Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سفیر و دیپلومات‌های ارشد خود را از پاکستان فراخواند

منتشر شده

در

پس از اختطاف و شکنجه دختر سفیر افغانستان در پاکستان سلسله علی‌خیل، حکومت افغانستان سفیر و دیپلومات‌های ارشد این کشور را از پاکستان فرا خوانده است.

وزارت خارجه افغانستان روز گذشته (یکشنبه ۲۷ سرطان) با نشر اعلامیه‌ای گفت: “به‌دنبال رویداد اختطاف دختر سفیر افغانستان در پاکستان، رهبری دولت جمهوری اسلامی افغانستان سفیر و دیپلومات‌های ارشد افغانستان مقیم اسلام‌آباد را، الی رفع کامل تهدیدات امنیتی به‌شمول گرفتاری و محاکمۀ ربایندگان، به کابل فراخواند.”

وزارت خارجه افغانستان گفته است که قرار است در آینده نزدیک هیاتی برای پیگیری این قضیه به پاکستان سفر کند. در اعلامیه آمده است که اقدامات بعدی در پرتو یافته‌های این هیات اتخاذ خواهد شد.

از سوی دیگر وزارت خارجه پاکستان با نشر اعلامیه‌ای این تصمیم حکومت افغانستان را “نا خجسته و تاسف‌آور” خوانده و خواستار لغو آن شده است.

در اعلامیه آمده است که به دستور عمران خان، صدر اعظم پاکستان، رویداد اختطاف دختر سفیر افغانستان در اسلام آباد “به بلندترین سطح” زیر پیگرد است. به نقل از این اعلامیه امنیت سفیر، خانواده وی، کارمندان سفارت و قنسولگری‌های افغانستان در پاکستان بیشتر شده است.

همچنین در این اعلامیه آمده است که شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان روز یکشنبه با سفیر افغانستان دیدار کرده و ضمن تشریح اقدامات حکومت پاکستان در این زمینه، به وی از همکاری کامل اطمینان داده است.

این درحالی است که وزارت خارجه افغانستان دو روز پیش خبر داد که سلسله علی‌خیل، دختر نجیب‌الله علی‌خیل، سفیر افغانستان در پاکستان به تاریخ۲۵ سرطان هنگام برگشت به خانه از سوی افراد ناشناس در اسلام‌آباد اختطاف و مورد “شکنجۀ شدید” قرار گرفته است.

در پی این رویداد، وزارت خارجه افغانستان روز شنبه سفیر پاکستان مقیم کابل را احضار کرد و خواستار دستگیری فوری و به کیفر رسیدن عاملان اختطاف سلسله علی‌خیل شد.

از سوی دیگر عمران خان، صدراعظم پاکستان،شیخ رشید احمد، وزیر داخله این کشور را دستور داده است تا قضیه اختطاف دختر سفیر افغانستان در اسلام آباد را به گونه جدی بررسی کند.

رویداد های اخیر

ترکیه وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی را به فروم دیپلوماسی آنتالیا دعوت کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با سادین آییلدیز، شارژدافیر سفارت ترکیه در کابل دیدار کرد. در این دیدار، آقای آییلدیز از وزیر صنعت و تجارت برای اشتراک در فروم دیپلوماسی آنتالیا آن کشور دعوت نمود.

براساس خبرنامه وزارت صنعت، در این دیدار همچنان به روابط اقتصادی و تجاری و تاریخی میان کابل و انقره و واردات کالاهای صادراتی افغانستان به ترکیه تأکید صورت گرفت.

دو طرف پیرامون افزایش میزان تجارت میان دو کشور، تقویت روابط اقتصادی، تسهیل و کار بیشتر در عرصه تجارت، همکاری در حمل و نقل جاده‌ای از مسیرهای مختلف، فعال‌سازی راه لاجورد و همکاری‌های منطقوی گفتگو نمودند.

آقای عزیزی با تشکری از دعوت ترکیه از امارت اسلامی در فروم دیپلوماسی آنتالیا، جهت هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتر تیم تخنیکی این وزارت را معرفی کرد.

