Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش می‌گذارد

منتشر شده

در

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بین‌المللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار می‌شود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.

پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروه‌های ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»

از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بین‌المللی خبر داده است.

به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأت‌هایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.

قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقام‌های دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینه‌های جدیدی را برای همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.

موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالی‌سازی: واقعیت نوین و فرصت‌های تازه برای گسترش همکاری‌ها» تعیین شده است.

رویداد های اخیر

انفجار در یک مکتب در کابل؛ دست‌کم ۵۲ تن زخمی شدند

Published

on

منابع می‌گویند که در پی انفجار در یک مکتب در کابل دست‌کم ۵۲ تن زخمی شده‌اند.

این انفجار که ناشی از یک بمب دستی بوده، حوالی ساعت ۴:۵۵ عصر روز دوشنبه در مکتب خصوصی «شمع هدایت» در شهرک مهدیه، مربوط به حوزه هجدهم امنیتی کابل، رخ داده است.

به گفته منابع، این بمب دستی در دست یکی از شاگردان بوده که منفجر شده است.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!