Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی سفر هیات اش به قطر را پر دست آورد میداند

منتشر شده

در

مقام‌های امارت اسلامی افغانستان میگویند که سفر هیات امارت اسلامی به ریاست امیرخان متقی به قطر برای گفتگوها با نماینده‌گان امریکایی در باره بهبود روابط دو کشور پر دست آور بوده است.

امارت اسلامی می‌گوید که در نشست دو روزه‌ای نماینده‌گان دو کشور روی چگونه گی عملی شدن توافق نامه دوحه بحث‌های مفصلی صورت گرفته است.

بحث دیگر این گفتگو ها چگونه گی به رسمیت شناختن افغانستان از سوی جهان است و رایزنی ها در این باره ادامه دارد.

سیداکبر آغا، رهبر جبهه نجات افغانستان، در این مورد گفت:”در گفتگوهای دوحه روی عملی شدن واقعی توافق نامه دوحه بحث صورت گرفته و امریکا حرکت‌های که آغاز کرده جلوگیری کند و بحث به رسمیت شناختن افغانستان است و بحث دیگر موضوع بلاک شدن پول‌های افغانستان است که بالای آن نیز گفتگو صورت گرفته است.”

درهمین حال، شماری از آگاهان با اشاره به سفر وزیر خارجه افغانستان به قطر تاکید می‌ورزند که امارت اسلامی باید خواست‌های مشروع جهانیان را بپذیرند و در مقابل جهانیان نیز فرصت بیشتر را برای عملی شدن تعهدات امارت اسلامی بدهد.

سید اسحاق گیلانی، رهبر حزب نهضت اسلامی افغانستان، در این باره گفت:”ما امیدوار استیم که این سفر یک سفر کامیاب باشد و یک مقدار خواهشات مشروع جامعه جهانی پذیرفته شود و همه خواهشات جامعه جهانی هم به یک باره گی پذیرفته نمی‌شود  و جهان هم از گذشت کار بگیرند و فرصت بدهند به طالبان که یک مقدار کارهای خانه گی شان را انجام دهند و به صفحه نو ضرورت است که جامعه جهانی همرای حکومت و مردم این صفحه را باز کنند.”

شکریه بارکزی، سفیر پیشین افغانستان در ناروی، در این باره گفت:” نشست این بار دوحه در حقیقت تداوم نشست‌های قبلی حکومت امریکا با طالبان است و با تفاوت این که خود طالبان نظام خود را پیاده کرده هر چند امریکا گفته که این نشست به عنوان به رسمیت شناختن طالبان نیست اما مسایل اساسی که برای طالبان مطرح شده از جمله رعایت حقوق بشر و ارزش‌های حقوق بشری چگونه‌گی ارایه خدمات به مردم و بیرون شدن مردم به گونهء مصوون از افغانستان و همچنان وضعیت زنان و از لحاظ سیاسی نوعی از امتیازی است که به طالبان داده می‌شود.”

این گفته‌ها درحالی ابراز میشوند که پیش از این مسوولان امارت اسلامی بارها از کشورهای جهان به ویژه امریکا خواسته بودند که نظام تازه افغانستان را به رسمیت بشناسند و به بهانهء حضور سران دولت کنونی دشمنی با مردم افغانستان را قطع کنند.

رویداد های اخیر

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت ثبات در افغانستان و پروژه‌های اتصال منطقه‌ای تأکید کردند

Published

on

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت صلح و ثبات در افغانستان تأکید کرده و آن را یک ضرورت کلیدی برای پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای خواندند.

این بیانیه مشترک پس از سفر قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهور قزاقستان، به اسلام آباد بیان شده است.

طبق اعلامیه، رهبران دو کشور تأکید کردند که خاک افغانستان نباید برای فعالیت‌هایی که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کند، استفاده شود. آنها همچنین توافق کردند که ادغام افغانستان در طرح‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای به نفع مردم افغانستان و منطقه خواهد بود.

