Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار حضور نماینده خود در مجمع عمومی سازمان ملل شد

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد می‌گوید دولت افغانستان (امارت اسلامی) با ارسال نامه‌ای، خواستار حضور نماینده خود در مجمع عمومی این سازمان شده است.

امارت اسلامی سهیل شاهین را به عنوان نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی کرده است.

وزارت خارجه در نامه‌ی از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته به امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه وقت سخنرانی در مجمع عمومی این سازمان را بدهد.

همزمان با این وزارت امور خارجه با ارسال نامه‌ای به نشست ژینف خواستار دوام کمک‌های بشر دوستان از سوی جامعه بین‌الملل شده است.

دو روز پس از آغاز هفتاد و ششمین نشست سالانه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، هنوز سرنوشت افغانستان در این نشست روشن نشده است. بیشتر از یک ماه از فروپاشی دولت سابق، حالا دولت تازه، سهیل شاهین را به عنوان نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل معرفی کرده است.

آقای شاهین پیش از این به عنوان سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر و عضو پیشین هیات گفتگو کننده‌ی صلح در دوحه بود.

همزمان با این امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در نامه‌ی به دبیرکل سازمان ملل متحد، خواهان شرکت و سخنرانی در نشست مجمع عمومی این سازمان شده است.

در بخشی از این نامه آمده است:” جهان دیگر اشرف غنی را به رسمیت نمی‌شناسد و غلام محمد اسحاق زی، نماینده‌ی پیشین افغانستان در سازمان ملل هم باید کنار برود.”

اما در افغانستان باورها این است که با توجه به تحولات پسین سیاسی، این ‌بار کرسی افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل خالی خواهد ماند.

از سوی هم وزیر خارجه کشور در یک نامه از از جامعه جهانی خواسته است که وعده کمک‌های که قرار بود تا سال ۲۰۲۴ به افغانستان صورت گیرد به آن پابند بمانند.

سازمان ملل متحد می‌گوید که این نامه را دریافت کرده و پس از مشوره با دفتر ریاست این سازمان، آن را به کمیته تایید اعتبار هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارسال کرده اند.

اما سازمان ملل و شماری از کشورهای منطقه، همکاری با حکومت تازه در افغانستان را آهسته آهسته آغاز کرده است.

این درحالی است که پیش از این، نماینده‌ی پیشین افغانستان در سازمان ملل هم، خواهان شرکت و سخنرانی در مجمع عمومی این سازمان شده است. با این همه سازمان ملل گفته که در حال حاضر، سرگرم بررسی درخواست‌های سفیر پیشین و دولت جدید افغانستان است.

رویداد های اخیر

سفارت روسیه در کابل از تلفات غیرنظامیان در حملات پاکستان بر افغانستان ابراز نگرانی کرد

Published

on

سفارت روسیه در افغانستان از ادامه درگیری‌های نظامی میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این درگیری‌ها به غیرنظامیان، از جمله کودکان، آسیب رسانده است.

این سفارت روز شنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما از ادامه درگیری‌های نظامی میان پاکستان و افغانستان که به غیرنظامیان، از جمله کودکان، آسیب می‌رساند، به‌شدت نگران هستیم.»

در تازه‌ترین حملات هوایی رژیم نظامی پاکستان بر ولایت‌های هلمند و کنر در روز پنجشنبه، دست‌کم ۹ غیرنظامی شهید و ۱۱ تن دیگر زخمی شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی و دیکارلو درباره همکاری‌های افغانستان و سازمان ملل گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی و روزمری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌سازی، درباره وضعیت همکاری‌های افغانستان و سازمان ملل، کمک‌های بشردوستانه و نیازهای مهاجرین افغان بازگشته گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، در این گفتگو بر اهمیت تلاش‌های مشترک و هماهنگ برای ادغام مجدد پایدار بازگشت‌کنندگان تأکید شد.

نیازهای افغانستان در زمینه تغییرات اقلیمی و آب، افزایش همکاری‌ها در این بخش‌ها و وضعیت منطقه‌ای نیز از دیگر موضوعات مورد بحث بود.

دو طرف همچنین درباره راه‌های یافتن فرصت‌های جدید در چارچوب روند دوحه تبادل نظر کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اشتراک هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در سومین فورم سرمایه‌گذاری ترکمنستان

Published

on

هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان به ریاست سید کریم هاشمی، رئیس عمومی این اتاق، در سومین فورم سرمایه‌گذاری ترکمنستان در شهر عشق‌آباد، پایتخت این کشور، شرکت کرد.

این فورم به تاریخ اول اکتوبر ۲۰۲۶ به دعوت رسمی وزارت اقتصاد ترکمنستان برگزار شد و در آن هیأت‌های رسمی، نمایندگان نهادهای اقتصادی و تجارتی، تاجران و سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف حضور داشتند.

براساس خبرنامه اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در این نشست درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری، ظرفیت‌های اقتصادی و راه‌های گسترش همکاری‌های تجارتی و اقتصادی میان کشورهای اشتراک‌کننده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید، حضور هیأت این اتاق در این فورم، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان، جذب سرمایه‌گذاری، گسترش بازارهای صادراتی و تقویت روابط تجارتی و اقتصادی با ترکمنستان و سایر کشورهای منطقه فراهم کرده است.

در حاشیه این نشست، آقای هاشمی از رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان دعوت کرد تا در رأس یک هیأت تجارتی و اقتصادی به افغانستان سفر کند.

این دعوت در دیدار دو طرف در شهر عشق‌آباد صورت گرفته و مورد استقبال رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان قرار گرفته است.

قرار است رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان در ماه نومبر ۲۰۲۶ در رأس یک هیأت تجارتی و اقتصادی به افغانستان سفر کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!