Connect with us

رویداد های اخیر

افریدی: اعزام هیأت پاکستان به افغانستان به‌دلیل تنش‌های خاورمیانه به تعویق افتاده است

منتشر شده

در

سهیل افریدی، وزیر اعلی ایالت خیبرپختونخوا، اعلام کرد که تشکیل هیأت اعزامی پاکستان به افغانستان به دلیل افزایش تنش‌ها در خاورمیانه با تأخیر روبه‌رو شده است.

او تأکید کرد که امنیت خیبرپختونخوا با وضعیت افغانستان پیوند مستقیم دارد و افزود که این هیأت به‌زودی تشکیل و به افغانستان اعزام خواهد شد.

افریدی همچنین گفت که معیشت پشتون‌های دو سوی خط فرضی دیورند به تجارت وابسته است و بسته ماندن گذرگاه‌ها به هر دو طرف آسیب اقتصادی وارد می‌کند.

به گفته او، ایالت خیبرپختونخوا سالانه حدود ۱۰ میلیارد کلدار از بسته بودن گذرگاه‌ها زیان می‌بیند.

این مقام ارشد پاکستانی با تأکید بر اهمیت گفتگو افزود که راه‌حل مشکلات در عملیات نظامی نهفته نیست و اگر از سلاح استفاده می‌شود، باید «با حکمت» باشد، نه «دیوانه‌وار.»

رویداد های اخیر

امریکا برای یافتن شهروند خود که ۱۲ سال پیش در افغانستان مفقود شده بود، ۶ میلیون دالر جایزه می‌دهد

Published

on

ایالات متحده برای اطلاعاتی که به یافتن و بازگرداندن پاول اوربی، نویسنده امریکایی ناپدیدشده در افغانستان کمک کند، در مجموع تا شش میلیون دالر جایزه می‌دهد.

طبق اعلام دفتر تحقیقات فدرال امریکا، اوربی در ماه می ۲۰۱۴ هنگام انجام تحقیقات برای نوشتن کتابی در ولایت خوست ناپدید شد. اوربی قبل از ناپدید شدن گفته بود که ممکن است به پاکستان برود.

دارن کاکس، معاون اف‌بی‌آی، در بیانیه‌ای گفت: «بیش از یک دهه است که مأموران و تحلیلگران اف‌بی‌آی به طور خستگی ناپذیر برای یافتن پل و بازگرداندن او به خانه تلاش کرده‌اند. ما به هماهنگی با سازمان‌های همکار ادامه خواهیم داد و تمام سرنخ‌های معتبر را دنبال خواهیم کرد تا بتوانیم پاسخ‌هایی را که خانواده پل ۱۲ سال منتظر شنیدن آن بوده‌اند، در اختیارشان قرار دهیم.»

برای یافتن پل اوربی، وزارت عدلیه امریکا پنج میلیون دالر و اداره تحقیقات فدرال یک میلیون دالر جایزه در نظر گرفته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اوورچوک: افغانستان خواهان اعزام استادان طب از سوی روسیه است

Published

on

الکسی اوورچوک، معاون صدراعظم روسیه، می‌گوید که افغانستان از روسیه درخواست کرده است که برای آموزش محصلین افغان، استادان طب اعزام کند.

به گزارش خبرگزاری تاس، اوورچوک در حاشیه نشست روسیه – جهان اسلام در کازان گفت که مقامات افغان در مذاکرات اخیر بین دو طرف، علاقه زیادی به آموزش طب روسیه ابراز کرده‌اند.

به گفته وی، گفتگوها میان دو طرف همچنین بر صادرات مواد سوخت، زراعت، سرمایه‌گذاری و گسترش تجارت متمرکز بوده است.

اوورچوک تأکید کرد که روسیه پتانسیل قابل توجهی برای رشد تجارت دوجانبه با افغانستان می‌بیند. وی خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین دو طرف در ماه‌های اخیر به گونه قابل ملاحظه افزایش یافته است.

او گفت: «امروز، ما روابط دیپلوماتیک با افغانستان برقرار کرده‌ایم. تماس‌های منظم، از جمله بین ادارات ذی‌نفع، حفظ شده است.»

معاون صدراعظم روسیه اظهار داشت که تجارت دوجانبه در حال حاضر طبق آمار روسیه حدود ۳۲۶ میلیون دالر است، در حالی که برآوردهای افغانستان آن را نزدیک به ۵۰۰ میلیون دالر نشان می‌دهد. وی افزود که تجارت در دو ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲.۶ برابر افزایش یافته است.

اوورچوک همچنین گفت که مقامات افغان به واردات موتر و محصولات زراعتی روسیه علاقه‌مند هستند.

او گفت: «افغان‌ها به خوبی محصولاتی را که اتحاد جماهیر شوروی زمانی عرضه می‌کرد، از جمله موترهای کوچک و موترهای باربری شوروی، به یاد دارند. آنان می‌گویند اگر روسیه بتواند دوباره چنین عرضه‌ای را به کشورشان تأمین کند، عالی خواهد بود.»

گفتنی است که هفدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی روسیه و جهان اسلام سه‌شنبه هفته گذشته آغاز شد و فردا یکشنبه به پایان می‌رسد.

در همین حال، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، گفته است که افغانستان در حال بررسی امکان اعزام کارگران به روسیه است و مسکو در این زمینه علاقه‌مندی نشان داده است.

وی خاطرنشان کرد: «ادارات مختلفی در حال کار روی مسائل مربوط به کارگران مهاجر هستند. هم از جانب روسیه و هم از جانب افغانستان، منافع مشترکی برای دستیابی به نتایج ملموس وجود دارد.»

به گفته وی، تنها مانع موجود مسئله زبان است و تلاش‌ها برای حل آن جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

توسعه: فرصت‌های اقتصادی برای افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!