Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا تاهنوز در مورد خروج کامل نیروهایش از افغانستان تصمیم نهایی نگرفته است

منتشر شده

در

وزارت دفاع امریکا گفته، در صورت که جوبایدن رییس جمهوری امریکا تصمیم خروج نیروهایش از افغانستان را بگیرد، واشنگتن آماده است نیروهایش را به طور منظم از کشور خارج کند.

بر اساس توافق میان امریکا و طالبان که سال گذشته در دوحه به امضا رسید، نیروهای خارجی باید در اول می سال روان میلادی افغانستان را ترک کنند.

پنتاگون گفته است که هم اکنون ده هزار سرباز خارجی به شمول ۲۵۰۰ سرباز امریکایی در کشور حضور دارند.

 جان کربی، سخنگوی پنتاگون می‌گوید که امریکا تا هنوز بررسی کامل توافق نامه دوحه را تمام نکرده است.

آقای کربی افزوده است که تا هنوز هیچ تصمیمی در مورد خروج از افغانستان گرفته نشده است.

وی گفته است: “اگر رییس جمهور جوبایدن رییس جمهوری تصمیم برای تکمیل روند خروج سربازان از افغانستان گرفته شود. وزیردفاع آستین اطمینان دارد که جنرال کنیت مک کینزی، فرمانده فرماندهی مرکزی و جنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان این کار را به روش مصوون، منظم و موثر انجام خواهند داد.”

آقای کربی به خبرنگاران گفته است سفر اخیر وزیر دفاع امریکا به کابل برای انتقال پیامی به رییس جمهوری افغانستان نبوده، بلکه برای، “شنیدن نگرانی ها و بررسی اوضاع رفته بود.”

این در حالی است روز گذشته آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا در نشست وزیران ناتو تاکید کرد که ناتو و همپیمانانش به امنیت طولانی مدت و ثبات در چهارچوب ماموریت حمایت قاطع در افغانستان متعهد است.

آقای بلینکن گفته است: ” ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که بار دیگر از خاک افغانستان برای حمله بر امریکا یا متحدانش استفاده نمی شود.”

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان دیپلومات افغانستان را به دلیل حمله مرگبار در وزیرستان شمالی احضار کرد

Published

on

پاکستان روز جمعه معاون سفیر افغانستان در اسلام آباد را احضار کرد تا «اعتراض شدید» خود را در مورد حمله مرگبار به یک مرکز نظامی در منطقه وزیرستان شمالی که منجر به کشته شدن چهار سرباز پاکستانی شد، ابراز کند.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حمله توسط یکی از شاخه‌های تحریک طالبان پاکستان  انجام شده است.

در این بیانیه آمده است که پاکستان «نگرانی شدید خود را در مورد حمایت و تسهیلات مداوم» امارت اسلامی به تی‌تی‌پی ابراز کرد و خواستار «تحقیقات کامل و اقدام قاطع علیه عاملان و تسهیل‌کنندگان حملات تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان» شد.

وزارت امور خارجه پاکستان از امارت اسلامی خواست «اقدامات فوری، مشخص و قابل تأییدی علیه همه گروه‌های تروریستی، از جمله رهبری آنها، که از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، انجام دهد و استفاده مداوم از خاک افغانستان برای تروریزم علیه پاکستان را متوقف کند.»

طبق این بیانیه، به امارت اسلامی «به طور قطعی اطلاع داده شده است که پاکستان حق دفاع از حاکمیت و محافظت از شهروندان خود را برای خود محفوظ می‌دارد و تمام اقدامات لازم را برای پاسخ به تروریزم ناشی از خاک افغانستان انجام خواهد داد.»

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات در این کشور از خاک افغانستان سازماندهی می‌شود، اتهامی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!