Connect with us

جهان

اسرائیل و لبنان آتش بس را پذیرفتند

رئیس جمهور امریکا همچنین گفت: « حماس نیز تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگان‌ها از جمله گروگان‌های امریکایی.

منتشر شده

در

جو بایدن، رئیس جمهور کنونی مریکا که در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود به سر می برد، بعد از ظهر سه شنبه (۶قوس) به وقت محلی در سخنانی از قصر سفید در جمع خبرنگاران، توافق برای پایان دادن به درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان را تایید کرد و گفت: «امروز، من خبر خوبی از خاورمیانه دارم. من با صدراعظم لبنان و اسرائیل صحبت کرده ام و  خوشحالم که اعلام کنم، آنها پیشنهاد ایالات متحده برای پایان دادن به درگیری ویرانگر میان اسرائیل و حزب الله را پذیرفته اند.»

رئیس جمهور امریکا گفت: «این توافق برای توقف دائیم درگیری‌ها طراحی شده است و از صبح چهارشنبه به وقت محلی اجرا خواهد شد.»

وی ادامه داد: «طی ۶۰ روز آینده، اردوی اسرائیل به تدریج عقب‌نشینی می‌کند، غیرنظامیان اسرائیلی به خانه‌های خود باز می‌گردند و  اردوی لبنان دوباره کنترل قلمرو خود را در دست خواهد گرفت.»

بایدن  ادعا کرد: «این توافق به‌طور کامل اجرا می‌شود و به همراه فرانسه، برای اطمینان از اجرای توافق کمک خواهیم کرد. هیچ نیروی امریکایی در جنوب لبنان مستقر نخواهد شد. اگر حزب‌الله توافق را نقض کند، اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»

رئیس جمهور امریکا همچنین گفت: « حماس نیز تنها یک گزینه دارد: آزادی گروگان‌ها از جمله گروگان‌های امریکایی.

پیش از سخنان بایدن ، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن روز سه شنبه به وقت محلی پس از نشست وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا در کنفرانسی خبری اعلام کرد: «ما در مراحل پایانی توافق آتش بس در لبنان هستیم. دستیابی به توافق آتش بس در لبنان نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک فشرده امریکا و شرکای ما مانند فرانسه است.

وزیر خارجه آمریکا افزود: «من معتقدم که با کاهش تنش‌ها در منطقه می توان به درگیری در غزه پایان داد. مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان در مراحل نهایی خود است و این آتش بس به پایان درگیری در غزه کمک خواهد کرد.

او با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه حماس گفت: «حماس برای حمایت از خود به گشودن چندین جبهه متکی بود، اما آتش بس در لبنان، این حمایت را از آن سلب خواهد کرد. باید یک طرح پس از جنگ تدوین شود تا مردم غزه بتوانند بدون حماس زندگی کنند.

او تاکید کرد: «ما روزانه شاهد  پرتاب راکت در هر دو جهت بین لبنان و اسرائیل هستیم که نشان دهنده اهمیت آتش بس سریع است. برای جلوگیری از گسترش درگیری و تبدیل آن به یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر، باید بین لبنان و اسرائیل آتش‌بس برقرار شود.

بلینکن همچنین گفت: «ما متعهد به همکاری با دولت ترمپ در مورد آتش بس در غزه و سایر موضوعات هستیم.»

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!