Connect with us

رویداد های اخیر

اعتماد سازی و نقشه‌راه سیاسی موضوعات مهم مذاکرات امروز دوحه

منتشر شده

در

(Last Updated On: سرطان ۲۷, ۱۴۰۰)

در دومین روز مذاکرات میان هیات های بلند پایه دولت افغانستان و طالبان؛ چانه‌زنی برای تشکیل سه گروه مذاکراتی جریان دارد.

منابع از دوحه به آریانا نیوز می‌گویند که این سه گروه کاری قرار است روی سه موضوع‌ی قانون اساسی آینده، اعتماد سازی و نقشه راه سیاسی به صورت همزمان و موازی کار کنند.

بر بنیاد گفته های این منابع رهایی زندانیان طالب و بیرون‌شدن نام رهبران این گروه از فهرست سیاه سازمان ملل متحد در بخش اعتمادسازی و ایجاد حکومت گذار در بحث نقشه راه سیاسی می‌گنجد.

اما آتش بس، فوری ترین چیزی است که نمایندگان هیات دولت افغانستان به دنبال آن اند، کابل به این باور است که طالبان به دنبال گرفتن قدرت از راه زور هستند نه اینکه بخواهند به یک راه حل سیاسی از راه گفت‌گو برسند.

سهیل شاهین عضو هیات مذاکره کننده طالبان میگوید: “این برداشت طرف مقابل است، سیاست ما این نیست؛  سیاست ما این است که به یک راه حل از راه مذاکره برسیم؛ چون آن زمان ما می توانیم در افغانستان یک صلح پایدار بر قرار کنیم که هدف نهایی همه ما است.”

در اینجا هیات جمهوریت از نوع نظام آینده بر بنیاد تصمیم مردم را هم بحث می کنند اما طالبان تا کنون از قبول اراده مردم در پای صندق های رای چیزی نگفته اند و خواهان ایجاد نظام اسلامی شبیه همین امارات خودشان هستند.

سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح میگوید: “فراموش نکنید افغانستان طی دو دهه گذشته دیموکراسی را تجربه کرده است اراده مردم بر اساس هر نفر یک رای چی زن چی مرد از ارزش های اولیه ما است که برای ما در این دور مذاکرات مهم است.”

تا کنون  هیات‌های دو طرف با ترکیب ۷ نفره از هردو سو، چهار جلسه‌ را پشت درهای بسته به پایان رسانده اند.

عبدالله عبدالله، کریم خلیلی، عبدالسلام رحیمی، عطا محمد نور، معصوم استانکزی، فاطمه گیلانی و باتور دوستم از طرف دولت افغانستان و عبدالغنی برادر، شهاب‌الدین دلاور، عبدالسلام حنفی، ملا دین محمد، مولانا فرید، ملا فاضل و شیخ عبدالحکیم حقانی از طرف گروه طالبان در این جلسات حضور دارند.

رویداد های اخیر

ترکش ایرلاینز فردا پروازهایش را به افغانستان از سر می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

شرکت هوایی ترکش ایرلاینز فردا (سه شنبه، ۱ جوزا) پروازهایش را به افغانستان از سر می‌گیرد.

مسوولان در وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی می‌گویند که فردا طیاره این شرکت در میدان هوایی کابل نشست خواهد کرد.

امام الدین احمدی، سخنگوی وزارت تراتسپورت وهوانوردی، می‌گوید: «ترکش ایرلاینز هم فردا پرواز هایش را به میدان هوایی بین المللی کابل آغاز می‌کند. هر هفته چهار پرواز بین کابل و استانبول دارد. این یک خبر خوش برای مسافران افغان است. آن عده افغان‌هایی که به کشورهای اروپایی سفر می‌کنند، از طریق ترکیه سهولت ایجاد می‌شود و به آسانی رفت و آمد کرده می‌توانند.»

اما اتاق تجارت و سرمایه گذاری تاکید می‌کند که باید زمینه صدور ویزه به تاجران و شهروندان کشور فراهم شود، زیرا به گفته‌ آنان در صورتی که برای تاجران ویزه صادر نشود بیشترین بهره را شرکت‌ها می‌برند، نه شهروندان افغانستان و تاجران.

