Connect with us

جهان

امریکا بالون جاسوسی چین را سرنگون کرد 

منتشر شده

در

به گزارش منابع خبری امریکایی، ارتش ایالات متحده بعد از ظهر شنبه (۱۵دلو)، بالون جاسوسی چینی را بر فراز اقیانوس در خط ساحلی کارولینای جنوبی سرنگون کرد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که یک جت جنگی امریکایی به بالون شلیک کرد. عکاس خبرگزاری رویترز گفته است که انفجاری رخ نداد و بالون پس از این شلیک شروع به سقوط کرد.

پیشتر رسانه‌ها اعلام کردند که جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا، چراغ سبز اقدام نظامی و منهدم کردن بالون را به مقامات نظامی داده است و ارتش گزینه سقوط و ساقط کردن بالون را به اجرا می‌گذارد.

وزارت دفاع امریکا گفت که بایدن روز چهارشنبه دستور ساقط کردن بالون را به اردو داد و گفت که عملیات سرنگون کردن آن در اولین فرصتی که خطری علیه جان شهروندان نداشته باشد صورت گیرد. پنتاگون پیشنهاد کرده بود که عملیات روی آب انجام شود.

وزارت دفاع امریکا گفت که چین از این بالون برای نظارت بر اماکن استراتژیک در ایالات متحده امریکا استفاده کرده است.

ساعتی پیش از این سازمان فدرال هوانوردی ایالات متحده امریکا از تعطیلی موقت سه میدان هوایی در کارولینای جنوبی و شمالی خبر داد و پرواز طیاره‌های غیرنظامی در شعاع ۱۰۰ مایلی خط ساحلی کارولینای جنوبی بر فراز اقیانوس اطلس را ممنوع اعلام کرد و هشدار داد که در صورت نقض این مقررات، نیروهای اردو مجاز به استفاده از قوه قهریه است.

جو بایدن ساعاتی قبل در روز شنبه، در پاسخ به خبرنگاری که درباره اقدام دولت در مورد بالون چینی سوال کرد، گفت: «به آن رسیدگی خواهیم کرد.»

بالون چینی که از چند روز پیش از کانادا وارد حریم هوایی ایالات متحده امریکا شد و به عمق این کشور نفوذ کرد، روز شنبه در مسیر اقیانوس اطلس بر فراز کارولینا مشاهده شد. وزارت دفاع امریکا گفته بود که پرواز بالون جاسوسی چین در حریم هوایی آمریکا «نقض» حاکمیت ایالات متحده است و سخنگوی پنتاگون روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران گفت که کارشناسان نظامی در حال بررسی خطرات بالقوه منهدم کردن بالون هستند و تصریح کرد که پرواز آن بر فراز ایالت‌های امریکا خطری برای مردم روی زمین ندارد.

مقامات اردو ضمن ابراز اطمینان از این که بالون تجسسی متعلق به چین است، گفته بودند که حجم محموله آن برابر با حدود دو تا سه بس است.

درهمین حال به نقل از رویترز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، روز جمعه سفر از قبل تعیین‌شده خود به بیجنگ را به دلیل مسئله بالون جاسوسی چین در امریکا به تعویق انداخت.

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

حملات اسرائیل ۳۱ فلسطینی، از جمله کودکان، را در غزه کشت

Published

on

به گفته منابع صحی که با شبکه الجزیره صحبت کرده‌اند، دست‌کم ۳۱ فلسطینی، از جمله شش کودک، در حملات اسرائیل بر شهر غزه و خان‌یونس از صبح روز شنبه کشته شده‌اند.

این حملات یک روز پیش از آن صورت می‌گیرد که اسرائیل قرار است روز یک‌شنبه گذرگاه رفح میان غزه و مصر را دوباره بازگشایی کند؛ گذرگاهی که از ماه می ۲۰۲۴ تاکنون بسته بوده است.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه اعلام کرده است که از زمان اجرایی شدن آتش‌بس میانجی‌گری‌شده توسط ایالات متحده در دهم اکتوبر، بیش از ۵۰۰ فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی کشته شده‌اند.

بر اساس آمار مقام‌های صحی محلی، از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در غزه در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۷۱ هزار و ۷۶۹ فلسطینی کشته و ۱۷۱ هزار و ۴۸۳ تن دیگر زخمی شده‌اند. در اسرائیل نیز در حملات به رهبری حماس در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، دست‌کم یک‌هزار و ۱۳۹ نفر کشته شدند و حدود ۲۵۰ نفر به اسارت گرفته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!