تجارت

افغانستان رسمآ عضویت سازمان تجارت جهانی را کسب کرد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

مسوولان در وزارت تجارت میگویند با عضویت در این سازمان تولیدات داخلی و صادرات افغانستان افزایش می یابد و مشکلات ترانزیتی با کشورهای همسایه نیز حل می شود .

در همین حال اتاق   تجارت و صنایع و آگاهان اقتصاد از این اقدام با احتیاط استقبال کرده اما تاکید دارند که باید درست مدیریت شود در غیر آن این عضویت برای افغانستان چالش ساز خواهد بود .

افغانستان یکصدو شصت و چهارمین کشور عضو سازمان تجارت جهان شد .

وزارت تجارت با خوشبینی از عضویت افغانستان دراین سازمان می گوید پس از این روند تجارت در کشور شاهد تحولات جدی خواهد بود. به باور مسوولان در وزارت تجارت اکنون چالش ها فرا روی سرمایه گذاری کاهش می یابد و مشکلات ترانزیتی با کشورهای همسایه به گونه کامل برطرف می شود

مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت میگوید ” تجارت افغانستان جهانی شد بسترسرمایه گذاری خوب می شوددوم مشکلات ترانزیتی خصوصا با کشورهای همسایه که پیشتر از ما عضویت سازمان تجارت جهانی را دارند به صفر تقرب رسیده مامشکلات زیادی ترانزیتی در منطقه داشتیم و کشورهای کم انکشاف یافته زمانی که عضویت سازمان تجارت جهانی را گرفتند از صفر اعشاریه هشت تا سه ونیم درصد رشد اقتصادی داشته اینها دست به دست هم داده برای افغانستان بازارهای جدید پیدا میکند تولید داخلی و صادرات افزایش میابد”.

اما اتاق های تجارت و صنایع افغانستان با آنکه عضویت در سازمان جهانی تجارت را در استقبال می کند ، اما در مورد نحوه مدیریت حکومت نگران است . سخنگوی اتاق تجارت و صنایع می گوید تا زمانی که   حکومت   در قوانین اصلاحات نیاورد و تولیدات داخلی را توسعه ندهد از عضویت دراین سازمان افغانستان نفع برده نمی تواند .

صیام پسرلی سخنگوی اتاق های تجارت وصنایع افغانستان گفت ” تازمانیکه صنایع داخلی پیشرفت نکند وبرای ما سبسایدی داده نشود و بر ضد دمپنگ قوانین مد نظر گرفته نشود عضویت ما در سازمان تجارتی جهان مفید تمام نخواهد شد.”

آگاهان اقتصاد نیز عضویت در سازمان تجارت جهانی را یک فرصت طلایی می دانند اما انان نیز بر نحوه مدیریت تاکید کرده هشدار می هند اگر مدیریت درست صورت نگیرد این مساله برای حکومت به یک تهدید مبدل خواهد شد .

سید مسعود استاد دانشگاه میگوید شامل شدن در یک سازمان تجارتی بسیار بسیار خوب است واما مدیریت نیاز دارد در صورتیکه مدیریت نشود به اندازه که مفید است بیشتر از آن میتواند مضر تمام شود اگر شما مدیریت نکنید دروازه هایتان را باز میکنید صنایع شما از بین میرود اگر شما نقاط کلیدی تان را مدیریت نکنید و آنرا حمایت نکنید و قناعت سازمان جهانی تجارت را بدست نیاورید باز شما همچنان یک کشور مصرفی هستید مصرفی تر میشوید.

سازمان جهانی تجارت که از آغاز سال ۱۹۹۵ میلادی برای مدیریت مناسبات تجارت چنـد جانبه بیـن‌المللی جایگزین سازمان موافقت نامه تعرفه و تجارت ( گات )   شده ، اکنون به یک سازمان بزرگ جهانی مبدل شده است و مرکز آن در ژنیف می باشد. این سازمان تا اکنون ۱۶۴ عضو دارد.

گزارشگر: پریسا ابراهیمی

Trending

خروج از نسخه موبایل