Connect with us

اخبار ساحوی

اسرائیل شاید به زیربناهای نظامی یا تاسیسات انرژی ایران حمله کند

این در حالی است که مشورت‌ها بین واشینگتن و تل‌آویو درباره چگونگی پاسخ اسرائیل به حمله‌ای اوایل اکتوبر ایران هنوز ادامه دارد.

منتشر شده

در

شبکه تلویزیونی «ان.بی.سی»، شنبه ۲۱ میزان گزارش داد که مقامات امریکایی معتقدند اسرائیل در واکنش به حمله اخیر ایران، برخی زیربناهای نظامی و انرژی این کشور را برای حمله شناسایی کرده است.

در این گزارش به نقل از مقامات امریکایی که نامشان فاش نشد، آمده است، هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه اسرائیل تأسیسات هسته‌ای یا عملیات ترور علیه شخصیت‌ها را انجام بدهد، وجود ندارد.

این گزارش افزوده است که اسرائیل همچنین درباره زمان و چگونگی واکنش خود تصمیم نهایی نگرفته است.

طبق این گزارش، پاسخ اسرائیل ممکن است در زمان رخصتی‌های «یوم کیپور» جاری باشد.

اسرائیل بارها گفته است، به حمله راکتی ایران که در پاسخ به حملات اسرائیل به لبنان و غزه و کشته‌شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و حسن نصرالله، سرمنشی حزب الله در لبنان انجام شد، پاسخ خواهد داد.

بر اساس گزارش «سی.ان.ان» به نقل از منابع آگاه، در حالی که هنوز تاریخ پاسخ تل‌آویو به حمله راکتی اوایل ماه جاری میلادی ایران به پایگاه‌های نظامی اسرائیل نامشخص است، دولت ایران احساس نگرانی زیادی کرده و برای اینکه بتواند حجم واکنش اسرائیل را کاهش دهد به تلاش‌های دیپلماتیک فوری کشورهای خاورمیانه پیوسته است.

در این گزارش آمده است، این نگرانی ناشی از عدم اطمینان تهران از توانایی ایالات متحده برای متقاعد کردن تل‌آویو برای عدم حمله به سایت‌های هسته‌ای و تاسیسات نفتی ایران است، به خصوص پس از حملات اسرائیل که حزب الله لبنان، قدرتمندترین گروه شبه‌نظامی وابسته به تهران در منطقه را هدف قرار داد و توانایی‌های آن را به گونه‌ای تضعیف کرد که دیگر قادر به آسیب‌رسانی به اسرائیل نیست.

این در حالی است که مشورت‌ها بین واشینگتن و تل‌آویو درباره چگونگی پاسخ اسرائیل به حمله‌ای اوایل اکتوبر ایران هنوز ادامه دارد.

اخبار ساحوی

ایران یک مرد متهم به جاسوسی برای اسرائیل را اعدام کرد

Published

on

قوه قضاییه ایران اعلام کرده است که یک مرد متهم به جاسوسی برای اسرائیل و انتقال اطلاعات درباره سایت‌های راکتی در جریان جنگ ۱۲ روزه اعدام شده است.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه ایران، گزارش داده که حسین پدران پس از تأیید حکم اعدامش از سوی ستره محکمه این کشور، به دار آویخته شده است.

میزان گفته است که پدران اطلاعاتی درباره برخی مراکز حساس نظامی در ولایت اصفهان را در اختیار موساد، سازمان استخباراتی اسرائیل، قرار داده و برای دریافت پول دست به این کار زده بود.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار در نزدیکی یک مسجد در خیبرپختونخوا دست‌کم ۱۵ کشته برجا گذاشت

Published

on

شبکه «جیو نیوز» پاکستان گزارش داده است که در پی انفجار در نزدیکی یک مسجد در منطقه کوهات ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، دست‌کم ۱۵ نفر کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

پولیس گفته است که انفجار هنگام ادای نماز جمعه رخ داده و به بخش بیرونی مسجد آسیب رسانده است. شماری از نیروهای پولیس نیز در میان زخمی‌ها هستند.

ذوالفقار حمید، یک مقام پولیس خیبرپختونخوا، گفته است که موتر حامل مواد منفجره به دروازه قدیمی پولیس‌لاینز برخورد کرده و سپس منفجر شده است. به گفته او، پس از این انفجار، تیراندازی و یک انفجار دیگر در ساختمان بخش ویژه پولیس نیز رخ داده است.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رویترز: چین به‌طور خصوصی از ایران خواست برای مهار حوثی‌ها اقدام کند

Published

on

بر اساس گزارش رویترز و به نقل از سه منبع ایرانی آگاه از موضوع، چین به‌صورت خصوصی از تهران خواسته است برای مهار حوثی‌های یمن اقدام کند. این درخواست پس از آن مطرح شده که عربستان سعودی، در پی عملیات نظامی گسترده حوثی‌های مورد حمایت ایران در یک هفته گذشته، از بیجینگ کمک خواسته است.

به گفته منابع، ریاض پس از آن به چین مراجعه کرد که حوثی‌ها پیشروی‌های سریعی را در امتداد سواحل بحیره احمر و مناطق اطراف آبنای باب‌المندب انجام دادند؛ اقداماتی که خطراتی را برای صادرات نفت عربستان و کشتیرانی در این منطقه افزایش داده است.

چین به‌صورت علنی خواستار خویشتن‌داری، گفتگو و بازگشت امنیت به مسیرهای کشتیرانی شده است، اما منابع می‌گویند پیام خصوصی بیجینگ به تهران فراتر از مواضع علنی این کشور بوده است.

به گفته آنان، چین از ایران می‌خواهد از نفوذ خود بر حوثی‌ها استفاده کند تا از گسترش بیشتر درگیری به مسیرهای انتقال انرژی جلوگیری شود؛ مسیرهایی که چین، به‌عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، به آن‌ها وابسته است.

مشخص نیست که آیا این درخواست در جریان سفر عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به چین در روز چهارشنبه مطرح شده است یا خیر.

منابع گفتند که پاسخ تهران این بوده است که ثبات و صلح در منطقه به پایان یافتن جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران وابسته است.

سه منبع ایرانی گفتند مقام‌های چینی هیچ تهدید صریحی مطرح نکرده‌اند و همچنین اشاره‌ای نکرده‌اند که در صورت خودداری تهران از استفاده از نفوذ خود بر حوثی‌ها، بیجینگ فشار اقتصادی بر ایران وارد خواهد کرد.

وزارت خارجه چین در پاسخ به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این گزارش گفت: «چین نمی‌خواهد شاهد سرایت بیشتر تنش‌های منطقه‌ای به یمن و بحیره احمر باشد. افزایش بی‌ثباتی در منطقه به نفع هیچ طرفی نیست.»

این وزارتخانه افزود: «حاکمیت و امنیت همه کشورها باید محترم شمرده شود و تأسیسات حیاتی برای زندگی مردم نباید هدف قرار گیرند. چین خواستار پایان دادن به اقداماتی است که وضعیت را پیچیده‌تر می‌کند و بر حل مسائل از طریق گفتگو و مذاکره تأکید دارد.»

چین بیش از یک دهه است که بزرگ‌ترین شریک تجارتی ایران محسوب می‌شود و همچنان اصلی‌ترین خریدار نفت این کشور است. بر اساس آمار شرکت «کپلر»، خریدهای چین در سال ۲۰۲۵ بیش از ۸۰ درصد صادرات نفت ایران از طریق بحر را تشکیل می‌داد که به‌طور اوسط حدود ۱.۴ میلیون بیلر در روز بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!