Connect with us

تجارت

امارت اسلامی در سال ۲۰۲۳ دو برابر سال گذشته از روسیه گاز مایع وارد کرده است

منتشر شده

در

طبق اطلاعات صنعتی، امارت اسلامی افغانستان از جنوری تا نومبر سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۷۶ تن گاز مایع وارد کرده که دو برابر سال قبل آن است.

روسیه حکومت امارت اسلامی را به‌رسمیت نشناخته، اما از اولین کشورهایی است که پس از بازگشت به قدرت با آن قراردادهای تجاری امضاء کرد.

سال گذشته پس از آن که مسکو به حکومت سرپرست امارت اسلامی تخفیفی برای میانگین قیمت جهانی کالاها پیشنهاد کرد، امارت اسلامی با روسیه قراردادی برای تامین پطرول، دیزل، گاز و گندم امضاء کرد.

بستن این قرارداد اولین معامله بزرگ اقتصادی شناخته شده‌ای بود که امارت اسلامی از زمان بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱ امضاء کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد براساس اطلاعات صنعتی، عرضه گاز مایع روسیه از طریق راه آهن به افغانستان در ماه‌های جنوری تا نومبر از ۱۷۶ هزار تن بالاتر رفته که بیش از دو برابر واردات در مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ است.

در همین حال،‌ مجموع صادرات گاز مایع روسیه به آسیای مرکزی در ۱۱ ماه اول امسال نیز دو برابر شده و به ۳۹۰ هزار و ۱۰۰ تن رسیده است.

این درحالی است که صادرات گاز روسیه برخلاف نفت، هدف تحریم‌های غرب قرار نگرفته است. با این حال، روسیه صادرات گاز را از اروپا، بر آسیای مرکزی متمرکز کرده است.

تجارت

پاکستان ازسرگیری تجارت با افغانستان را مشروط به تضمین امنیتی کرد

Published

on

طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، اعلام کرده است که راه‌های تجارت با افغانستان تا زمانی که اسلام‌آباد تضمین‌ امنیتی از کابل دریافت نکند، بسته خواهد ماند.

اندرابی روز جمعه در یک نشست خبری گفت: «این گذرگاه‌ها تا زمانی که ما تضمین‌ محکمی از طرف افغانستان دریافت نکنیم که خشونت، عناصر خشونت‌طلب و تروریست‌ها از خاک آنها وارد پاکستان نخواهند شد، بسته خواهد ماند.»

او تأکید کرد که نگرانی اسلام‌آباد محدود به تحریک طالبان پاکستان نیست، بلکه شامل اتباع افغان دخیل در حملات داخل پاکستان نیز می‌شود.

تجارت افغانستان با پاکستان در ۱۲ اکتوبر پس از حملات هوایی پاکستان در افغانستان و درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند متوقف شد.

اسلام‌آباد بارها حملات شبه‌نظامیان را دلیل اصلی محدود کردن تردد در امتداد خط دیورند ذکر کرده و خواستار همکاری قوی‌تر کابل برای جلوگیری از حملات و تضمین امنیت منطقه‌ای شده است.

با این حال، امارت اسلامی گفته است که نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، اخیراً گفت که مسیرهای تجارتی زمانی بازگشایی خواهند شد که افغانستان تضمین قوی مبنی بر عدم استفاده از بسته شدن این مسیرها به عنوان ابزاری برای اعمال فشار سیاسی دریافت کند.

Continue Reading

تجارت

آریانا افغان هوايی شرکت با طیارهٔ جدید کارگو، دروازه‌های نوین تجارت هوایی را می‌گشاید

دفتر مطبوعاتی آریانا افغان هوايی شرکت گفته است که این پیشرفت، گامی مهم در مسیر نیرومندسازی تجارت و خودکفایی اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود.

Published

on

آریانا افغان هوايی شرکت از یک پیشرفت مهم در بخش حمل‌ونقل هوایی کشور خبر داده و اعلام کرده است که قرارداد یک طیارهٔ چارتر کارگو پس از ماه‌ها تلاش نهایی شده و به‌زودی وارد کشور خواهد شد؛ اقدامی که برای تاجران ملی «یک تحول ویژه و تسهیل‌کننده» توصیف شده است.

