Connect with us

تغییرات اقلیمی

امارت اسلامی: تغییرات اقلیمی دو میلیارد دالر امسال به افغانستان زیان وارد کرده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۱۶, ۱۴۰۱)

همزمان با برگزاری ۲۷همین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در مصر، وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که با آنکه افغانستان هیچ سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته، اما این کشور بیشترین زیان را از این ناحیه دیده است

عبدالقهار بلخی، سخنگوی این وزارت روز دوشنبه (۱۶ عقرب) با نشر اعلامیه‌ای گفت که تغییرات اقلیمی بیشتر از دو میلیارد دالر در سال جاری به افغانستان زیان وارد کرده است.

بلخی افزوده است: «از آنجایی که اثرات تغییر اقلیم مرزهای سیاسی را نمی‌شناسد، لذا راه‌حل‌های آن نیز باید مستقل از ملاحظات سیاسی باشد و کشورهایی مانند افغانستان که هیچ‌گونه سهم منفی در تغییر اقلیم نداشته اند، اما با تاثیرات منفی آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نباید نادیده گرفته شوند.»

معاون نماینده‌ای خاص سازمان ملل برای افغانستان روزگذشته (یک شنبه ۱۵عقرب) دراعلامیه‌ای گفت که افغانستان ششمین کشور آسیب دیده از تغییرات اقلیمی در جهان است وافغان‌ها در پرتگاه این تغییرات قرار دارند.

او از جامعه جهانی خواست تا کمک‌های فوری و مشترک برای مبارزه با تغییرات نابود کننده اقلیمی افغانستان داشته باشند.

سرمنشی عمومی سازمان ملل هم خواهان برداشتن گام‌های بنیادی ازسوی کشورها برای کاهش تاثیرات بد تغییرات اقلیم به کشورهای نادار وفقیر است.

آنتونیو گوترش، سرمنشی عمومی سازمان ملل می‌گوید که:«نیاز است تا کشورها گام‌های بنیادی را برای اقدام سریع‌ و جسورانه‌‌ای اقلیمی در دهه سرنوشت‌ساز پیش رو را بگذارد وکشورهایی را کمک کنند که با وجود نداشتن نقش منفی درتغییرات اقلیمی، آسیب‌های فراوان را متحمل می‌شوند، این زمانی است که در جنگ جهانی اقلیمی پیروز یا مغلوب خواهیم شد.»

این درحالی است که درافغانستان خشک‌سالی‌های چند سال گذشته و این‌سو بارندگی‌ها وسرازیرشدن سیلاب‌های غیر معمول، به مردم زیان‌های زیادی وارد کرده‌است.

برنامه غذایی جهان تخمین می‌کند که درافغانستان حدود ۱۹ میلیون تن مصونیت غذایی ندارند و نزدیک به ۶ میلیون هم به کمک‌های اضطراری غذایی نیازمند استند.

این درحالی است که بیش از ۱۲۰ رهبر جهان برای شرکت درنشست موسوم به”کاپ ۲۷” به شرم الشیخ مصر رفته‌اند و حدود ۳۰ هزار نفر در این نشست دو هفته‌ای، شرکت خواهند کرد.

تغییرات اقلیمی

سازمان ملل هشدار سرخ را در رابطه با گرم شدن زمین به صدا درآورد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۳)

سازمان جهانی هواشناسی روز سه‌شنبه هشدار داد که تمام رکوردهای جهانی مربوط به تغییرات آب و هوا در جهان طی سال گذشته شکسته شد و این شرایط حتی می‌تواند در سال ۲۰۲۴ بدتر هم بشود.

این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در گزارش سالانه «وضعیت آب و هوای جهانی» تصریح کرد که حداوسط دمای هوا به بالاترین حد خود طی ۱۷۴ سال گذشته رسیده به طوری که ۱.۴۵ درجه سانتیگراد گرم‌تر از دوره ماقبل صنعتی شدن است.

بر اساس این گزارش، دمای اقیانوس‌ها به بالاترین حد خود طی ۶۵ سالی رسیده که ثبت شده و ۹۰ درصد دریاها سال گذشته متحمل موج‌های گرما شده‌اند که این مسئله به زنجیره‌های غذایی آسیب می‌زند.

سلسته سائولو، سرمنشی سازمان جهانی هواشناسی گفت: «سازمان جهانی هواشناسی هشدار سرخ را برای جهان به صدا درمی‌آورد.»

وی افزود: «آن‌چه در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم، به خصوص در رابطه با گرمایش بی‌سابقه اقیانوس‌ها، عقب‌نشینی یخچال‌های طبیعی و از بین رفتن یخ‌های قطب جنوب، منشاء نگرانی است.»

این مقام سازمان ملل سپس به خبرنگاران گفت، گرم شدن اقیانوس‌ها از این جهت منشاء نگرانی است که «تقریباْ غیرقابل برگشت» است و احتمالا هزاره‌ها سال طول می‌کشد تا شرایط آن مثل سابق بشود.

