Connect with us

رویداد های اخیر

استخراج نفت از نخستین چاه سرپل به‌گونه آزمایشی آغاز شد

منتشر شده

در

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که استخراج از نخستین چاه نفت قشقری در ولایت سرپل به صورت آزمایشی آغاز شده است.

شهاب‌الدین دلاور، سرپرست این وزارت در سفر به سرپل گفت که نفت این ولایت یکی از منابع مهم اقتصادی کشور است.

آقای دلاور تصریح کرد که استفاده از عواید استخراج نفت برای تطبیق پروژه‌های دیگر از اولویت‌های امارت اسلامی است.

به گفته او، در آینده نزدیک از چاه‌های نفت قشقری در سرپل روزانه ۱۰۰ تُن نفت استخراج خواهد شد.

آقای دلاور همچنان افزود که از عواید این معادن به منظور ترقی و توسعه کشور استفاده خواهد شد.

در همین حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند که باید پروسس مواد نفتی در داخل کشور صورت گیرد زیرا پروسس در داخل زمینه کار را برای بسیاری‌ها فراهم خواهد کرد.

گفتنی است که در ساحه‌ نفت قشقری سرپل، ده حلقه چاه وجود دارد که پنج حلقه آن فعال است و شرکت «افغان چینا» کار حفر دوازده حلقه چاه را در ساحه قشقری و دو حلقه چاه دیگر را در آق دریا مربوط مرکز سرپل را آغاز کرده است.

رویداد های اخیر

Qatar embassy holds roundtable on Afghanistan’s relations with international community

Published

on

The Embassy of the State of Qatar in Kabul held a roundtable discussion on Afghanistan’s relations with the international community, bringing together representatives from the United Nations and Afghanistan’s Ministry of Foreign Affairs.

The meeting was attended by Georgette Gagnon, Acting Head of the United Nations Assistance Mission in Afghanistan (UNAMA) and Deputy Special Representative of the UN Secretary-General for Political Affairs, as well as Scott Smith, Head of UNAMA’s Political Affairs Division.

The Afghan side was represented by Zakir Jalaly, Head of the Second Political Division at the Ministry of Foreign Affairs, and Abdul Hai Qanit, Director of the Strategic Studies Center at the ministry.

According to a statement issued by the Qatari Embassy, discussions focused on the future of Afghanistan’s relations with the international community and explored ways to support and strengthen those ties.

The roundtable reflects ongoing diplomatic efforts to encourage dialogue and engagement on Afghanistan’s international relations amid evolving regional and global dynamics.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!