Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی سفر هیات اش به قطر را پر دست آورد میداند

منتشر شده

در

مقام‌های امارت اسلامی افغانستان میگویند که سفر هیات امارت اسلامی به ریاست امیرخان متقی به قطر برای گفتگوها با نماینده‌گان امریکایی در باره بهبود روابط دو کشور پر دست آور بوده است.

امارت اسلامی می‌گوید که در نشست دو روزه‌ای نماینده‌گان دو کشور روی چگونه گی عملی شدن توافق نامه دوحه بحث‌های مفصلی صورت گرفته است.

بحث دیگر این گفتگو ها چگونه گی به رسمیت شناختن افغانستان از سوی جهان است و رایزنی ها در این باره ادامه دارد.

سیداکبر آغا، رهبر جبهه نجات افغانستان، در این مورد گفت:”در گفتگوهای دوحه روی عملی شدن واقعی توافق نامه دوحه بحث صورت گرفته و امریکا حرکت‌های که آغاز کرده جلوگیری کند و بحث به رسمیت شناختن افغانستان است و بحث دیگر موضوع بلاک شدن پول‌های افغانستان است که بالای آن نیز گفتگو صورت گرفته است.”

درهمین حال، شماری از آگاهان با اشاره به سفر وزیر خارجه افغانستان به قطر تاکید می‌ورزند که امارت اسلامی باید خواست‌های مشروع جهانیان را بپذیرند و در مقابل جهانیان نیز فرصت بیشتر را برای عملی شدن تعهدات امارت اسلامی بدهد.

سید اسحاق گیلانی، رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان، در این باره گفت:”ما امیدوار استیم که این سفر یک سفر کامیاب باشد و یک مقدار خواهشات مشروع جامعه جهانی پذیرفته شود و همه خواهشات جامعه جهانی هم به یک باره گی پذیرفته نمی‌شود  و جهان هم از گذشت کار بگیرند و فرصت بدهند به طالبان که یک مقدار کارهای خانه گی شان را انجام دهند و به صفحه نو ضرورت است که جامعه جهانی همرای حکومت و مردم این صفحه را باز کنند.”

شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در ناروی، در این باره گفت:” نشست این بار دوحه در حقیقت تداوم نشست‌های قبلی حکومت امریکا با طالبان است و با تفاوت این که خود طالبان نظام خود را پیاده کرده هر چند امریکا گفته که این نشست به عنوان به رسمیت شناختن طالبان نیست اما مسایل اساسی که برای طالبان مطرح شده از جمله رعایت حقوق بشر و ارزش‌های حقوق بشری چگونه‌گی ارایه خدمات به مردم و بیرون شدن مردم به گونهء مصوون از افغانستان و همچنان وضعیت زنان و از لحاظ سیاسی نوعی از امتیازی است که به طالبان داده می‌شود.”

این گفته‌ها درحالی ابراز میشوند که پیش از این مسوولان امارت اسلامی بارها از کشورهای جهان به ویژه امریکا خواسته بودند که نظام تازه افغانستان را به رسمیت بشناسند و به بهانهء حضور سران دولت کنونی دشمنی با مردم افغانستان را قطع کنند.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!