Connect with us

رویداد های اخیر

افشاگر قضیه جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان ممکن زندانی شود

منتشر شده

در

جانی مرسر، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیا که پیش‌تر وقوع جنایات جنگی از سوی سربازان آن کشور در افغانستان را تایید کرده بود با مهلت ده روزه برای اثبات این ادعا مواجه شده و اگر اسامی و اطلاعات لازم را در زمان تعیین‌شده با هيئت تحقیق در میان نگذارد با مجازات حبس مواجه خواهد شد.

روزنامه گاردین گزارش داده که لرد جاستیس هادون کیو، رئیس تحقیقات بخش افغانستان-بریتانیا هشدار داده است که اگر جانی‌مرسر اسامی این منابع را فاش نکند، ممکن است زندانی شود.

در بخشی از این گزارش آمده است: «مرسر ماه گذشته در تحقیقات عمومی بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان افغان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ اعتراف کرد. به جانی‌مرسر ۱۰ روز مهلت داده شده تا منبع اتهامات سربازان بریتانیایی را که در جنایات جنگی در افغانستان دست داشته‌اند افشا کند، در غیر آن ممکن است با محکومیت زندان مواجه شود.»

بربنیاد این گزارش، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیایی در ماه گذشته در تحقیقات عمومی در مورد اتهام‌ها مبنی‌بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان در افغانستان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ تایید کرد که تعدادی از سربازان آن کشور مرتکب جنایات جنگی در افغانستان شده‌اند.

آقای مرسر به‌گونه‌ پیهم از افشای اسامی سربازانی که این اتهامات را وارد کردند، امتناع کرده است. او اکنون تا ۵ اپریل فرصت دارد که اسامی شاهدان جنایات جنگی در افغانستان را به بخش تحقیقات اردوی بریتانیا تحویل دهد.

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید، کشورهایی‌ که در طول ۲۰ سال در افغانستان نیرو داشتند، همه طبق برنامه مرتکب جنایات جنگی شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد هرچند از رسیدگی به موضوع جنایات جنگی در کشور ابراز ناامیدی می‌کند اما در صورت انجام بررسی، این را اقدام بزرگ دانسته و گفته است که جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود.

آقای مجاهد افزوده است: «جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود چون این کار چندتا سرباز نبوده بلکه یک پلان بوده که طرح می‌شده و جنایات را در افغانستان مرتکب می‌شدند.»

نیروهای خاص بریتانیا متهم شده‌اند که در جریان سال‌های ماموریت‌شان در افغانستان چندین غیرنظامی را به قتل رسانده‌اند. پس از واردشدن این اتهامات، وزیر دفاع بریتانیا دستور داد که بخش تحقیقات درباره جنایات جنگی نیروهای خاص آن کشور در افغانستان ایجاد شود.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!