Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی به امریکا و سازمان ملل: مقام‌های مان را از فهرست سیاه بیرون کنید

منتشر شده

در

امارت اسلامی از امریکا و جامعه جهانی می خواهد که به تحریم های شان بالای افغانستان پایان داده و نام اعضای امارت اسلامی را از فهرست سیاه شان بیرون کنند.

بلال کریمی معاون سخنگوی امارت اسلامی موجودیت نام اعضای امارت اسلامی در فهرست سیاه سازمان ملل و امریکا را خلاف توافق نامه دوحه می داند و تاکید می ورزند که ادامه این تحریم ها نه تنها بر وضعیت افغانستان بلکه، بر کشورهای منطقه و جهان تاثیرات منفی خواهد گذاشت.

آقای کریمی گفته است:” مسولین امارت اسلامی باید از لیست سیاه و تحریمات کشیده شود و این حق مسلم افغانها است و این در پروسه مذاکراتی طویل تسجیل شده که یک پیمان بسیار معتبر در دوحه امضا شد با جانب امریکا.”

عزیز معارج آگاه روابط بین الملل میگوید:” این یک موضع بر حق است. زمانی که امریکایی ها در نشست دوحه توافق کردند که آنها صلح کنند و یک دولت ایجاد شود بنابرین ضرورت است که تحریم ها را دیگر ادامه ندهند و باید به آن راه حل پیدا شود و این تحریم ها پایان پیدا کند.”

بر بنیاد گزارش ها نام ۱۴ تن از میان ۳۳ عضو کابینه دولت سرپرست امارت اسلامی تنها در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد.

جاوید سنگدل آگاه روابط بین الملل میگوید:” دو چالش کلان رو به روی امریکایی ها است؛ یک کارکردن با طالب ها، به رسمیت شناختن طالب ها و بیرون کردن از لیست سیاه خود امریکایی ها را به سطح جهان زیر سوال می برد. به همین دلیل است که هنوز به رسمیت نمی شناسند و زمان نیاز است که به پارتنر های خود بفهمانند. فکتور دوم این است که امریکایی ها بالای طالبان هنوز اطمینان ندارند.”

پیش از این امریکا و جامعه جهانی ایجاد حکومت فراگیر و همه شمول، تامین حقوق اقلیت ها، زنان و دختران از شرایط بنیادی شان برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی اعلام کرده بودند.

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آرشیف ملی افغانستان سال گذشته صدها سند تاریخی را دیجیتل‌سازی کرده است

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید که آرشیف ملی در سال ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، صدها سند تاریخی، نسخه‌های خطی و کتاب را دیجیتل‌سازی کرده است.

به گفته این وزارتخانه، آرشیف ملی در طول سال گذشته ۷۴۱ جلد کتاب، ۲۳۲ نسخه خطی، ۳۵۸ فرمان و یک نسخه نسب‌نامه را دیجیتل‌سازی کرده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در همین مدت ۸۳۰ جلد کتاب، ۶۰ نسخه خطی و چهار فرمان ترمیم و صحافت شده است.

علاوه بر این، ۳۲ نسخه خطی جدید به آرشیف ملی تحویل داده شده است که مجموعه اسناد تاریخی کشور را غنی‌تر می‌کند.

مقامات بارها بر اهمیت حفظ اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی تأکید کرده‌اند، که بسیاری از آنها قدمت چندین قرن دارند و منعکس‌کننده میراث فرهنگی غنی کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!