اسلام آباد و آستانه همچنان تعهد خود را برای گسترش دهلیزهای ترانسپورتی، از جمله مسیرهای قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان، قزاقستان-ازبیکستان-افغانستان-پاکستان و قزاقستان-قرغیزستان-چین-پاکستان، مجدداً ابراز کردند.

طبق بیانیه، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از پیشنهاد رئیس جمهور توقایف برای اتصال آسیای مرکزی و جنوبی از طریق خط آهن افغان ترانس استقبال کرد. علاوه بر این، هر دو طرف به ادارات مربوطه خود دستور دادند تا توسعه خط آهن قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت عدلیه امریکا برای رحمن الله لکنوال درخواست مجازات اعدام می‌کند

Published

on

وزارت عدلیه ایالات متحده اعلام کرده است که قصد دارد برای رحمن الله لکنوال، مردی که متهم به تیراندازی به دو عضو گارد ملی در نزدیکی قصر سفید است، درخواست مجازات اعدام کند.

لکنوال در هفته جاری در محکمه فدرال حاضر شد و از اعتراف به ۹ اتهام، از جمله قتل درجه یک، خودداری کرد.

سارنوالان به قاضی گفتند که در حال پیگیری اتهاماتی که منجر به حکم اعدام خواهد شد، هستند.

لکنوال پیش از نقل مکان به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، با ادارات امریکا در افغانستان کار کرده بود.

او به ظن تیراندازی بر دو عضو گارد ملی امریکا که یکی از آنان جان باخته، بازداشت شده است.

جلسه بعدی محاکمه لکنوال قرار است در ماه می برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین به شورای امنیت ملل متحد: تهدید تروریزم در افغانستان باید جدی گرفته شود

Published

on

چین به شورای امنیت سازمان ملل متحد هشدار داده است که تهدید تروریزم در افغانستان همچنان جدی است و نیاز به توجه فوری بین‌المللی دارد.

سان لی، نماینده چین، روز چهارشنبه در جلسه شورا در مورد تهدیدات صلح و امنیت بین‌المللی ناشی از اقدامات تروریستی، گفت سازمان‌هایی مانند داعش، القاعده و جنبش اسلامی ترکستان شرقی هنوز در افغانستان فعالیت می‌کنند و «تهدیدات مداومی» برای این کشور و منطقه ایجاد می‌کنند.

سان به انفجار مرگبار اخیر در یک رستورانت چینی در افغانستان که منجر به کشته شدن هفت نفر شد و داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به عنوان یادآوری توانایی عملیاتی مداوم این گروه اشاره کرد. او از حکومت افغانستان خواست تا «اهمیت زیادی» به مبارزه علیه تروریزم قائل شود و اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از تبدیل شدن مجدد این کشور به مرکزی برای شبکه‌های افراطی انجام دهد.

او افزود که چین از همکاری‌های منطقه‌ای عمیق‌تر – به‌ویژه میان کشورهای آسیای مرکزی و از طریق سازمان همکاری شانگهای – برای مقابله مشترک با تهدیدات تروریستی فرامرزی حمایت می‌کند و در عین حال به افغانستان در تقویت اقتصاد خود کمک می‌نماید.

عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان، نیز نگرانی‌هایی را مطرح کرد و گفت که مقامات حاکم افغانستان همچنان «محیطی آزاد» برای گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان، القاعده، داعش-خراسان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی فراهم می‌کنند. او هشدار داد که این سازمان‌ها نه تنها پاکستان، بلکه کل منطقه را به خطر می‌اندازند.

مایک والتز، نماینده ایالات متحده، نیز گفت که داعش-خراسان همچنان یک تهدید مداوم در افغانستان است و بر لزوم تلاش‌های جهانی برای مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

کشورهای منطقه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات تروریستی در افغانستان ابراز کرده‌اند. با این حال، امارت اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و تأکید نموده است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!