Connect with us

رویداد های اخیر

اعطای رتبه مارشالی به دوستم در یک مراسم ویژه در جوزجان

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

عبدالرشید دوستم معاون پیشین رییس جمهوری در یک مراسم ویژه‌ ای در ولایت جوزجان به طور رسمی رتبه مارشالی، بالاترین مقام ارتش را دریافت کرد.

این ارتقای رتبه به عنوان بخشی از توافق سیاسی میان محمد اشرف غنی رییس جمهوری و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی صورت است.

عبدالرشید دوستم پس از شاه ولی خان و محمد قسیم فهیم، سومین فردیست که عنوان مارشالی را در افغانستان دریافت کرده است.

اما عبدالرشید دوستم کیست؟ چگونه ودچرا سومین مارشال افغانستان شد؟

عبدالرشید دوستم بنیانگذارحزب جنبش ملی اسلامی افغانستان، از چهره‌های بحث برانگیز نظامی و سیاسی افغانستان و از مهمترین رهبران ازبیک‌ به شمار می‌رود.

دوستم که از نظامیان ارشد و همسو با داکتر نجیب الله بود در سال‌های پایانی حکومت دکتور نجیب الله در اوایل ۱۹۹۲، تغییر جهت داد و به همکاری با مجاهدین رو آورد. پیش از سقوط دولت مجاهدین به رهبری برهان الدین ربانی توسط طالبان علیه او نیز جنگید و حتی مدتی را نیز با گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان متحد شد.

در اوج قدرت خود در ۱۹۹۷، در شمال افغانستان قسما یک اداره مستقل ساخته بود، حتا که تمامی امور این مناطق را در اداره اش داشت وحتا پول جداگانه بنام اش چاپ کرده بود. او جبهه محکمی را برضد طالبان در شمال ایجاد کرده بود. درهمین سال‌ها بود که هوادارانش  به او لقب “دوستم پادشاه” داده بودند.

بعد از سقوط طالبان، دوستم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ به عنوان نامزد شرکت کرد، و با حدود ۹ درصد آرا در جایگاه چهارم قرار گرفت.

حامد کرزی در دور نخست ریاست جمهوری، او را به عنوان فرمانده ستاد ارتش تعیین کرد ولی این سمت بعد از ادعای اکبربای، رییس شورای ترک‌تباران افغانستان که گفت از سوی افراد دوستم ربوده شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته به حالت تعلیق درآمد و آقای دوستم به ترکیه رفت.

در انتخابات سال ۲۰۱۴، آقای دوستم معاون اول محمد اشرف غنی شد. در این مدت دوستم جنگهای شمال برضد طالبان را خود رهبری کرد. اما بعد از مطرح شدن اتهام سو ‌رفتار جنسی توسط احمد ایشچی، آقای دوستم خانه‌نشین و بعد به تبعید خودخواسته به ترکیه رفت. او در جریان چهار سال که معاون نخست ریاست جمهوری بود روابط تیره با اشرف غنی داشت و بارها ازو انتقاد کرد. سپس در یک ایتلاف سیاسی مخالف حکومت از ترکیه به کابل برگشت. در تازه ‌ترین انتخابات ریاست جمهوری از نامزدی عبدالله عبدالله حمایت کرد.

براساس توافقنامه سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله، اعطای درجه مارشالی به  عبدالرشید دوستم به عنوان سومین مارشال افغانستان بخشی از خواسته‌های تیم عبدالله بود. در توافقنامه سیاسی آمده که عبدالرشید دوستم با فرمان رییس جمهوری به بلندترین رتبه نظامی مارشالی ارتقا داده می‌شود و در عین زمان عضویت شورای عالی دولت و شورای امنیت ملی را خواهد داشت.

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!