اخبار ساحوی

افغانستان باید منازعات آبی خود را با کشور های همسایه حل نماید

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

اتحادیه اروپا از افغانستان می خواهد که منازعات آبی خود را با کشور های همسایه حل کند تا از خطرات آینده با همسایه هایش جلوگیری کند.

 

سفیر اتحادیه اروپا در کابل می گوید : با حل منازعات آبی می شود جلو جنگ ها را که ریشه در تقسیم آب های مرزی دارد گرفت .

 

 در همین حال اداره حفاظت از محیط زیست افغانستان  می گوید : این کشور از رهگذر تغییر اقلیمی آسیب پذیر ترین کشور در آسیا است که نیاز به همکاری جهانی دارد .

 

 جهان در حال گرم شدن هواست هر چند افغانستان در گرم شدن آن نقشی ندارد اما از کشور های آسیب پذیر در زمینه تغییر اقلیم گفته شده است .

 

سفیر فرانسه که کشورش تا دو هفته آینده میزبان چهل هزار تن در یک نشست جهانی برای تغییر اقلیم است از وضعیت اقلیم نگران است .   

 

ژان میشل مارلو سفیر فرانسه در افغانستان میگوید “تا پایان قرن درجه حرارت از 6 درجه بالا خواهد رفت و این غیر قابل تحمل است ودر برخی از مناطق جهان سیل سرازیر شده و مهاجرت های گسترده صورت خواهد گرفت و اما در افغانستان کسی زیر آب نخواهد شد اما متاثر از آن خواهد شد ”

 

و اما تاثیرات گرم شدن هوا در جهان سبب شده است حیات وحش در افغانستان رو به انقراض رفته  و چراگاه ها نیز تخریب شوند.

شهزاده مصطفی رییس حفاظت از محیط زیست میگوید”محیط زیست در حال خطر است به ویژه دهات و واخان بدخشان یخ هایش در حال ذوب شدن است”

 

افغانستان که سرشار از منابع طبیعی و آب های مرزی است همواره بر تقسیم آن میان همسایگانش دچار تنش بوده است و کنون ظرفیت لازم برای حل این با همسایه هایش را ندارد.

حکمت خلیل کرزی معین سیاسی وزارت خارجه گفت “برای انجام سهم جهانی ما در قبال تغییرات اقلیمی و غالب شدن بر چالش های مرتبط به آن، افغانستان نیاز به حمایت مالی دوامدار و همچنان کمک تخنیکی همکاران بین المللی ما دارد”

 

و اما اتحادیه اروپا تاکید میکند که افغانستان در نشست آینده در پاریس باید مشکلات آبی خود را با همسایگانش حل کند.

مایکل ملیبن نماینده ویژه اتحادیه اروپا در افغانستان گفت “ما به این باور هستیم که روشن ساختن موضوعاتی مثل مدیریت آب های سرحدی همچنان بعد امنیتی آشکار به کشور های مثل افغانستان و همسایه هایش دارد تا جلو خطر های که جنگ آب ها گفته میشود گرفته شود”

 

گفته می شود هفتاد درصد مردمان کشور زراعت پیشه اند و اگر افغانستان دچار قطعی آب شود زندگی اکثریت آنان با خطر مواجه خواهد شد.

گزارش از احمد فرشاد صالح 

Trending

خروج از نسخه موبایل