Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از پرواز ۱۰۰ دختر با بورسیه به دبی جلوگیری کرد

منتشر شده

در

امارت اسلامی مانع از سفر تحصیلی ده‌ها محصل دختر افغانستان به شهر دبی در امارات متحده عربی شده است.

خلف بن‌احمد حبتور، رئیس شرکت حبتور، در پیامی ویدئویی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که او از تحصیل حدود ۱۰۰ دختر افغان در پوهنتون‌های امارت حمایت مالی کرده بود و برای همین منظور هزینه پرواز یک طیاره برای آوردن آنها را به امارات در صبح روز چهارشنبه نیز پرداخته بود.

خلف بن‌احمد حبتور نگاشته است: «حکومت طالبان (امارت اسلامی) اجازه نداد صد دختری که قرار بود با حمایت مالی من (به امارات) بیایند، سفر کنند. به آنها اجازه داده نشد که سوار طیاره شوند. قبلاً هزینه این طیاره را پرداخت کرده‌ایم، همه چیز را برای أمدن آنها به اینجا از جمله، بودباش، تحصیل، امنیت و حمل و نقل برنامه‌ریزی کرده بودیم.»

این میلیاردر اماراتی می‌گوید هنگام مطلع شدن از این خبر «بسیار متاسف» شده است.

امارت اسلامی تاهنوز دراین مورد چیزی نه گفته است.

آقای حبتور همچنین یک فایل صوتی از صدای یک محصل دختر افغان منتشر کرده است که می‌گوید به همراه یک مرد محرم به میدان هوایی کابل رفته ، اما ماموران به او و دیگر محصلین اجازه پرواز را ندادند.

خلف بن‌احمد حبتور همچنین گفت که مقامات حکومت طالبان (امارت اسلامی در افغانستان بدون هیچ توجیهی از خروج محصلین دختر جلوگیری کردند.»

این درحالی است که امارت اسلامی پیش از این پوهنتون‌ها و مکاتب را به روی دختران در افغانستان بسته است.

امارت اسلامی به افغان‌ها اجازه می‌دهند که کشور را ترک کنند، اما معمولاً از زنانی که در مسافت های طولانی و خارج از کشور سفر می‌کنند، می خواهند که محرمی مانند شوهر، پدر یا برادر همراه شان باشند.

در همین حال، سازمان عفو بین‌المللاین تصمیم امارت اسلامی را محکوم کرده است.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!