اخبار ساحوی

از میان 49 پرونده قتل خبرنگاران به یکی هم رسیدگی نشده است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

اداره دیده بان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان از عدم رسیدگی به پرونده های قتل خبرنگاران افغان اظهار نگرانی کرده است .

به گفته مسوولان دراین نهاد دریک دهه گذشته نزدیک به پنجاه خبرنگار در کشور کشته شده اند که به پرونده هیچ یک رسیدگی نشده است  . درعین زمان اداره حقوق دانان افغانستان می گوید عدم رسیدگی به این پرونده های قتل  سبب افزایش خشونت علیه خبرنگار شده است .

وزارت داخله نیز تایید می کند که برای خبرنگاران فضای کاری امن درکشور وجود ندارد .

دوم نومبر  روز جهانی پایان معافیت از مجازات جرایم برضد خبرنگاران است. درکابل نشستی به مناسبت این روز برگزار شده و نگرانی از وضعیت کاری خبرنگاران و عدم مصوونیت کاری آنان محور سخن سخنرانان را تشکیل می دهد .

  اداره نی از افزایش خشونت علیه خبرنگاران و عدم پیگیری قضیه های خشونت علیه خبرنگاران در کشور اظهار نگرانی می کند .

مجیب خلوتگر رییس اجرایی اداره دیده بان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان میگوید” خشونت علیه خبرنگاران به صورت ویژه و خشونت به در کل در افغانستان یک مسله ایست که بلا استثنا در باره اش میشنویم و متاسفانه از طرف دیگر پیگرد قانونی در این راستا کمتر به چشم میخورد”  

در همین حال اداره حقوقدانان افغانستان میگوید که تا حال به دلیل های  نا معلوم قاتلان  خبرنگاران شناسایی نشده اند  که این موضوع باعث افزایش خشونت ها علیه خبرنگاران شده است.

گل احمد مددزی معاون اداره حقوق دانان افغانستان میگوید”تا هنوز قاتل معلوم نشده چه برسد به این که سارنوالی تحقیق کند و چه برسد به اینکه محکمه ابتدایی و مرافعه و تمیز حکم خود را صادر کند و شخص مجازات شود همه اینها به ما یک نکته را ظاهر میسازد که اینجا حاکمیت قانون ضعیف است”

از سوی هم وزارت امور داخله میگوید با گذشت چهارده سال تا حال فضای امن برای رسانه ها و خبرنگاران در افغانستان فراهم نشده است . سخنگوی وزارت داخله ، طالبان مسلح را دشمن اصلی خبرنگاران معرفی می کند .

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله میگوید” هنوز هم محیطی که شما خبرنگاران عزیز برین کار کنین و در برابر شما خشونت صورت نگیرد هنوز هم با دشواری ها روبرو هستیم اما دشمن اصلا شما طالبان است”

خبرنگاری با آنکه یک حرفه ملکی است و یک اصل عمده آن بی طرفی است اما با خبرنگاران به عنوان یک فرد ملکی بی طرف در اکثرکشورهای جهان به ویژه کشورهای درگیر جنگ  برخورد نمی شود . بربنیاد آمار موجود در یک دهه گذشته در  جهان هفت صد خبرنگار به قتل رسیده اند  که 49 مورد آن در افغانستان صورت گرفته است . اداره دیده بان حمایت از رسانه های آزاد

این درحالیست که سازمان ملل متحد از قول بان کی مون سرمنشی این سازمان گفته  است که در یک دهه اخیر بیش از هفت صد خبرنگار در جریان فعالیت های خبرنگاری در جهان کشته شده اند.

 

افغانستان می گوید: از میان 49 پرونده قتل به یکی هم رسیدگی نشده است .  

 

گزارش از احمد وصال میرزی

Trending

خروج از نسخه موبایل