Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: برخی از حلقات غربی در پی بزرگ نمایی داعش اند

منتشر شده

در

امارت اسلامی در واکنش به ادعاها در مورد تقویت داعش در افغانستان می‌گوید که برخی از حلقات غربی در پی بزرگ نمایی داعش اند.

ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید که داعش در افغانستان سرکوب شده و توان راه اندازی حمله‌ها را از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشور ندارد.

به تازگی قوماندان پیشین قوماندانی مرکزی امریکا مدعی شده است که داعش در صدد حمله بر امریکا و دیگر کشورهای غربی از افغانستان است.

در پی حمله‌های مرگبار داعش در روسیه و افغانستان این روزها این گروه سرخط رسانه‌های غربی است. اکثر این رسانه‌ها فعالیت‌های شاخه‌ی خراسان این گروه را بازتاب می‌دهند و می‌گویند که این گروه در افغانستان قوت بیشتر پیدا کرده است. به گونه‌ی مثال دریک گفتگوی تلویزیونی قوماندان پیشین قوماندانی مرکزی امریکا می‌گوید که داعش در صدد حمله بر امریکا و دیگر کشورهای غربی از افغانستان است.

فرانک مکنزی، قوماندان پیشین قوماندنی مرکزی امریکا می‌گوید که:«در کل داعش بسیار علاقمند است تا به سر زمین ما حمله کنند و چیزی که آنها می‌گویند ما باید باور کنیم، آنها تلاش می‌کنند تا این کار را انجام دهند، من فکر میکنم از زمانیکه ما افغانستان را ترک کردیم این تهدید افزایش پیدا کرده است، چون فشار از سر داعش کم شده است و می‌توانند آزادانه پلان‌های خود را عملی کنند. ما باید با همکاران بین‌المللی خود تلاش کنیم تا جلو آنها را بگیریم.»

این جنرال بازنشسته‌ی امریکایی به خروج نیروهای کشورش به افغانستان نیز اشاره می‌کند و می‌گوید که باید بخش از نیروهای امریکایی در افغانستان برای مبارزه با داعش حفظ می‌شد.

آقای مکنزی افزوده است که: «من به این باور هستم در آن زمانی که ۴ یا ۵ هزار نیروی امریکا همراه با متحدان ناتو که در افغانستان حضور داشتند، میتوانستیم ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز را در آنجا می‌گذاشتیم و در مقابل داعش می‌جنگیدیم که هدف اصلی ما هم در افغانستان همین بود که از حملات علیه کشور خود جلوگیری کنیم. اما اکنون در یک وضعیت متفاوت قرار داریم.»

امارت اسلامی اما می‌گوید که برخی از حلقات غربی در پی بزرگ نمایی داعش هستند در حالی که در بیش از دو سال گذشته داعش سرکوب شده و توان ندارد تا حمله‌هایی را در بیرون از افغانستان راه اندازی کند.

با این همه آگاهان باور دارند که تهدید داعش با گذشت زمان بیشتر خواهد شد و برای مبارزه با این گروه نیاز است تا همه کشورها با هم از نزدیک کار کنند و تهدیدها را دفع کنند.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!