خبرهای تازه

استقبال وزیر خارجه امریکا  از تشکیل هیات گفت‌وگو کننده و پیشرفت در آزادی زندانیان طالب

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

وزیر خارجه امریکا از تشکیل هیات گفت‌وگو کننده صلح افغانستان و پیشرفت در روند آزادی زندانیان طالبان استقبال کرده می‌گوید که هیات گفت‌وگو کننده صلح دولت افغانستان همه شمول به نظر می رسد.

هنوز ابراز نظر های امریکا برای افغانستان غنیمت به حساب می آید،  به نظر می رسد کابل  تا کنون در نظر واشگتن درشت و مهم ظاهر شده است. وزیر خارجه امریکا در یک نشست خبری، از تشکیل هیات مذاکره‌کننده از سوی حکومت افغانستان استقبال کرده می‌گوید: هیات مذاکره‌کننده که از سوی حکومت افغانستان ایجاد شده، فراگیر به نظر می‌رسد.

مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا  میگوید: “هیئت مذاکره‌کننده که از سوی حکومت افغانستان ایجاد شده، فراگیر به نظر می‌رسد و ما در این مورد خوشحالیم و  شاهد برخی پیشرفت‌ها در زمینه رهایی زندانیان طالب  هم هستیم و تاکید می کنم که باید تمام طرف‌ها گردهم آیند تا گفت‌وگوهای بین‌الافغانی آغاز شود.”

در بروکسل هم برای افغانستان رای زنی وجود دارد دبیر کل ناتو خواهان قطع خشونت ها از سوی طالبان می شود.

ینس ستولتنبرگ، دبیر کل ناتو، گفته است: “وضعیت در افغانستان حساس و‌ دشوار است و حال زمان آن است که طالبان و تمام چهره های سیاسی نقش خود را به گونه درست ادا کنند و تمام  جریان ها ضرور است نقش فعال و سازنده خود را تمثیل کنند تا مذاکرات میان افغانها آغاز شود. طالبان هم باید خشونت را پایان دهند.”

اما سئوال اینجاست که چرا طالبان هیئت گفتگو کننده صلح حکومت را نپذیرفته اند؟

مولانا جلال الدین شینواری، دادستان رژیم طالبان، گفت: “طالبان هیات را تحت ملاحظه قرار داده است، بخاطر انتقادات شدید در داخل کشور از سوی احزاب و رهبران سیاسی”.

حفیظ الرحمان نقی، عضو حزب اسلامی،  میگوید: “سر کمیت و کیفیت هیات مذاکره کننده بحث محتوایی وجود ندارد”.

از سوی هم ارگ می گوید، هیئت مذاکره کننده صلح دولت با طالبان را جهان هم پذیرفته است و طالبان باید بدانند که هیات گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان، همین ۲۱ است.

آغاز مذاکران میات افغانان در گرو رهایی ۵ هزار زندانی طالب و یک هزار زندانی حکومت است، به گفته ی آگاهان، این مسئله گفت‌وگوها میان افغانان را شاید تا ۴ ماه به تاخیر بیاندازد.

Trending

خروج از نسخه موبایل