Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش نگرانی‌ها از وضعیت حقوق بشر در افغانستان

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد بار دیگر از نقض حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده است. کمیشنر عالی ملل متحد در پنجاه‌وپنجمین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد، از وضعیت حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان ابراز تأسف کرده و می‌گوید که دفاع از حقوق زنان و دختران، باید برای همه کسانی‌که در افغانستان یا برای این کشور کار می‌کنند، اولویت داشته باشد.

کمیشنر عالی ملل متحد در پنجاه‌وپنجمین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد، از وضعیت حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان ابراز تأسف کرده است.

ولکر تُرک، کمیشنر عالی ملل متحد می‌گوید که: «من از نقض سیستماتیک و دوامدار حقوق بشر در افغانستان متأسفم. به‌خصوص نقض وسیع حقوق زنان و دختران که آنها تقریباً از همه عرصه‌های زندگی عامه، آموزش متوسطه و عالی، کار و گشت و گذار آزادانه محروم شده اند. دفاع از حقوق زنان و دختران باید برای همه کسانی ‌که در افغانستان یا برای افغانستان کار می‌کنند، اولویت داشته باشد.»

از سویی هم، وزیر خارجه‌ی امریکا در هجدهمین مراسم سالانه اهدای جایزه بین‌المللی زنان شجاع می‌گوید که از حقوق زنان افغان حمایت می‌کند و حمایت از حقوق زنان و دختران، یک بخش مرکزی سیاست خارجی ایالات متحده است. از افغانستان بنفشه یعقوبی جایزه‌ی بین‌المللی زنان شجاع این وزارت را دریافت کرده است.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا می‌گوید که: «ایالات متحده در کنار هر زن شجاعی که برای ایجاد ثبات، برابری و فرصت‌های بیشتر تلاش می‌کند، است و ما متعهد هستیم که موانعی را که دست‌یابی زنان و دختران به حقوق شان را محدود می‌کند، برداریم. به‌همین دلیل است که حمایت از حقوق زنان و دختران، یک بخش مرکزی سیاست خارجی ما است. در طول سه سال گذشته، استراتیژی‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های مشخصی را برای حمایت از زنان و دختران در سراسر جهان ارائه کرده‌ایم. این صرفاً لفاظی نیست، عملی است.»

اما امارت اسلامی موارد نقض حقوق بشر را در کشور رد می‌کند. ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید که امارت اسلامی به تأمین حقوق زنان در کشور متعهد است و کشورهای غربی و متحدان آن‌ها، از این موضوع به حیث ابزار فشار بر حکومت سرپرست استفاده می‌کنند.

در این میان ریچارد بنت، گزارشگر خاص ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان نیز گفته است که حمایت از حقوق دختران و زنان افغان، باید نزد همه اولویت داشته باشد.

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!