Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی کار کردن زنان در موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی را ممنوع کرد

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان روز شنبه (۳جدی) به همه موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را از آمدن سر کار منع کنند. سازمان ملل می‌گوید این اقدام به عملیات‌های بشردوستانه همزمان با زمستان و در حالی که این کشور درگیر بحران اقتصادی است، ضربه می‌زند.

در نامه وزارت اقتصاد آمده است که کارمندان زن این نهادها و موسسات تا اطلاع ثانوی اجازه ندارند که در محل کار خود حاضر شوند٬‌ زیرا برخی از زنان کارمند به قانون مربوط به پوشش اسلامی پایبند نبوده‌اند.

این تصمیم وزارت اقتصاد در حالی اعلام شده است که وزارت تحصیلات عالی روز سه‌شنبه اعلام کرد تا اطلاع ثانوی، زنان و دختران نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند. امارت اسلامی می‌گوید، این محرومیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت و پوهنتون‌ها باید فوراً این تصمیم را عملی کنند.

ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در افغانستان واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون کشور در پی داشته است.

دو تصمیم تازه امارت اسلامی افغانستان در خصوص کار زنان در موسسات و متوقف نمودن روند تحصیل آنها، واکنش‌های بین‌المللی به دنبال خواهد داشت و بر تلاش‌های این حکومت برای به رسمیت شناخته شدن در عرصه بین‌المللی و کاهش تحریم‌های جهانی اثر خواهد گذاشت.

رامیز الاکبروف، معاون فرستاده سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ کننده امور بشردوستانه، به رویترز گفت، هرچند سازمان ملل هنوز متن این نامه را دریافت نکرده است، اما بیشتر فعالیت‌های این سازمان در افغانستان توسط سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌او) انجام می‌شود که با آنها قرارداد دارد. به همین دلیل این فعالیت‌ها به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

این مقام سازمان ملل اظهار داشت، این تصمیم بسیاری از برنامه‌های ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نمی‌توانیم آنها را اجرا کنیم، زیرا برای اجرای این برنامه‌ها به مشارکت کارکنان زن در ارزیابی نیازهای بشردوستانه، در شناسایی ذینفعان، در ارائه کمک‌ها و نهایت توزیع کمک‌ها متکی هستیم، بنابراین چنین برنامه‌های قابل اجرا نخواهند بود.

سازمان بین‌المللی افغان‌اید اعلام کرده است که فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق می‌کند و با دیگر سازمان‌های فعال در افغانستان رایزنی خواهد کرد.

رویترز می‌گوید، این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های خارجی متکی هستند و در این کشور کوهستانی هم اکنون فصل زمستان است.

رامیز الاکبروف در این زمینه گفت: « زمان مناسبی برای چنین تصمیمی نبود. به ویژه در این فصل سرما بسیار مایه تاسف است که چنین تصمیمی اتخاذ می‌شود، زیرا در فصل زمستان مردم بیشتر نیازمند هستند و زمستان‌های افغانستان بسیار سخت هستند.»

الاکبروف همچنان می‌گوید که«یک اصل مهم در ارائه کمک‌های بشردوستانه، توانایی زنان برای مشارکت مستقل و بدون مانع در توزیع آن است، بنابراین اگر ما نتوانیم این کمک‌ها را به صورت اصولی انجام دهیم، هیچ کمک کننده‌ای از این قبیل برنامه‌ها حمایت مالی نخواهد کرد.»

این درحالی است که بر اساس گزارش افغان‌اید، تخمین زده می‌شود که ۲۸ میلیون افغان در سال آینده به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

وزارت اقتصاد در این مکتوب هشدار داده است در صورتی‌که هر موسسه در این مورد تعلل کند، جواز فعالیت‌شان لغو می‌شود.

رویداد های اخیر

حملات راکتی تازه پاکستان؛ دو غیرنظامی شهید و هشت تن دیگر زخمی شدند

Published

on

مقام‌های محلی در ولایت کنر می‌گویند که رژیم نظامی پاکستان طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ راکت به خانه‌های غیرنظامیان در ولسوالی‌های مختلف پرتاب کرده است که از اثر آن دو غیرنظامی شهید وهشت نفر دیگر زخمی شده اند.

