Connect with us

رویداد های اخیر

افتتاح سه پروژه مهم اقتصادی به شمول راه آهن میان افغانستان و ترکمنستان

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور و قربان قلی بردی محمدوف رییس جمهوری ترکمنستان سه پروژه مشترک را افتتاح کردند.

این پروژه ها پیش از چاشت امروز در مراسمی خط آهن آقینه- اندخوی، پروژه لین برق KV500 کرکی- اندخوی- پلخمری و پروژه وصل فایبر نوری امام نظر- آقینه- سرحد آباد- تورغندی افتتاح شد.

ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه ای گفته است که رییس جمهوری افتتاح این پروژه ها را گام های ارزنده در راستای گسترش بیشتر روابط میان دو کشور دانست.

آقای غنی گفته است: “جای بسیار افتخار است که افغانستان بعد از یکصد و چند سال، روابط دیرینه اش را با کشور های آسیای میانه تجدید می کند. دوستی بین افغانستان و ترکمنستان برای دولت و مردم افغانستان یک رابطه پر ارزش است.”

رییس جمهوری افزوده است که بهره برداری از پروژه های مانند اتصال خط آهن، فایبر نوری، برنامه های بزرگ همچون انتقال برق به پاکستان (تاپ) و انتقال گاز به کشورهای هند و پاکستان(تاپی) و شبکه فایبر آپتیک که آسیای جنوبی را از راه زمین به اروپا و باقی کشورهای جهان وصل خواهد کرد، سبب تغییرات بهتر در شرایط زندگی مردم افغانستان و بهبود وضعیت کشورهای منطقه گردیده و از سوی دیگر این برنامه ها موجب ایجاد کوریدورهای انکشافی و اجتماعی می شود که وسیله رشد سریع کشور ما خواهد شد.

وی تاکید کرده است که اهمیت موقعیت افغانستان منحیث چهارراه اتصال آسیای مرکزی با جنوب، شرق و غرب آسیا، بهره برداری و ادامۀ کار پروژه های مهم اقتصادی و زیربنایی از جمله افتتاح خط آهن خواف- هرات که اخیراً شاهد آن بودیم، به اثبات می رساند که دیدگاه ما برای اتصال منطقوی رویا نه، بلکه یک واقعیت انکار ناپذیر است.

آقای غنی گفته است: “آنانیکه فکر میکردند ایجاد شبکه خط آهن در افغانستان محال است، دوباره فکر کنند. وی افزود که به نمایندگی از حکومت و مردم افغانستان از شخص رئیس جمهور و ملت بزرگ ترکمنستان بخاطر ایجاد روابط دوامدار و دوام همکاری ها بین دو کشور در برنامه های بزرگ، تمویل و تطبیق پروژه ها و برنامه های بزرگ که موجب رفاه هر دو کشور و منطقه می شود، تشکر میکنم.”

رییس جمهوری ترکمنستان نیز در این مراسم گفت: “من یقین دارم که چنین پروژه ها پشتوانه قوی برای اقتصاد افغانستان بوده و به صنعت این کشور نیز موثر خواهد بود.”

وی افزوده است که پروژه های متذکره اعتماد مردم افغانستان را به خودکفایی افزایش خواهد داد و ترکمنستان حمایت های خویش را در عرصه های اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک با افغانستان ادامه می دهد.

رئیس جمهور محمدوف، روابط افغانستان و ترکمنستان را تاریخی و عمیق خواند و گفت که این روابط در عصر کنونی، معنا و مفهوم جدیدی با راه اندازی پروژه های جدید در زمینه های ترانسپورت، مخابرات و انرژی، اختیار کرده است.

وی افزود که این پروژه ها به اساس اهداف استراتیژی واضح و ظرفیت های وسیع درازمدت، دوستی واقعی میان افغانستان و ترکمنستان را بیشتر از پیش، مستحکم خواهد کرد.

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی بر حمایت از مردم افغانستان تأکید کرد

اسماعیل ولد شیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، در این نشست بر تعهد این سازمان برای حمایت از مردم افغانستان تأکید کرد.