فروم دیپلوماسی آنتالیا یک نشست بین‌المللی است که همه ساله در ترکیه به هدف بررسی چالش‌های جهانی و یافتن راه‌حل‌های مشترک از مسیر گفتگو و دیپلوماسی با حضور بیشتر از ۱۰۰ کشور در سطح روئسای جمهور، رهبران و نمایندگان عالی‌رتبه و سازمان‌های بین‌المللی، تحلیلگران و رسانه‌ها از کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا و صدراعظم مالیزیا درباره حل تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان گفتگو کردند

Published

on

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی در تماس تلیفونی که از سوی داتو محمد انور ابراهیم، صدراعظم مالیزیا، برقرار شد، در مورد تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت اخیر میان پاکستان و افغانستان گفتگو کرده‌اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که آقای حسن آخند در این تماس گفت موقف اصولی امارت اسلامی افغانستان واضح است و بر حل مشکلات از طریق تفاهم و همکاری مشترک باور دارد.

حسن آخند افزود که امارت اسلامی در ایام عید فطر، به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر با احترام به توقف عملیات دفاعی، حسن نیت خود را ثابت ساخته است.

او اظهار داشت که خشونت به نفع هیچ‌طرفی نیست و باید از اقداماتی که باعث افزایش تنش‌ها می‌شود، اجتناب گردد و برای حل مشکلات باید از حکمت و عقلانیت کار گرفته شود.

وی همچنان نگرانی خود را نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه در پی حمله امریکا و اسرائیل بر ایران ابراز نمود.

صدراعظم مالیزیا نیز نگرانی خود را نسبت به وضعیت منطقه ابراز داشت و ابراز امیدواری کرد که توقف موقت خشونت‌ها میان افغانستان و پاکستان ادامه یابد و مشکلات موجود از طریق مذاکرات صادقانه و تفاهم حل گردد.

وی افزود که مالیزیا تلاش می‌کند تا با هر دو طرف در تفاهم، نقش مثبت در این زمینه ایفا نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسرائیل می‌گوید قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران کشته شد

Published

on

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، می‌گوید که یک حمله هوایی این کشور علیرضا تنگسیری، قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران را کشته است.

کاتز در یک پیام ویدیویی گفت که این حمله «شب گذشته، در یک عملیات دقیق و مرگبار» انجام شده و «افسران ارشد دیگر قوماندانی دریایی» را نیز هدف قرار داده است.

او ادعا کرد: «فردی که مستقیماً مسئول عملیات تروریستی مین‌گذاری و مسدود کردن تنگه هرمز برای کشتی‌رانی بود، منفجر و نابود شد.»

از زمان آغاز جنگ مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فبروری، اسرائیل اعلام کرده که چندین مقام ارشد ایرانی را ترور کرده است، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر و چهره قدرتمند امنیتی این کشور، علی لاریجانی.

توحید اسدی، خبرنگار الجزیره در تهران، گفت که تا کنون هیچ تأیید رسمی از سوی ایران درباره کشته شدن تنگسیری وجود ندارد.

او افزود: «اما اگر این خبر درست باشد، ضربه بزرگ دیگری برای کشوری خواهد بود که از زمان آغاز جنگ، شاهد کشته شدن شمار زیادی از فرماندهان نظامی خود بوده است.»

همچنین در حملات اسرائیل، رئیس نیروهای بسیج، بریدجنرال غلامرضا سلیمانی، و وزیر اطلاعات، اسماعیل خطیب، نیز ترور شده‌اند.

علاوه بر این، در روزهای اخیر نیروهای اسرائیلی چندین حمله را علیه دارایی‌های دریایی ایران انجام داده‌اند.

هفته گذشته، حملات هوایی اسرائیل چندین کشتی نیروی دریایی ایران را در دریای خزر هدف قرار داد، از جمله کشتی‌های مجهز به سیستم‌های موشکی، کشتی‌های پشتیبانی و قایق‌های گشتی.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!