ضیاء الرحمن سپین غر، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ کنر می‌گوید که در ولسوالی ناری یک نفر جان باخته و شش تن زخمی شدند. وی افزود که در ولسوالی سرکانو نیز یک نفر جان باخت و دو تن دیگر زخمی شدند.

همچنین ده‌ها راکت دیگر در ولسوالی‌های شلتان، منور، اطراف شهر اسعدآباد و دیگر مناطق اصابت کرده است که به گفته سپین غر، به مردم محل آسیبی نرسیده است.

این مقام محلی همچنین از حملات متقابل نیروهای افغان خبر داد که منجر به تخریب سه پوسته رژیم نظامی پاکستانی و کشته شدن یک سرباز پاکستانی شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا خواستار کاهش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان شد

Published

on

اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن در نود و پنجمین کمیته دائمی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، خواستار کاهش فوری تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان شده و بر ضرورت گفتگو و احترام به قوانین بین‌المللی تأکید ورزیدند.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از همه طرف‌ها خواست تا از تشدید بیشتر تنش‌ها خودداری کنند، حفاظت از غیرنظامیان را تضمین و از تمامیت ارضی حمایت نمایند. همچنین مجدداً تأکید کرد که خاک افغانستان نباید برای تهدید یا حمله به سایر کشورها استفاده شود و از امارت اسلامی افغانستان خواست تا اقدامات مؤثری علیه گروه‌های شبه‌نظامی که در داخل این کشور فعالیت می‌کنند، انجام دهد.

این اتحادیه همچنین نگرانی خود را در مورد وضعیت بشری در افغانستان ابراز کرد و محدودیت‌ها بر کار زنان در سازمان‌های بین‌المللی را برجسته نمود.

یکی از مسائل دیگر مطرح شده، بازگشت بیش از چهار میلیون افغان از ایران و پاکستان در دو سال گذشته بود که به گفته اتحادیه اروپا، فشار بیشتری بر اقتصاد شکننده و خدمات عامه افغانستان وارد کرده است.

اتحادیه اروپا همچنین نگرانی خود را در مورد اخراج‌های اجباری ابراز کرد و بر اهمیت احترام به حق پناهندگی و اصل عدم بازگرداندن اجباری تأکید نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

علمای دینی افغانستان و پاکستان خواستار تمدید آتش‌بس تا عید قربان شدند

Published

on

گروهی از علمای دینی افغانستان و پاکستان از مقامات هر دو کشور خواسته‌اند تا آتش‌بس موقت را که در ابتدا برای عید فطر اعلام شده بود، تا عید قربان تمدید کنند.

حکومت پاکستان اعلام کرده بود که به درخواست برخی از کشورهای منطقه و به مناسبت عید، از نیمه‌شب ۱۸ و ۱۹ مارچ تا نیمه‌شب ۲۳ و ۲۴ مارچ آتش‌بس می‌کند.

به گزارش روزنامه دان، ۱۱ عالم دین از پاکستان و ۱۱ عالم دین از افغانستان در بیانیه‌ای مشترک تأکید کردند که هدف از ابتکار عمل آنها، پیشبرد یک راه‌حل پایدار و آبرومندانه برای تنش‌ها بین اسلام‌آباد و کابل است.

این علما از مقامات پاکستان و افغانستان خواستند که آتش‌بس را تمدید کنند تا زائران بتوانند حج را در محیطی آرام انجام دهند. آنها افزودند که این «ابتکار صلح» فراتر از درخواست آتش‌بس است و شامل تلاش‌های دیپلوماتیک و اجتماعی گسترده‌تری برای حل مسائل دیرینه بین دو کشور می‌شود.

این علما ابراز امیدواری کردند که تلاش‌های آنها منجر به یک راه‌حل قابل قبول برای طرفین شود و به ایجاد پایه‌های ثبات پایدار و صلح منطقه‌ای کمک کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!