Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: برخورد امارت اسلامی با زنان افغان یک نگرانی عمده برای واشنگتن است

منتشر شده

در

معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا روزگذشته (دوشنبه، ۲دلو) در نشست خبری گفت که اقدامات امارت اسلامی علیه زنان در حال تبدیل شدن به یک نگرانی بزرگ برای امریکا است.

ودانت پتل گفت امریکا تدابیری برای جلوگیری از دسترسی امارت اسلامی به کمک‌های بشری اعمال کرده است.

این درحالی است که یوناما روز گذشته در گزارشی گفت امارت اسلامی زنان و دختران را عمدتا از منطقه هزاره‌نشین دشت برچی و برخی را در خیرخانه، که ساکنان آن عمدتا تاجیک‌اند، گرفتار کرده است.

امارت اسلامی بازداشت این دختران را به علت رعایت نکردن حجاب مطابق شریعت دانسته و یوناما را به خاطر این گزارش متهم کرد که احکام اسلامی را خلاف حقوق بشر خوانده و به اعتقادات یک ملت توهین کرده است.

آقای پتل به خبرنگاران گفت که امریکا تلاش کرده تا کمک‌های بشردوستانه و پول مالیات دهندگان امریکایی در دسترس امارت اسلامی قرار نگیرد.

او گفت: «اقدامات و راهکارهایی اعمال شده تا اطمینان حاصل کنیم کمک های بشر دوستانه امریکا در اختیار طالبان (امارت اسلامی) قرار نخواهد گرفت.» وی افزود: «حکومت امریکا در ارتباط تنگاتنگ با نهاد‌های قابل اعتماد خود در افغانستان است و اطمینان دارند که پول مالیات دهندگان امریکایی در اختیار طالبان (امارت اسلامی) قرار نخواهد گرفت»

از سویی هم سخنگوی سرمنشی سازمان ملل نیز از وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی کرده و می‌گوید که مقام‌های حاکم به اعمال و اعلام محدودیت‌ها در برابر حقوق زنان برای کار، تحصیل و آزادی گشت‌وگذار ادامه می‌دهند و به تنبیه بدنی آن‌ها در مکان‌های عمومی می‌پردازند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است که: «گزارش‌های جدید در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان همان طور که تصور می‌کنید خوب نیست. همکاران ما در کابل می‌گویند که مقام‌های حاکم به اعمال و اعلام محدودیت‌ها در برابر حقوق زنان برای کار، تحصیل و آزادی گشت‌وگذار ادامه می‌دهند. مقام‌های وزارت امر به معروف و نهی از منکر مانع کار و دسترسی زنان به خدمات، به دلیل مجرد بودن یا نداشتن همراه مرد می‌شود. آن‌ها به اجرای تنبیه بدنی در مکان‌های عمومی ادامه می‌دهند و معمولاً مجازات و جرایمی را که برای آنها اجرا شده است، در رسانه‌های اجتماعی اعلام می‌کنند.»

اما امارت اسلامی امریکا را به سوء استفاده از نام حقوق زنان در افغانستان متهم می‌کند و می‌گوید که امریکا از این موضوع به مثابه ابزار فشار کار می گیرد.

رویداد های اخیر

زلمی خلیل‌زاد: افغانستان دیپلماسی را ترجیح داده، آیا پاکستان به خواست سازمان ملل گوش خواهد داد؟

خلیل‌زاد در پایان نوشته است: «امیدوارم چنین شود، اما نسبت به آن خوش‌بین نیستم.»

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان، در واکنش به درخواست آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، برای پایان دادن به تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، از اسلام‌آباد خواست به راه‌حل‌های دیپلماتیک روی آورد.

خلیل‌زاد در صفحه ایکس خود نوشت که سرمنشی سازمان ملل از افغانستان و پاکستان خواسته است به خشونت‌ها پایان دهند و اختلافات خود را از طریق دیپلماسی حل‌وفصل کنند.

وی افزود که افغانستان بارها اعلام کرده است راه‌حل دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد و برای کاهش تنش‌ها چندین پیشنهاد نیز ارائه کرده است.

نماینده پیشین ویژه امریکا در ادامه پرسیده است: «آیا ساختار حاکم در پاکستان به درخواست سرمنشی سازمان ملل گوش خواهد داد؟»

خلیل‌زاد در پایان نوشته است: «امیدوارم چنین شود، اما نسبت به آن خوش‌بین نیستم.»

اظهارات خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که در پی حملات اخیر پاکستان بر بخش‌هایی از افغانستان، سازمان ملل متحد نیز خواستار توقف فوری خشونت‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید وزارت زراعت و برنامه توسعه ملل متحد بر گسترش همکاری‌های زراعتی در افغانستان

به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، در چارچوب پروژه‌های بدیل معیشت، برای دو هزار دهقان کود کیمیاوی توزیع شده، سبزخانه‌ها ایجاد گردیده و بازارهای محصولات زراعتی توسعه یافته است.

Published

on

عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، در دیدار با ستیفن رودریگز، رئیس و نماینده برنامه توسعه سازمان ملل متحد (یو‌ان‌دی‌پی) در افغانستان، بر گسترش همکاری‌ها در بخش‌های زراعت، آبیاری، توسعه معیشت و اجرای پروژه‌های زیربنایی تأکید کرد.

به گفته برنامه توسعه سازمان ملل، در چارچوب پروژه‌های بدیل معیشت، برای دو هزار دهقان کود کیمیاوی توزیع شده، سبزخانه‌ها ایجاد گردیده و بازارهای محصولات زراعتی توسعه یافته است. همچنین در قالب برنامه آبادی، ۲۷۰ پروژه زیربنایی شامل کانال‌های آبیاری، چکدم‌ها و سایر تأسیسات آبی در نقاط مختلف کشور تطبیق شده است.

وزیر زراعت ضمن قدردانی از همکاری‌های این نهاد، گفت وزارت زراعت برای افزایش تولیدات داخلی، حمایت از دهقانان و مالداران و کاهش وابستگی به واردات، به همکاری با نهادهای توسعه‌ای ادامه خواهد داد.

وی همچنین افزود که برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه واردات برخی محصولات زراعتی از جمله سبزیجات، میوه و شیر خشک افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گوترش پس از حملات پاکستان: غیرنظامیان باید در هر شرایطی محافظت شوند

امارت اسلامی این حملات را «نقض حریم هوایی افغانستان»، «جنایت» و «اقدامی بزدلانه» خوانده و آن را محکوم کرده است.

Published

on

آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در پی حملات هوایی پاکستان بر بخش‌هایی از ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و کنر که به کشته و زخمی شدن ده‌ها غیرنظامی انجامید، خواستار توقف فوری درگیری‌ها و حفاظت از غیرنظامیان شد.

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل، روز دوشنبه به نقل از گوترش گفت که همه طرف‌ها باید به تعهدات خود بر اساس حقوق بین‌المللی بشردوستانه پایبند باشند و از غیرنظامیان و تأسیسات ملکی در هر شرایطی محافظت کنند.

براساس گزارش‌ها، در این حملات دست‌کم ۳۶ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۱۶۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. قربانیان شامل زنان، کودکان و سالمندانی بودند که هنگام حمله در یک منزل مسکونی حضور داشتند.

امارت اسلامی این حملات را «نقض حریم هوایی افغانستان»، «جنایت» و «اقدامی بزدلانه» خوانده و آن را محکوم کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117