اخبار ساحوی

اقدامات حکومت در امرمبارزه با فساد اداری کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در نهمین گزارش خود در مورد شش ماه اخیر سال ۲۰۱۵ با بیان این مطلب که اقدامات حکومت در امرمبارزه با فساد اداری کاهش یافته است میگوید که وضعیت نادرست امنیتی حکومت را وا داشته است که در مبارزه با پدیده فساد کم توجهی کند.

به گفته این نهاد برای مبارزه با فساد اداری اراده ضعیف سیاسی وجود دارد این کمیته گفته است چهل وسه در صد سفارش های آنها برای مبارزه با فساد از سوی حکومت تطبیق شده است.

نهاد مک یا کمیته مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری درتازه ترین گزارش خود از وضعیت فساد اداری نگرانی کرده نگاشته است که در کنار مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی چالش های امنیتی دولت را از فکر کردن در مورد فساد اداری باز داشته است.

شوکت حسین عضو کمیته نظارت وارزیابی مبارزه با فساد اداری میگوید: “با وجود مشکلات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی که کشور با آن مواجه است، مک امیدوار است که امر مبارزه با فساد اداری هنوز در افغانستان امکان پذیر است. گرچه اعتماد نسبت به دولت وحدت ملی از سال گذشته کاهش پیدا کرده و شورش گری در حال افزایش است، دولت به سرعت در حال از دست دادن وقت برای انجام دادن کارهای واقعی مثبت و ایجاد اراده سیاسی برای تغییر شرایط است.

اعضای این کمیته می گویند اراده ضعیف سیاسی در امر مبارزه با فساد اداری وجود دارد و نیز، فرهنگ معافیت، عدم تطبیق عدالت، تطبیق نشدن قانون از مواردی است که حکومت آن را جدی نگرفته است.

اسلا جان تسه وا عضوکمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری میگوید: “رهبری در افغانستان ضعیف است قانون معافیت و بی مسوولیتی از چالش های مهم در این کشور است. این قانون معافیت است که دولت علیه فساد اداری مبارزه کرده نتوانسته حال دیگه باید مردم پرسان کنند و گرنه مقامات تلاش نخواهند کرد تا فساد بر داشته شود.”

اعضای این کمیته نحوه مبارزه با فساد در اداره های حکومتی را قابل قبول نمی دانند.

یما ترابی عضو کمیته نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری میگوید: “تا کنون جامعه جهانی در امر مبارزه با فساد اداری کمکی نداشته است اما ما تلاش داریم تا این مشکل را هم در آنجا حل سازیم.”

بر بنیاد یافته های این گزارش گفته شده به منظور مبارزه بیشتر با فساد اداری، ۴۱۶ پیشنهاد از سوی مک به سران حکومت و اداره های افغانستان تحویل داده شده است که از این میان، ۴۳ در صد این پیشنهاد ها مورد تطبیق قرار گرفته اند.

سفارش های جدید این نهاد

افزایش شفافیت در روند استخدام معلمان

بهبود نظارت از برنامه های ۱۰۰ روزه حکومت

تفتیش قرارداد های مربوط به اداره شناسنامه های برقی

ایجاد یک سیستم دقیق برای گزارش دهی برای برنامه فساد اداری

ایجاد یک سیستم تدارکاتی ملی الکترونیکی

و انتشار نامهای گیرندگان قرارداد های دولتی

کمیته مشترک مستقل نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری در سال ۱۳۹۰ خورشیدی به حمایت سازمان های جهانی ایجاد شده است. این کمیته در هر سال دو گزارش دارد که تا کنون نه گزارش در پیوند با فساد اداری در اداره های حکومتی به نشر رسانده است.

گزارش از علی اصغری

Trending

خروج از نسخه موبایل