Connect with us

رویداد های اخیر

استولتنبرگ: افغانان باید مسوولیت کامل آینده شان را خودشان برعهده گیرند.

منتشر شده

در

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز دوشنبه (۱۰ جوزا) در یک نشست خبری پیش ار نشست وزیران دفاع و خارجه کشورهای ناتو می‌گوید با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، افغانان باید مسوولیت کامل آیندۀ شان را خودشان، برعهده گیرند.

وی افزوده است که اوضاع امنیت افغانستان “بسیار دشوار و چالش برانگیز است.

این درحالی است که مقام‌های پنتاگون اعلام کرده اند که ۲۵ درصد از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، تکمیل شده‌است.

در ماه اپریل سال روان میلادی، جوبایدن، رییس‌جمهور امریکا اعلام کرد که نیروهای امریکایی تا یازدهم ماه سپتمبر سال روان میلادی، از افغانستان بیرون خواهند شد.

استولتنبرگ در نشست خبری افزود که تصمیم خروج ناتو خطراتی را به‌همراه خواهد داشت، اما همچنین برای ماندن، “ما برای خود خطرات بیشتری را با نبردهای بیشتر، جنگ‌های بیشتر، تلفات بیشتر و حتی افزایش نیروها،” به میان می‌آوردیم.

او افزود: “بنابر این، ما تصمیم گرفتیم که مأموریت خود را (در افغانستان) تا چند هفته، به پایان برسانیم. من فکر می‌کنم که ما باید درک کنیم که هدف این نبود که برای همیشه در افغانستان بمانیم. “

او تأکید کرد که پیش از این نیز شمار نیروهای خارجی از ۱۰۰ هزار به ۱۰ هزار تن، کاهش یافت.

او در ادامه می‌گوید: “اما با پایان دادن به مأموریت نظامی خود، در حال افزایش پشتیبانی خود از افغانستان به روش‌های دیگر هستیم. نخسست از همه، ما حضور غیرنظامی خود را در افغانستان حفظ می‌کنیم تا به نهادهای امنیتی افغانستان مشوره و ظرفیت سازی دهیم .”

او بار دیگر تأکید کرد که ناتو بودجه نیروهای افغان را تأمین خواهد کرد و “اطمینان حاصل خواهد کرد که ما مقدار قابل توجهی پول به نیروهای امنیتی افغانستان اختصاص می‌دهیم.”

او در ادامه افزود: ” ما قصد داریم آموزش‌های خارج از کشور را برای نیروهای امنیتی افغانستان ارائه دهیم و همچنین اکنون در حال کار بر روی چه‌گونه‌گی حفظ زیرساخت‌های حیاتی هستیم”.

وی خاطر نشان کرد که: “ما بیست سال آنجا (افغانستان) بودیم و به پشتیبانی خود ادامه خواهیم داد اما دیگر نه از طریق حضور نظامی در افغانستان.”

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!