بخت‌الرحمن شرافت، رئیس آریانا افغان هوايی شرکت، می‌گوید نهایی‌شدن این قرارداد نشانۀ تعهد عملی رهبری آریانا برای حمایت از روندهای تجارتی کشور است. او تأکید کرد: «این طیارهٔ جدید کارگو بخشی از برنامه‌های آریانا برای تقویت صادرات و ارائهٔ خدمات سریع، قابل اعتماد و رقابتی به تاجران ملی است.»

مسوولان آریانا می‌گویند با ورود این طیاره، خدمات ترانسپورت هوایی کالاهای تجارتی به‌گونه چشمگیر بهبود می‌یابد؛ انتقال اموال به‌موقع انجام خواهد شد، هزینه‌های حمل‌ونقل کاهش می‌یابد و ظرفیت صادرات کشور افزایش محسوس خواهد داشت.

به باور کارشناسان اقتصادی، این اقدام نه‌تنها سهولت‌های گسترده برای تاجران فراهم می‌سازد، بلکه نقش مهمی در رشد اقتصادی افغانستان و گسترش بازارهای صادراتی خواهد داشت.

رهبری آریانا می‌گوید این طیارهٔ کارگو، دروازه‌های تازه برای سرعت‌بخشیدن و تضمین انتقال کالاهای صادراتی و وارداتی می‌گشاید و زمینۀ یک رقابت سالم در سکتور هوایی کشور را فراهم می‌سازد.

دفتر مطبوعاتی آریانا افغان هوايی شرکت گفته است که این پیشرفت، گامی مهم در مسیر نیرومندسازی تجارت و خودکفایی اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود.

Continue Reading

تجارت

 امارت اسلامی: بازگشایی راه‌های تجارتی با پاکستان منوط به «تضمین قوی» اسلام‌آباد است

سخنگوی امارت تأکید کرد که هدف اصلی این تصمیم، حفظ حقوق تاجران، ثبات مسیرهای ترانزیتی و جلوگیری از برخوردهای سیاسی با نیازهای اقتصادی مردم است.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان یک‌بار دیگر موضع رسمی خود را در مورد بازگشایی راه‌های تجارتی با پاکستان اعلام کرد و تأکید نمود که این مسیرها تنها زمانی فعال خواهند شد که اسلام‌آباد تضمین واضح و قوی در مورد عدم استفاده سیاسی و فشار اقتصادی ارائه کند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی تازه گفته است که مسیرهای تجارت و ترانزیت میان افغانستان و پاکستان به‌گونه غیرقانونی و با هدف فشار سیاسی از سوی پاکستان بسته شده بود؛ اقدامی که به گفته او، «به مردم دو طرف زیان‌های جدی وارد کرد.»

مجاهد افزود که :« این‌که افغانستان نیازمندی‌های اساسی خود را از کشورهای متعدد دیگر تأمین می‌کند، از همین رو امارت اسلامی تصمیم گرفته است که برای گسترش تجارت و ترانزیت و به‌منظور رفاه مردم دو طرف و انجام تجارت باعزت، راه‌های تجاری با پاکستان تنها زمانی دوباره بازگشایی خواهد شد که از حکومت پاکستان اطمینان قوی به دست آید.»

به گفته او، این تضمین باید مانع آن شود که پاکستان در آینده بار دیگر از مسیرهای تجارتی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده نکند و تجارت مشروع مردم دو کشور آسیب نبیند.

سخنگوی امارت تأکید کرد که هدف اصلی این تصمیم، حفظ حقوق تاجران، ثبات مسیرهای ترانزیتی و جلوگیری از برخوردهای سیاسی با نیازهای اقتصادی مردم است.

امارت اسلامی می‌گوید هرگونه گام برای بازگشایی این مسیرها باید در فضایی مبتنی بر احترام متقابل و همکاری دوامدار برداشته شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!