Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی دو خبرنگار خارجی بازداشت شده را آزاد کرد

منتشر شده

در

امارت اسلامی دو خبرنگار خارجی و چند کارمند افغان کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان را پس از چند ساعت بازداشت، رها کردند.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در تویتی گفته است که اندریو نارت که از سوی این اداره موظف شده بود با چند تن از همکاران افغان وی، چند ساعت پس از بازداشت رها شده اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در توییتی گفته است: “آن اتباع خارجی که خود را به یک مؤسسه بین المللی منسوب می کردند، بخاطر توقیف شده بودند که تذکره ها، جواز نامه ها و اسناد لازم برای شناسایی نداشتند.”

بلال کریمی معاون سخنگوی امارت اسلامی افزوده است: “این خبرنگاران بخاطر نداشتن اسناد و مدارک و اسناد کافی بازداشت شده بودند و پس از تحقیق دوباره آزاد شدند و این خبرنگاران در جریان بازداشت با خانواده های خود ارتبط نیز داشتند. “

اما شماری از خبرنگاران نگران مصوونیت شغلی شان اند و از امارت اسلامی می خواهند تا رسانه ها را حمایت همه جانبه کنند.

امیرحسین خبرنگار میگوید: “امارت اسلامی باید در مصوونیت خبرنگاران کوشش نماید و اگر کمیسیون تخطی رسانه ها را بسازند و باید مشکلات را کمتر بسازند.”

همزمان با این، انجمن آزاد ژورنالیستان افغانستان هم از اجرایی شدن قانون همگانی رسانه ها خبر میدهد و میگوید مطابق آن همه خبرنگار از مصوونیت کاری برخوردار میشوند.

در سوی دیگر شماری از زنان معترض، تمنا زریاب پریانی با سه خواهرش، پروانه ابراهیم‌ خیل، مرسل عیار و زهرا محمدی از جمله زنان بودند که در هفته‌های گذشته در کابل لادرک شده بودند، اکنون از آزادی آنها نیز سخن هایی گفته شده است.

دولت تا هنوز در این مورد هیچ موضعی نگرفته  است.

زرغونه ولی فعال حقوق زن میگوید:  “حکومت امارت اسلامی برای لبیک گفتن صدای زنان گام مثبت را انجام داده است و این زمینه پیشرفت ها میباشد.”

ترانه ادیب فعال حقوق زن میگوید: “اگر بخاطر خواست مشروع این زنان در بند میشوند پس شماری از زنان دیگر که در حمایت از امارت اسلامی به جاده ها میبرایند آنرا هم باید توقیف شود و این زنان آزاده است.”

امارت اسلامی اما در مورد آمدن اتباع خارجی از مسیر های قانونی و همچنان ایجاد فضای مصوون برای خبرنگاران داخلی و خارجی همواره تعهد کرده است.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117