Published

on

گروه تماس افغانستان سازمان همکاری اسلامی (اوآی‌سی) در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک، درباره آخرین وضعیت بشری و انکشافی افغانستان و راه‌های تقویت پاسخ جامعه جهانی به این کشور گفتگو کرد.

اسماعیل ولد شیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، در این نشست بر تعهد این سازمان برای حمایت از مردم افغانستان تأکید کرد.

او گفت که رویکرد سازمان همکاری اسلامی بر تعامل و همکاری عملی با مقام‌های حاکم افغانستان استوار است؛ رویکردی که به گفته او، باید در راستای منافع مردم افغانستان و تداوم فعالیت‌های بشردوستانه باشد.

سرمنشی سازمان همکاری اسلامی همچنین بر فعالیت‌های این سازمان از طریق هیأت و دفتر ساحوی آن در کابل تأکید کرد و گفت که آموزش دختران، صحت و تقویت همبستگی اجتماعی از محورهای مهم این فعالیت‌ها است.

گروه تماس سازمان همکاری اسلامی در این نشست همچنین آخرین تحولات بشری و انکشافی افغانستان و راه‌های افزایش همکاری‌های بین‌المللی برای حمایت از مردم این کشور را بررسی کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

UK Afghanistan war crimes inquiry faces delay over 97 million newly identified documents

The Ministry of Defence declined to comment ahead of Friday’s hearing.

Published

on

Britain’s Ministry of Defence has identified 97 million previously undisclosed documents, some of which could be relevant to an inquiry into allegations that British special forces unlawfully killed people in Afghanistan.

The discovery could further delay the inquiry, which was established in 2023 and had initially aimed to produce an interim report within 18 months. Nearly four years later, it has yet to publish findings.

According to a letter from MoD lawyers published on the inquiry’s website, the ministry informed the inquiry this month that the documents were part of a large dataset that it had expected would largely contain material outside the inquiry’s scope.

Inquiry chair Charles Haddon-Cave described the late discovery of potentially relevant material as “troubling and regrettable”.

He warned that unless the material is identified and managed quickly, it could delay the inquiry’s work, which he said is already well advanced.

The inquiry was launched after a BBC investigation reported allegations that members of the elite Special Air Service killed 54 people in Afghanistan in suspicious circumstances during the war more than a decade ago.

Haddon-Cave said a hearing scheduled for Friday would seek assurances from the Ministry of Defence that any relevant material would be identified and disclosed quickly and that a similar situation would not happen again.

The Ministry of Defence declined to comment ahead of Friday’s hearing.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، نیز حملات پاکستان را «تجاوز» خوانده و گفته است که کابل به این اقدام پاسخ خواهد داد.

Published

on

هند حملات هوایی اخیر پاکستان بر ولایت افغانستان را محکوم کرده و هشدار داده است که چنین اقداماتی علیه یک کشور همسایه و مستقل، تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، روز سه‌شنبه گفت که دهلی‌نو حملات هوایی پاکستان بر ولایت‌های کنر و پکتیکا را به‌شدت محکوم می‌کند.

او گفت که در این حملات، شماری از غیرنظامیان کشته شده‌اند و هند از استقلال، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان حمایت می‌کند.

جیسوال همچنین با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرده و برای زخمی‌شده‌ها آرزوی بهبودی کرده است.

مقام‌های افغان گفته‌اند که در این حملات سه غیرنظامی «شهید» و چهار تن دیگر زخمی شده‌اند و شماری از خانه‌ها و دکان‌ها نیز آسیب دیده‌اند.

در مقابل، وزارت اطلاعات پاکستان اعلام کرده که این حملات ۲۸ عضو گروه‌های مسلح را کشته است؛ ادعایی که با آمار ارائه‌شده از سوی مقام‌های افغان تفاوت دارد.

گزارش‌ها می‌گویند حملات پاکستان در واکنش به حمله‌ای بر یک مرکز پولیس در شمال‌غرب این کشور انجام شده که روز جمعه در آن ۲۴ نفر کشته شدند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، نیز حملات پاکستان را «تجاوز» خوانده و گفته است که کابل به این اقدام پاسخ خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!