Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی کار کردن زنان در موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی را ممنوع کرد

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان روز شنبه (۳جدی) به همه موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را از آمدن سر کار منع کنند. سازمان ملل می‌گوید این اقدام به عملیات‌های بشردوستانه همزمان با زمستان و در حالی که این کشور درگیر بحران اقتصادی است، ضربه می‌زند.

در نامه وزارت اقتصاد آمده است که کارمندان زن این نهادها و موسسات تا اطلاع ثانوی اجازه ندارند که در محل کار خود حاضر شوند٬‌ زیرا برخی از زنان کارمند به قانون مربوط به پوشش اسلامی پایبند نبوده‌اند.

این تصمیم وزارت اقتصاد در حالی اعلام شده است که وزارت تحصیلات عالی روز سه‌شنبه اعلام کرد تا اطلاع ثانوی، زنان و دختران نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند. امارت اسلامی می‌گوید، این محرومیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت و پوهنتون‌ها باید فوراً این تصمیم را عملی کنند.

ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در افغانستان واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون کشور در پی داشته است.

دو تصمیم تازه امارت اسلامی افغانستان در خصوص کار زنان در موسسات و متوقف نمودن روند تحصیل آنها، واکنش‌های بین‌المللی به دنبال خواهد داشت و بر تلاش‌های این حکومت برای به رسمیت شناخته شدن در عرصه بین‌المللی و کاهش تحریم‌های جهانی اثر خواهد گذاشت.

رامیز الاکبروف، معاون فرستاده سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ کننده امور بشردوستانه، به رویترز گفت، هرچند سازمان ملل هنوز متن این نامه را دریافت نکرده است، اما بیشتر فعالیت‌های این سازمان در افغانستان توسط سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌او) انجام می‌شود که با آنها قرارداد دارد. به همین دلیل این فعالیت‌ها به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

این مقام سازمان ملل اظهار داشت، این تصمیم بسیاری از برنامه‌های ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نمی‌توانیم آنها را اجرا کنیم، زیرا برای اجرای این برنامه‌ها به مشارکت کارکنان زن در ارزیابی نیازهای بشردوستانه، در شناسایی ذینفعان، در ارائه کمک‌ها و نهایت توزیع کمک‌ها متکی هستیم، بنابراین چنین برنامه‌های قابل اجرا نخواهند بود.

سازمان بین‌المللی افغان‌اید اعلام کرده است که فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق می‌کند و با دیگر سازمان‌های فعال در افغانستان رایزنی خواهد کرد.

رویترز می‌گوید، این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های خارجی متکی هستند و در این کشور کوهستانی هم اکنون فصل زمستان است.

رامیز الاکبروف در این زمینه گفت: « زمان مناسبی برای چنین تصمیمی نبود. به ویژه در این فصل سرما بسیار مایه تاسف است که چنین تصمیمی اتخاذ می‌شود، زیرا در فصل زمستان مردم بیشتر نیازمند هستند و زمستان‌های افغانستان بسیار سخت هستند.»

الاکبروف همچنان می‌گوید که«یک اصل مهم در ارائه کمک‌های بشردوستانه، توانایی زنان برای مشارکت مستقل و بدون مانع در توزیع آن است، بنابراین اگر ما نتوانیم این کمک‌ها را به صورت اصولی انجام دهیم، هیچ کمک کننده‌ای از این قبیل برنامه‌ها حمایت مالی نخواهد کرد.»

این درحالی است که بر اساس گزارش افغان‌اید، تخمین زده می‌شود که ۲۸ میلیون افغان در سال آینده به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

وزارت اقتصاد در این مکتوب هشدار داده است در صورتی‌که هر موسسه در این مورد تعلل کند، جواز فعالیت‌شان لغو می‌شود.

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد مؤسسه جورج دبلیو بوش از سیاست مهاجرتی ترمپ؛ «افغان‌ها نباید بهای جرم یک فرد را بپردازند»

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

Published

on

مؤسسه جورج دبلیو بوش با انتقاد از سیاست تازه مهاجرتی دولت دونالد ترمپ، تأکید کرده است که افغان‌ها و شهروندان دیگر کشورها نباید به دلیل «جرم هولناک یک فرد» از حقوق قانونی مهاجرتی خود محروم شوند.

پس از تیراندازی بالای دو عضو گارد ملی در ماه نوامبر در شهر واشنگتن دی‌سی که گفته می‌شود عامل آن یک شهروند افغان بوده و پیش‌تر با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) در افغانستان همکاری داشته و در اوایل سال جاری پناهندگی امریکا را دریافت کرده بود، دولت ترمپ روند بررسی تمامی درخواست‌های مهاجرتی از افغانستان و ۱۸ کشور دیگر مشمول ممنوعیت سفر را متوقف کرده و تحت بازبینی قرار داده است.

مرکز ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «اقدامات فردی که به ارتکاب یک جرم هولناک متهم شده، تا اکنون روند قانونی درخواست‌های مهاجرتی شهروندان ۱۸ کشور، از جمله افغانستان، را مختل کرده است. افغان‌ها چه در داخل کشور و چه در امریکا با وضعیت نامعلوم روبه‌رو هستند. ما نمی‌توانیم به دلیل جرم یک فرد، پشت به افغان‌ها و دیگر مهاجران کنیم.»

این نهاد افزوده است که به‌جای هدف قرار دادن تمامی افغان‌هایی که به‌گونه قانونی در امریکا زندگی می‌کنند یا قصد سفر دارند، رهبران منتخب باید بررسی کنند که آیا می‌شد از وقوع این رویداد جلوگیری کرد یا نه.

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

در واکنش به این موضع‌گیری، مایک دیویس، از چهره‌های نزدیک به ترمپ و مشاور ارشد او در امور حقوقی و تعیین قضات، با اشاره به سخنان جورج دبلیو بوش گفت که رئیس‌جمهور پیشین بهتر است از انتقاد علنی خودداری کرده و میدان را به رئیس‌جمهور فعلی بسپارد.

هم‌زمان، استیفن میلر، معاون رئیس دفتر قصر سفید و مشاور امنیت داخلی دولت ترمپ، با لحنی تندتر به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: «در حالی که امریکایی‌ها خود را برای جشن کریسمس آماده می‌کنند، مرکز جورج دبلیو بوش با جدیت از نیاز فوری به مهاجرت بدون محدودیت از خطرناک‌ترین کشورهای جهان سخن می‌گوید، در حالی که عملاً می‌پذیرد برخی از این مهاجران ممکن است قصد آسیب رساندن به ما را داشته باشند.»

این جدال لفظی در حالی ادامه دارد که سیاست‌های مهاجرتی امریکا بار دیگر به یکی از موضوعات داغ و بحث‌برانگیز سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!