Connect with us

رویداد های اخیر

ازبیکستان: قطر حمایت خودرا از پروژه خط آهن افغان ترانس اعلام کرد

منتشر شده

در

رئیس جمهور ازبیکستان در دیدار با امیر قطر از این کشور خواسته است تا در پروژه خط آهن افغان ترانس همکاری و از آن حمایت نماید. امیر قطر نیز در این دیدار حمایت خودرا از این پروژه اعلام کرده است.

در بیانیه‌ای که پس از این دیدار از سوی ریاست جمهوری ازبیکستان منتشر شده، آمده است: «ما توجه خاصی به ترویج پروژه های سرمایه گذاری مشترک جدید، بالخصوص در زمینه های انرژی سبز، صنعت، زراعت، توسعه زیرساخت‌ها، بانکداری، آموزش، صحت و توریزم داریم.»

بر اساس بیانیه، در این دیدار روی راه هایی برای گسترش بیشتر همکاری‌ها در زمینه حمل و نقل بحث صورت گرفت و جانب قطر حمایت خودرا از پروژه افغان ترانس اعلام کرد.

همزمان با این، اداره خط آهن کشور می‌گوید پروژه افغان ترانس یک پروژه منطقه‌ای است که نیاز به حمایت بین المللی دارد و پس از حاکمیت امارت اسلامی اولین سروی این پروژه موفقانه صورت گرفت و مسیر این پروژه تعیین گردید.

سمیع درانی، سخنگوی اداره خط آهن می‌افزاید در نشست سه جانبه‌ای که میان کشور های ذیدخل صورت گرفت یک پلان یک ساله نیز ترتیب شده است.

آگاهان می‌گویند که تکمیل این پروژه منجر به گسترش روابط تجاری و سیاسی افغانستان با جنوب آسیا و آسیای میانه خواهد شد واین پروژه می‌تواند برای بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد فرصت‌های کاری در کشور موثر واقع شود.

از سوی هم مسئولان در وزارت انرژی و آب می‌گویند که قرار است در آینده نزدیک پروژه تمدید لین ۵۰۰ کیلوولت دشت الوان الی ارغندی کابل افتتاح شود . به گفته مسئولان، این پروژه می‌تواند برق بیشتر را به کشور از ترکمنستان وارد کند و مشکلات مردم را تا حدی حل نماید.

کشور های ازبیکستان، افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۲۱ میلادی توافق کردند تا پروژه افغان ترانس را عملی سازند اما کار عملی این پروژه هزینه مالی بیشتر می‌خواهد.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!