Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از مقبره «ملا محمد عمر مجاهد» رونمایی کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۱۶, ۱۴۰۱

از مقبره ملا محمد عمر مجاهد، بنیانگذار و رهبر پیشین امارت اسلامی با حضور مقام‌های ارشد حکومت در ولسوالی سوری ولایت زابل رونمایی شد.

ملا محمد حسن آخند، رییس الوزرای حکومت طی سخنانی هنگام زیارت مقبره بر حمایت و حفظ نظام امارت اسلامی تأکید کرد و از مقام‌های نظام جدید کشور خواست که اتحاد و همبستگی خود را حفظ کنند.

رییس الوزرای حکومت روی کار آمدن نظام اسلامی را در کشور یکی از اهداف مهم رهبر پیشین امارت اسلامی عنوان کرد.

آقای حسن آخند گفت: «توصیه من به همه کوچک و بزرگ مجاهدین امارت اسلامی این است قسمی که در ۲۵ سال گذشته با اتحاد پیش رفتیم، حالا هم همین راه را تعقیب کنیم.»

برخی دیگر از اعضای کابینه هم‌چنان در سخنرانی‌های شان بر تعقیب اهداف و آرمان‌های ملا محمد عمر مجاهد تأکید کردند.

ملا محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی و پسر ملا محمد عمر نیز گفته است که پس از آنکه پدرش از قندهار به ولایت زابل آمد، تا آخرین لحظات عمرش در همین ولسوالی سوری زنده‌گی داشت و از همین‌جا برنامه‌هایش را به پیش می‌برد.

از سویی هم، امیرخان متقی وزیر امور خارجه خاطرنشان کرده است که رهبر پیشین امارت اسلامی ارادۀ محکم داشت و در مقابل فشارهای جهانی کوتاه نیامد.

آقای متقی افزود: «تعقیب آرمان‌ها و اهداف رهبر امارت اسلامی بالای ما واجب است.»

ملا‌ محمد عمر مجاهد، اولین رهبر امارت اسلامی بود که در حاکمیت نخست این تحریک میان سال‌‌های ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۸۰ فرد شماره یک حکومت وقت امارت اسلامی به شمار می‌‌رفت.

گفتنی است که مرگ وی در سال ۲۰۱۵ میلادی در رسانه‌ها منتشر شد.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا افغان در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه مقام هفتم را کسب کرد

Published

on

شرکت هوایی آریانا افغان در رده‌بندی سال ۲۰۲۶ اسکای‌ترکس، در میان ۴۵ شرکت هوایی آسیای میانه، مقام هفتم را به دست آورده است.

مسؤلان این شرکت می‌گویند آریانا افغان در سال ۲۰۲۵ در این فهرست در جایگاه هشتم قرار داشت، اما امسال با بهبود کیفیت خدمات و گسترش فعالیت‌هایش، یک پله صعود کرده است.

به گفته آنان، این شرکت در سال ۲۰۲۶ با برآورده‌ساختن معیارهایی از جمله کیفیت خدمات، پروازهای مصئون، مهمانداران مسلکی و تجربه در بخش هوانوردی، در جمع ۱۰ شرکت برتر هوایی آسیای میانه قرار گرفته است.

اسکای‌ترکس یک نهاد بین‌المللی در زمینه ارزیابی و رتبه‌بندی کیفیت خدمات صنعت هوانوردی و شرکت‌های هواپیمایی است که همه‌ساله شرکت‌های هوایی را بر اساس معیارهای مشخص ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راه ابریشم واخان؛ جاده‌ای تا مرز چین تکمیل شد

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

Published

on

کار ساخت جاده «راه ابریشم» در دهلیز واخان بدخشان، پس از پنج سال به‌گونه کامل پایان یافته است.

امان‌الله چهره، رئیس احیا و انکشاف دهات بدخشان، می‌گوید این جاده از منطقه برغل آغاز شده و با امتداد ۱۲۱.۱۳ کیلومتر، تا بزای گنبد در مرز چین می‌رسد.

به گفته او، عرض جاده بین ۷ تا ۱۰ متر بوده و در مسیر آن سه پل بزرگ و ده‌ها پلچه آب‌رو ساخته شده است.

قرار است این جاده در آینده نزدیک به بهره‌برداری سپرده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین با معاون یوناما درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان دیدار کرد

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، با برونو لیمارکی، معاون هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بخش کمک‌های بشردوستانه، دیدار و درباره وضعیت بازگشت‌کنندگان گفتگو کرد.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که در این دیدار، معاون یوناما از ارزیابی وضعیت بازگشت‌کنندگان در ولایت‌های مختلف و جمع‌آوری اطلاعات درباره نیازهای آنان خبر داده است.

برونو لیمارکی تأکید کرده است که رسیدگی به وضعیت بازگشت‌کنندگان و فراهم‌سازی زمینه اسکان آنان، به همکاری مشترک میان نهادهای سازمان ملل متحد و امارت اسلامی نیاز دارد.

او افزوده است که نهادهای سازمان ملل متحد در حال حاضر به هزاران خانواده نیازمند کمک می‌کنند و این روند باید گسترش یابد.

معاون یوناما همچنین گفته است که جامعه جهانی باید به نیازهای مردم افغانستان توجه کند و یوناما آماده همکاری برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان است.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر از کمک‌های سازمان ملل متحد به مردم افغانستان قدردانی کرده و گفته است که امارت اسلامی برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان، مسئولیت‌هایی را به نهادهای مختلف سپرده است.

او از نهادهای کمک‌رسان خواسته است کمک‌های خود به خانواده‌های بازگشت‌کننده را ادامه دهند و افزوده است که برنامه‌ای برای اسکان هزاران خانواده بیجاشده داخلی نیز در حال اجرا است.

وزیر امور مهاجرین همچنین تأکید کرده است که سهولت‌های لازم برای فعالیت نهادهای سازمان ملل متحد فراهم شده و امارت اسلامی از همکاری‌های بشردوستانه یوناما استقبال می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!