

در همین حال، شارژدافیر پیشین، عبدالباقی پوپل، عملاً از صلاحیت‌ها کنار گذاشته شده و نقش او بیشتر جنبه تشریفاتی پیدا کرده است.

آلمان حکومت امارت اسلامی را به رسمیت نمی‌شناسد. سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرده که هیچ تغییر پرسونلی در نمایندگی‌های افغانستان به این وزارتخانه گزارش نشده است.

گفتنی است که پیش از این، امارت اسلامی کنترول فعالیت‌های قونسلگری افغانستان در شهر بن آلمان را به‌دست گرفته بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!