خانجان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گوید: «به یک مسافر هم اجازه داده نمی‌شود، دلیل آن اینست که ویزه نمی‌دهند. اگر ترک‌ها صدور ویزه را آغاز نکنند، یا عرب‌ها ویزه ندهند، طیاره برای کارگو می‌آید و رفت و آمد کمرنگ می‌باشد.»

به باور آگاهان، هرگاه شرکت‌های هوایی پروازهای شان‌را به افغانستان بیشتر سازند، تاجران افغان می‌توانند برخی از کالاها را از طریق هوا به کشورها صادر کنند و عملاً کارگوها فعال شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی به معاون گوترش: خواسته‌های ما را بپذیرید تا در نشست سوم دوحه اشتراک کنیم

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

معاون رئیس الوزرای در دیدار با معاون دبیرکل سازمان ملل در کابل گفت که امارت اسلامی زمانی در نشست سوم دوحه شرکت خواهد کرد که «موقف» آن پذیرفته شود.

او گفت که افغانستان تحت کنترول کامل امارت اسلامی است و این کشور «یک امیر دارد و از آن اطاعت می‌شود.»

به نقل از ارگ، مولوی عبدالکبیر روز یک‌شنبه (۳۰ثور) به روزمری دیکارلو، معاون سیاسی انتونیو گوترش گفت: «نشست قبلی دوحه به دلیل برخی کاستی‌های برگزارکنندگان آن ناتمام بود و در نشست بعدی موقف امارت اسلامی پذیرفته شود تا هیئت امارت اسلامی در آن شرکت کند.»

سرمنشی سازمان ملل بار قبل از عدم اشتراک امارت اسلامی در نشست دوحه ابراز تاسف کرد، اما در عین‌حال گفت که پذیرش خواسته‌های امارت اسلامی معادل به رسمیت شناختن آن است.

این در حالی است که امارت اسلامی از سازمان ملل و دیگر کشورها می‌خواهد که آنها را به عنوان دولت مشروع افغانستان به رسمیت بشناسند.

مولوی کبیر گفت که امارت اسلامی به تمام تعهدات خود عمل کرده و «بر تمام جغرافیای افغانستان حاکم است…در سراسر افغانستان یک حکومت مرکزی حاکم است که یک امیر دارد و از آن اطاعت می‌شود.»

سازمان ملل قرار است نشست سوم دوحه با اشتراک نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان را برگزار کند، اما تاریخی برای آن تعیین نکرده است. معاون سیاسی سرمنشی سازمان ملل به کابل سفر کرده و از امارت اسلامی برای شرکت در نشست دوحه دعوت کرد.

به نقل از خبرنامه ارگ، خانم دیکارلو درباره نشست دوحه به مولوی کبیر معلومات داد و گفت که «شروط امارت اسلامی برای اشتراک در این نشست دشوار نیست.» او ابراز امیدواری کرد که هیئت امارت اسلامی در نشست دوحه اشتراک کند.

او گفت که در نشست دوحه به شمول بانک جهانی، نمایندگان شماری از سازمان‌های بین المللی و کشورها نیز دعوت شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار و گفتگوی معاون ملل متحد با حامد کرزی و عبدالله عبدالله در باره نشست دوحه

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳۱, ۱۴۰۳)

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین کشور و عبدالله عبدالله با روزماری دی‌کارلو، معاون سرمنشی ‎سازمان ملل متحد در امور سیاسی در رابطه با نشست سوم دوحه گفتگو کردند.

در اعلامیه‌ای دفتر آقای کرزی آمده است که آنان در این دیدار بر کمک و حمایت از مردم ‎افغانستان، تاکید کرده و گفته‌اند که آموزش در افغانستان را ضروری دانسته و برای دستیابی به صلح بر تفاهم ملی تاکید کرده‌اند.

معاون سرمنشی ‎سازمان ملل متحد در امور سیاسی که در سفری به کابل آمده است نیز با شماری از مقام‌‎های امارت اسلامی دیدار و گفتگو داشته است.  

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!