وی عنوان کرد: «این روند بسیار نگران‌کننده است چرا که ویژگی آب این است که به نسبت جو، گرما را برای مدت طولانی‌تری حفظ می‌کند.»

تغییرات اقلیمی ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی به همراه ظهور الگوی آب و هوایی پدیده ال‌نینو، باعث ثبت رکوردهای جهانی طی سال ۲۰۲۳ شد.

عمر بادور، مسئول واحد نظارت بر آب و هوای سازمان جهانی هواشناسی، به خبرنگاران گفت، «احتمال بسیار زیادی وجود دارد» که گرما در سال ۲۰۲۴ رکوردهای جدیدی بر جای بگذارد چرا که به گفته او، سال بعد از ظهور ال‌نینو معمولا گرم‌تر می‌شود.

گزارش روز سه‌شنبه گویای آب شدن شدید یخ‌های قطب جنوب است به طوری که سطح آن یک میلیون کیلومتر مربع کمتر از قبل شده بود که این گستره به وسعت کشور مصر است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

پاکستان، بنگلادیش و هند در ۲۰۲۳ آلوده‌ترین هوا را داشتند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۲)

پاکستان در سال ۲۰۲۳ آلوده‌ترین کشور جهان از نظر کیفیت هوا باقی ماند و در جدول آلوده‌ترین‌ها بنگلادیش و هند جای چاد و ایران را گرفتند.

غلظت ذرات معلق در هوای سه کشور پاکستان، بنگلادیش و هند در سال گذشته میلادی بیش از ۱۵ برابر سطحی بود که سازمان صحی جهانی به عنوان استاندارد تعیین کرده است.

غلظت ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون که به ریه‌ها به‌شدت آسیب می‌رسانند در پاکستان نزدیک به ۷۴ میکروگرم و در بنگلادیش نزدیک به ۸۰ میکروگرم بود. استاندارد سازمان صحی جهانی زیر پنج میکروگرم است.

کشور آفریقایی چاد که در سال ۲۰۲۲ به عنوان آلوده‌ترین کشور جهان معرفی شده بود در جدول ۲۰۲۳ جایی ندارد، همچون سودان و ایران که در این جدول نیامده‌اند، اما نه به دلیل افزایش کیفیت هوای این کشورها، بلکه تنها به دلیل «مشکلات» معلومات و اطلاعات موجود.

درماه جدی سال جاری، یک مقام وزارت صحت شهر زابل در ایالت سیستان و بلوچستان را به دلیل طوفان‌های گرد و غبار، آلوده‌ترین شهر ایران در سال گذشته خوانده و میانگین غلظت ذرات معلق در هوای این شهر در سال ۱۴۰۱ را بیش از ۸۰ میکروگرم در مترمکعب اعلام کرده بود.

در سال ۲۰۲۳، تنها هفت کشور در جهان هوایی مطابق بر استانداردهای تعیین‌شده داشتند: فنلند، استرالیا، استونی، گرانادا، جمهوری موریس در آفریقا، ایسلند و نیوزیلند.

آی‌کیو ایر، سازمان ناظر بر کیفیت هوا در سوئیس، گزارش سالانه خود از آلودگی هوا در سراسر جهان را بر اساس اطلاعات بیش از ۳۰ هزار ایستگاه نظارتی در ۱۳۴ کشور و منطقه تهیه می‌کند.

این سازمان در حمل ۱۴۰۱ برآورد کرده بود که تهران آلوده‌ترین هوا را در میان همه شهرهای جهان دارد.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

بولیویا به‌دلیل بارندگی شدید وضعیت اضطراری اعلام کرد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۱, ۱۴۰۲)

باران شدید در لاپاز، پایتخت بولیویا، مقام‌ها را بر آن داشت تا وضعیت اضطراری اعلام کنند. طغیان دریاها بسیاری از خانه‌ها را در این کشور ویران کرده است.

رویترز به نقل از یک سند دولتی گزارش داده است که لوئیس آرس، رئیس جمهور بولیویا متعهد شده که ماشین آلات سنگین و ۳ هزار سرباز را برای جلوگیری از خسارات بیشتر به مناطق آسیب دیده بفرستد.

بارش شدید باران باعث سیل در چندید محل شده و برق و آب را در بخش‌هایی از این شهر قطع کرده است.

آرس در پستی در ایکس گفت: «ما عمیقاً نگران وضعیت دشواری استیم که شاروالی ما در لاپاز با آن روبه‌رو است.»

یک نفر اخیراً در لاپاز به دلیل بارندگی های شدید جان خود را از دست داد، در حالی که طبق آمار رسمی، از آغاز فصل بارندگی در جنوری در سراسر کشور نزدیک به ۵۰ نفر جان خود را از دست داده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!