Connect with us

رویداد های اخیر

اعلام نتایج امتحان کانکور سال ۱۴۰۲؛ محمود از فراه اول نمره شد

منتشر شده

در

اداره ملی امتحانات امارت اسلامی نتایج امتحان سراسری کانکور سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. مسوولان این اداره روز دوشنبه (۱۳ سنبله) با اعلام نام پنج تن از برترین‌های کانکور سال ۱۴۰۲ تأکید کردند که هیچ یکی از متقاضیان بی‌نتیجه نمانده که از این میان محمود، باشنده ولایت فراه با کسب ۳۵۹.۱۶ نمره، اول نمره عمومی کانکور امسال شناخته شده است.

عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات در برنامه‌ اعلان نتایج کانکور گفت: «هیچ ناکامی در این آزمون وجود ندارد و تمامی کسانی که در آزمون عمومی سال ۱۴۰۲ شرکت کرده بودند پذیرفته‌شده‌اند.»

آقای حقانی اضافه کرد که امسال ۴۴ هزار و ۳۳۶ محصل در پوهنتون‌ها جذب می‌شوند که نسبت به سال گذشته ۳ هزار و ۴۹۷ تن افزایش داشته است.

او تصریح کرد که سال پار حدود ۴۰ هزار و ۸۳۹ تن از متقاضیان به پوهنځی‌های دلخواه خود راه یافته بودند.

او در ادامه گفت که محمود فرزند عبدالجمیل، متعلم مکتب خصوصی عروج در ولایت فراه با کسب ۳۵۹.۱۶ نمره اول نمره عمومی کانکور سال ۱۴۰۲ شده است.

به همین ترتیب، عباس فرزند محمد غنی از لیسه غازی کابل با ۳۵۷.۴۷ نمره، دوم نمره و عبدالباعث ولد محمد نذیر از لیسه حبیبیه کابل با ۳۵۵ نمره سوم نمره کانکور امسال شناخته شده‌اند.

سه تن از برترین‌های کانکور امسال به پوهنتون طب معالجوی کابل راه یافته‌اند.

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا نیز در مراسم اعلام نتایج کانکور سال ۱۴۰۲ گفت که در امتحان کانکور امسال هیچ اشتراک کننده ناکام و یا بی‌نتیجه نشده است بلکه همه اشتراک کنندگان در پوهنځی‌های مختلف جذب شده‌اند.

او با آنکه بیشتر وضاحت نداد، اما افزود که شمار اشتراک کننده در امتحان کانکور امسال نسبت به سال‌های گذشته، ۲۰ هزار افزایش داشت.

‏آقای حنفی از جوانان خواست تا در افغانستان بمانند و از زمینه تحصیل در کشور استفاده کنند.

گفتنی است که کانکور امسال بدون حضور متعلمین دختر برگزار گردید.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!