Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: امریکا باید غرامت قربانیان حمله پهپادی کابل را بپردازد

منتشر شده

در

به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان روز سه شنبه (۲۳قوس) گزارش داد که ارتش ایالات متحده مسئول کشتار غیرنظامیان بی‌گناه افغان از طریق حملات هواپیماهای بدون سرنشین است و دولت ایالات متحده باید به خانواده‌های قربانیان غرامت بپردازد.

این  درحالی است که وزارت دفاع امریکا روزگذشته دریک اعلامیه گفت که هیچ پرسنل نظامی در حمله هواپیمای بدون سرنشین که منجر به کشته شدن ۱۰ غیرنظامی بشمول هفت کودک در ماه آگست در کابل پایتخت افغانستان شد، با مجازات مواجه نخواهد شد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان گفته است که:” ما می‌خواهیم به خانواده‌های کسانی که به طرز وحشیانه‌ای کشته شده اند کمک شود. ایالات متحده باید غرامت را بپردازد. این خواست مردم افغانستان است اما امریکایی‌ها آن را رد می کنند. ایالات متحده اقدامات مشابه بسیاری را در جهان انجام داده است و اکنون می‌گوید [برای کسانی که در حملات هوایی دست داشتند مجازات نمی شود]. ایالات متحده در ۲۰ سال گذشته بسیاری از مردم بی‌گناه را در افغانستان کشت. پس این باج‌گیری نیست. این یک مسئولیت اخلاقی ایالات متحده است که باید انجام شود.”

بر اساس گزارش، وزارت دفاع امریکا در ماه سپتامبر اعتراف کرد که حمله هواپیمای بدون سرنشین – که در روزهای پایانی خروج آشفته ایالات متحده از افغانستان انجام شد – یک “اشتباه غم انگیز” بود که غیرنظامیان را هدف قرار داد.

این تصمیم پنتاگون توسط خانواده‌های قربانیان غیرقابل قبول تلقی شد.

یکی از اعضای خانواده، ایمل احمدی، با ابراز شکایت از گفت که ایالات متحده چندین بار به آنها گفته است که مرتکب اشتباه شده است، اما اکنون لحن خود را تغییر داده و گفته است که کسانی را که این حمله را انجام داده اند مجازات نمی‌کند.

به گزارش رویترز، جیحون احمد، یکی از باشنده‌گان کابل، گفت که دادگاه بین‌المللی برای بررسی حملات هواپیماهای بدون سرنشین توسط ایالات متحده ضروری است.

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تماس تلیفونی مقام‌های ارشد امارت اسلامی با رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان

Published

on

حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان اعلام کرده است که مقام‌های ارشد امارت اسلامی به منظور ابراز مراتب تسلیت خود در پی «شهادت» شیخ محمد ادریس، عالم برجسته مذهبی، با مولانا فضل الرحمن، رهبر این حزب، تماس گرفتند.

بر بنیاد بیانیه‌ این حزب که روز جمعه منتشر شد، تماس گیرندگان شامل محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع، خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله، امیر خان متقی، وزیر امور خارجه و ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی بودند.

آنان از شهادت شیخ ادریس ابراز تاسف کرده و برای او دعا کردند. آنان همچنین قتل شیخ ادریس را به شدت محکوم کرده و گفتند که در غم خانواده داغدار و جامعه مذهبی شریک هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که امارت اسلامی با جمعیت علمای اسلام، علمای دینی و طلبا ابراز همدردی کرده و گفته است که مردم افغانستان در غم مردم پاکستان در این حادثه شریک هستند.

گفتنی است که شیخ ادریس، یکی از اعضای ارشد جمعیت علمای اسلام، روز سه‌شنبه هفته گذشته در حالی که به سوی یک مدرسه می‌رفت، توسط موترسایکل‌سواران مسلح در شهر چارسده ایالت خیبر پختونخوا به ضرب گلوله به شهادت رسید. داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!