Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی در مورد ادعاها مبنی بر گشت زنی طیاره های پاکستانی بر فضای افغانستان تحقیق می‌کند

آقای مجاهد همچنان بار دیگر گشت زنی طیاره های بی پیلوت امریکا بر فضای افغانستان را نکوهش کرده و آن را نقض قوانین بین المللی و تجاوز به حریم افغانستان می‎‌داند.

منتشر شده

در

به دنبال نشر گزارش‌ها مبنی بر گشت زنی جت‌های جنگی پاکستان بر فراز ولایت‌های کنر و ننگرهار، امارت اسلامی می‌گوید که تا هنوز این موضوع تثبیت نشده است و در زمینه تحقیقات انجام می‌دهد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌افزاید که هیچ کشوری مشمول پاکستان حق نقض حریم فضایی افغانستان را ندارد و اگر این مورد صحت داشته باشد امارت اسلامی با آن برخورد جدی خواهد کرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «از طیاره های پاکستان اگر شنیده شده هم باشد، هنوز تثبیت نشده است. ما در این مورد تحقیق می‌کنیم و به گونه جدی جلو آن را می‌گیریم.»

آقای مجاهد همچنان بار دیگر گشت زنی طیاره های بی پیلوت امریکا بر فضای افغانستان را نکوهش کرده و آن را نقض قوانین بین المللی و تجاوز به حریم افغانستان می‎‌داند.

او می‌گوید: «گشت زنی های طیارات بی سرنشین امریکایی‌ها بر فضای افغانستان یک تجاوز است. ما آن را نکوهش کرده ایم و باز هم نکوهش می‌کنیم. ما مکرراً از جهت امریکایی خواسته ایم که همچو تجاوزات باید به پایان برسد و تلاش می‌کنیم که نیروهای هوایی افغانستان به حدی برسد که ما بتوانیم فضای خود را حفظ کنیم.»

شماری از آگاهان هم به این باور اند که گشت زنی طیاره های پاکستانی و امریکایی در حریم هوایی افغانستان نقض حریم فضایی افغانستان می‌باشد و امارت اسلامی نباید در این مورد خاموشی اختیار کند.

محمد صادق شینواری، کارشناس نظامی می‌گوید: «عملیات هوایی پاکستان، نقض حریم فضایی بالای خاک افغانستان دانسته می‌شود. این عملکرد کشور پاکستان خلاف تمام موازین و قوانین بین المللی شمرده می‌شود. باید طالبان (امارت اسلامی) سفیر پاکستان مقیم افغانستان را هر چه عاجل تر احضار کند و در مورد چگونگی موضوع از او وضاحت خواسته شود.»

روابط میان افغانستان و پاکستان در این اواخر بر سر مسئله تحریک طالبان پاکستانی بیش از هر زمان دیگری متشنج شده و برخی اوقات به درگیری میان نیروهای سرحدی دو کشور نیز انجامیده است.

سال گذشته نیز در حمله هوایی پاکستان بر بخش‌هایی از ولایات خوست و پکتیا، شماری از افراد ملکی جان باختند که واکنش تُند امارت اسلامی را به همراه داشت. اما پاکستان ادعا کرد که در این حمله اعضای تی‎تی‌پی هدف قرار گرفتند.

رویداد های اخیر

علمای افغانستان «شهادت» مولانا محمد ادریس را ضایعه‌ای بزرگ دانستند

Published

on

علمای افغانستان «شهادت» مولانا محمد ادریس، یکی از علمای دینی پاکستان، را ضایعه‌ای بزرگ دانسته و جان‌باختن او را به تمامی علمای جهان، به‌ویژه جمعیت علمای اسلام پاکستان، تسلیت گفته‌اند.

علمای افغانستان در یک پیام تسلیت گفته‌اند: «از بین بردن علما ظلم بزرگی است که موجب خشم و غضب الله تعالی می‌گردد و جرمی غیرقابل بخشش به‌شمار می‌رود. ما علمای افغانستان چنین اعمال را به‌گونه جدی نکوهش و تقبیح می‌کنیم.»

آنان از حکومت پاکستان به‌طور جدی خواسته‌اند که از هدف قرار گرفتن علما جلوگیری کرده و تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ کند.

گفتنی است که مولانا محمد ادریس روز گذشته (سه‌شنبه) در یک حمله مسلحانه در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان جان باخت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستارگفتگوی نهادها و کمیساری عالی ملل متحد با پاکستان درباره مشکلات مهاجرین شد

Published

on

کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین امارت اسلامی از نهادهای خارجی و کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خواسته است که با جانب پاکستانی در خصوص جلوگیری از ایجاد مشکل برای افغان‌ها، عدم آزار و اذیت آنان و فراهم‌سازی هرچه سریع‌تر زمینه بازگشت‌شان، گفتگو کنند و به این مشکلات هرچه عاجل‌تر رسیدگی شود.

به گفته این کمیسیون، متأسفانه مهاجرین عودت‌کننده به افغانستان از مسیر تورخم، به بهانه‌های مختلف، روزها در طرف پاکستان معطل می‌مانند. در حالی که زنان، کودکان و افراد مسن نیز با آنان همراه‌اند و با مشکلات متعدد روبه‌رو هستند، در کنار جاده‌ها بی‌سرنوشت در انتظار می‌مانند.

این کمیسیون افزوده است: «خواست ما این است که مهاجرین افغان در آن‌سوی خط معطل نشوند. ما برای جذب و اسکان مهاجرین امکانات لازم را در اختیار داریم. روزانه، به هر تعداد مهاجرین افغان که به کشورشان بازگردند، می‌توانیم آنان را مدیریت و خدمات لازم را ارائه کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

مطیع‌الله ویسا برنده جایزه «آزادی ۲۰۲۶» در فرانسه شد

مطیع‌الله ویسا از چهره‌های فعال در زمینه آموزش در افغانستان به‌شمار می‌رود که در راستای حق آموزش دختران فعالیت می‌کند.

Published

on

مطیع‌الله ویسا، فعال شناخته‌شده حوزه آموزش و بنیان‌گذار نهاد «پن پت»، برنده جایزه «آزادی ۲۰۲۶» در فرانسه شده است.

رسانه‌های فرانسوی گزارش داده‌اند که در یک رای‌گیری آنلاین، ۱۸ هزار و ۷۰۸ جوان از ۷۵ کشور جهان، ویسا را به‌عنوان برنده این دوره انتخاب کرده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، مراسم رسمی اهدای این جایزه در ماه جون سال جاری میلادی در شهر کان فرانسه برگزار خواهد شد.

مطیع‌الله ویسا از چهره‌های فعال در زمینه آموزش در افغانستان به‌شمار می‌رود که در راستای حق آموزش دختران فعالیت می‌کند.

جایزۀ آزادی، از سال ۲۰۱۹ توسط منطقۀ نرماندی و «مؤسسۀ بین‌المللی حقوق بشر و صلح» ایجاد شده، به فرد یا نهادی اهدا می‌شود که در دفاع از آزادی‌های بشری نقش برجسته‌ای داشته باشد.

مراسم اهدای این جایزه، ۴ جون سال روان میلادی در سالن زِنیت شهر کان، با حضور بیش از ۴ هزار جوان و شماری از کهنه‌سربازان جنگ جهانی دوم برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!