Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای سازمان شانگهای بر ضرورت روابط دوجانبه با افغانستان تأکید کردند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

نشست وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای به میزبانی ولادیمیر ناروف، سرپرست وزارت امور خارجه ازبکستان و حضور وزرای خارجه کشورهای روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، هند و پاکستان و ژانگ مینگ، دبیر کل سازمان همکاری شانگهای روز جمعه، ۲۹ جولای در تاشکند برگزار شد.

وضعیت سیاسی، بشری، رشد تجارت و همکاری‌های اقتصادی افغانستان محور بحث وزیران خارجه عضو شانگهای بوده است.

بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان نشست شانگهای را فرصت خوب برای بحث روی تقویت همکاری‌های تجارتی، اقتصادی و اتصال افغانستان به کشورهای منطقه می‌داند.

آقای زرداری گفته است: «با تحولات سیاسی جدید که در افغانستان پدید آمده است، نیاز است که تمام کشورهای همسایه افغانستان و کشورهای منطقه برای ثبات پایدار در افغانستان مشترکاً کارکنند، ما بالای خط آهن افغانستان و فرصت‌های که برای تقویت همکاری‌های تجارتی، اقتصادی و اتصال منطقه‌یی به دست آمده است، با هم کارخواهیم کرد».

وزیر خارجه پاکستان هم‌چنان بر ضرورت گسترش همکاری بین کابل و اسلام آباد تأکید کرده و در مورد توسعه ارتباطات از جمله روابط اقتصادی بین دو کشور همسایه ابراز امیدواری کرده است.

دراین نشست، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز گفته است که موضع کشورش با سایر اعضای شانگهای در قبال افغانستان نزدیک است و مسکو براساس واقعیت‌های کنونی در افغانستان با رهبری جدید این کشور کار می‌کند.

آقای لاوروف گفت: «ما موضع بسیار نزدیکی با دوستان ازبک خود از نظر نیاز به شناخت واقعیت‌های کنونی در افغانستان داریم و بر اساس این واقعیت‌ها با رهبری فعلی کار می‌کنیم».

با این حال، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه کشور در یک مصاحبه اختصاصی با شبکه WION گفته است که مشکلات بزرگ که امارت اسلامی در ماه‌های گذشته با آن روبه رو بود، اکنون درحال برطرف شدن است و روابط افغانستان با کشورهای همسایه ومنطقه درحال بهبودی قرار دارد.

آقای متقی افزوده است: «ما در طول سال‌ها با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم کرده‌ایم و بیشتر آنها برطرف شده‌اند. وضعیت درافغانستان اکنون بهبود یافته و پایه‌های اقتصاد کشور نیز روز به روز بهبود می‌یابد. روابط سیاسی با کشورهای همسایه، منطقه و جامعه بین المللی به تدریج در حال بهبود است. بنابراین، چالش‌های عمده‌ای که ما با آن‌ها روبرو هستیم تا حد زیادی بازنگری شده است».

با این همه، وزیران خارجه عضو سازمان همکاری شانگهای افزون بر مسایل تقویت روابط تجارتی و اقتصادی و اتصال بیشترکشورهای عضو، در پایان نشست دو روزه شان از امریکا هم خواستند که دارایی‌های مسدود شده بانک مرکزی افغانستان را آزاد کند.

اعضای شانگهای هم‌چنان بر رعایت حقوق بشر، و کار و تحصیل زنان در افغانستان تأکید کرده و بر نیاز ایجاد اصلاحات برای فراگیری بیشتر حکومت در افغانستان نیز تأکید کردند.

این درحالیست که امارت اسلامی گفته است که خود را بر رعایت حقوق همه شهروندان در چارچوب ارزش‌های اسلامی متعهد می‌داند و همواره تأکید کرده است که بر آوردن اصلاحات در حکومت متعهد است.

گفتنی‌ست که این نخستین نشست شانگهای پس از تحولات سیاسی در افغانستان است.

رویداد های اخیر

مشاور صدراعظم پاکستان: به دنبال تحمیل جنگ بر افغانستان نیستیم

Published

on

رانا ثناءالله، مشاور سیاسی صدراعظم پاکستان، می‌گوید که کشورش نمی‌خواهد جنگ را بر افغانستان تحمیل یا بخشی از خاک این کشور را تصرف کند.

او در یک نشست خبری امروز (شنبه) گفت که تنها مطالبه پاکستان از افغانستان اینست که اجازه ندهد شبه‌نظامیان از خاک این کشور برای حمله بر پاکستان استفاده کنند.

ثناءالله گفت که در صورت عدم پذیرش این درخواست، پاکستان به عملیات خود علیه شبه‌نظامیان در افغانستان ادامه خواهد داد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات شبه‌نظامیان در خاک این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان بار دیگر ناشادترین کشور جهان معرفی شد

Published

on

بر اساس آخرین نسخه گزارش سالانه شادی در جهان، افغانستان بار دیگر به عنوان کشوری با کمترین میزان شادی رتبه‌بندی شده است.

این گزارش که رضایت کلی مردم از زندگی را در ۱۴۷ کشور اندازه‌گیری می‌کند، افغانستان را برای یک سال دیگر با امتیاز ۱.۴ از ۱۰ در پایین‌ترین رتبه قرار داد. محققان عواملی مانند سطح درآمد، حمایت اجتماعی، آزادی در انتخاب شیوه زندگی، فساد اداری و کیفیت کلی زندگی را ارزیابی می‌کنند.

برای نهمین سال متوالی، فنلند با امتیاز ۷.۷ به عنوان شادترین کشور جهان معرفی شد. ایسلند و دنمارک پس از فنلند قرار گرفتند.

سایر کشورهایی که رتبه‌های پایینی دارند شامل سیرالئون، مالاوی، زیمبابوی و بوتسوانا هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا از آتش بس موقت افغانستان-پاکستان استقبال کرد و خواستار صلح پایدار شد

Published

on

انور ابراهیم، ​​صدراعظم مالیزیا، از آتش بس موقت بین افغانستان و پاکستان که به مناسبت عید فطر اعلام شد، استقبال کرد و خواستار ادامه تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها و دستیابی به صلح پایدار گردید.

انور در یک تماس تلیفونی با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، بر اهمیت گفتگو و کاهش تنش تأکید کرد و در عین حال نگرانی خود را در مورد افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، به ویژه در مورد ایران، ابراز داشت و از همه طرف‌ها خواست تا راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز را در اولویت قرار دهند.

پاکستان اعلام کرد که به درخواست عربستان سعودی، قطر و ترکیه، حملات خود در افغانستان را به مناسبت عید موقتاً به حالت تعلیق درآورده است. امارت اسلامی نیز به عنوان حسن نیت و بر اساس درخواست‌های مشابه از سوی شرکای منطقه‌ای، توقف عملیات در طول عید را اعلام کرد.

در همین حال، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در یک تماس تلیفونی با شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، در مورد تحولات منطقه‌ای گفتگو کرده و بر تعهد انقره به صلح و ثبات تأکید نمود و بر همکاری مداوم برای امنیت طولانی مدت تأکید ورزید.

گفتنی است که آتش‌بس موقت پس از هفته‌ها تنش‌های شدید بین افغانستان و پاکستان، از جمله درگیری‌ها در امتداد خط فرضی دیورند و حملات هوایی، برقرار شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!