Connect with us

رویداد های اخیر

اروپا در واکنش به سخنان متقی؛ افغان‌ها باید دولت فراگیر را تعریف کنند

منتشر شده

در

توماس نیکلسون نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان، در واکنش به اظهارات سرپرست وزارت خارجه کشور می گوید که تعریف واضح از حکومت فراگیر در افغانستان وظیفه جامعه جهانی نیست.

آقای نیکلاسون تاکید کرده است که شهروندان افغانستان باید از طریق فرایندهای شفاف با رعایت حقوق شان در مورد نوعیت دولت خود نظر داشته باشند.

توماس نیکلسون گفته است: “این وظیفه جامعه بین المللی نیست که یک دولت فراگیر برای افغانستان را تعریف کند. این وظیفه همه مردان و زنان بالغ افغانستان است که این کار را از طریق فرایندهای شفاف انجام دهند و آنها نیز با رعایت حقوق خود در مورد آن نظر داشته باشند.”

سرپرست وزارت خارجه پس از آن در مورد شکل گیری دولت فراگیر اظهار نظر کرد که دیپلومات های غربی پس از پایان نشست شان با هیات امارت اسلامی در اسلو در یک اعلامیه مشترک بر ایجاد نظام فراگیر و انتخابی در افغانستان تاکید کردند.

حدود پنج ماه از حاکمیت امارت اسلامی در کشور می گذرد و تا کنون هیچ کشوری حاضر به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان نشده است.

کشورهای منطقه و جهان همواره یکی از شرایط به رسمیت شناختن امارت اسلامی را ایجاد نظام و دولت فراگیر در افغانستان بیان کرده اند.

وحیدالله سباوون رهبر حزب اسلامی متحد افغانستان میگوید:” یک حکومتی که تمام اقوام در آن شامل باشد. شما خوش کنید اشخاص تاثیر گذار و کسانی  را که میخواهد با شما صلح کند و مذاکره را آغاز کند با آنها مذاکره کنید که در افغانستان اپوزسیون(مخالفان) نباشد و حکومت طالبان هم فعلن سرپرست است.”

این اظهارات در حالی مطرح می شود که روز پنج شنبه هفته گذشته رهبران هند و پنج کشور آسیای میانه در اجلاس مجازی هند در پیوند به بررسی وضعیت افغاستان با صدور یک اعلامیه مشترک خواهان شکل گیری دولت همه شمول در افغانستان شدند.

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید رئیس‌جمهور ازبیکستان بر تسهیل مشارکت افغانستان در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، بر اهمیت نقش افغانستان در همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرده و گفته است که این کشور همچنان یکی از حوزه‌های کلیدی تعامل بین شرکای منطقه‌ای است.

میرضیایف روز جمعه در سخنرانی خود در اولین اجلاس «آسیای مرکزی جمع جاپان» گفت که کشورهای اشتراک کننده در این نشست، آرزوی مشترکی برای افغانستانی صلح‌آمیز، باثبات و متمایل به توسعه معنادار دارند.

رئیس جمهور ازبیکستان از حمایت دیرینه و مداوم جاپان از افغانستان قدردانی کرد و خاطرنشان نمود که توکیو سال‌هاست در میان اهداکنندگان بزرگ برای افغانستان قرار داشته است.

او ابراز اطمینان کرد که تلاش‌های هماهنگ  کشورهای منطقه و جاپان به بهبود استندردهای زندگی در افغانستان، پیشبرد توسعه اجتماعی-اقتصادی و زیربنایی و تسهیل مشارکت فعال این کشور در پروژه‌های اقتصادی منطقه‌ای کمک خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!