Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان فردا میزبان نشست منطقه‌ای در مورد روند صلح خواهد بود

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

افغانستان فردا میزبان نشست منطقه ای در مورد روند صلح خواهد بود، نشستی که نمایند‌گان ۱۹ کشور به شمول امریکا، چین، پاکستان، روسیه، هند و ایران و سازمان ملل شرکت می‌کنند.

این نشست روز دوشنبه در ارگ ریاست جمهوری و به گونه ی ویدیویی برگزار خواهد شد.

در این نشست ۱۹ کشور به شمول نمایند‌گان ایالات متحده‌ امریکا، روسیه، چین، پاکستان، هند، ایران، قطر، عربستان سعودی و کشورهای همسایه‌ و سازمان ملل شرکت خواهند کرد.

وزارت خارجه شکور کاهش خشونت‌ها، آغاز مذاکرات میان‌افغان‌ها، تبادله‌ی زندانیان و برقراری آتش‌بس بشردوستانه، اجندای کلیدی این نشست می‌خواند.

گران هیواد، سخنگوی این وزارت گفته است: “کشورهای منطقه و شریکان استراتیژیک افغانستان در اجلاس منطقه‌یی به گونه‌ی ویدیوکنفرانس دوشنبه برگزار می‌شود، حضور خواهند داشت.”

نشست دوشنبه مجموع کشورهایی که در افغانستان تضاد منافع دارند را گردآورده تا به گفته‌ی دولت اجماع همه را روی مذاکرات صلح بدست آورد. هرچند بارها دولت اعلام کرد بود که روی روند صلح در منطقه اجماع وجود دارد.

احمد سعیدی، دیپلمات پیشین افغانستان در پاکستان در این مورد گفته است: “دولت افغانستان همیشه میگفت که اجماع منطقه را با خود داریم، در جلسه‌ی فردا با بیست کشور بار دیگر تاکید می‌کنند برای تفاهم منطقوی از بهر صلح و امنیت افغانستان.”

نشست منطقه‌یی با میزبانی کابل با سخنرانی رییس جمهوری آغاز خواهد شد و در پایان، ۱۹ کشور و سازمان ملل، اعلامیه‌ی مشترکی را در باره صلح افغانستان اعلام خواهند کرد.

به روز سه‌شنبه هم کابل میزبان نشست سه‌جانبه‌ی افغانستان، پاکستان و چین، روی مذاکرات صلح است. اما برگزاری این نشست به دور از چشم هند در ماورای مخالفت‌های منطقه‌یی دهلی نو با اسلام‌آباد و بیجینگ، برای روند صلح زیان رسان پنداشته می‌شود.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!