Connect with us

جهان

امریکا: جنگ‌جویان داعش را در شمال‌غرب نایجریا هدف قرار دادیم

منتشر شده

در

ایالات متحده امریکا اعلام کرده که به درخواست دولت نایجریا، حمله‌ای را علیه جنگ‌جویان گروه داعش در شمال‌غرب این کشور انجام داده است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، و ارتش این کشور روز پنج‌شنبه گفتند که این گروه مسیحیان را در این منطقه هدف قرار می‌داد.

ترمپ در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» گفت: «امشب، به دستور من به‌عنوان قوماندان اعلی قوای مسلح، ایالات متحده امریکا یک حمله قوی و مرگ‌بار را علیه تروریستان داعش در شمال‌غرب نایجریا انجام داد؛ افرادی که عمدتاً مسیحیان بی‌گناه را هدف قرار داده و به‌گونه وحشیانه به قتل می‌رساندند، در سطحی که سال‌ها و حتی قرن‌ها نظیر آن دیده نشده است.»

قوماندانی افریقای ارتش امریکا اعلام کرد که این حمله در ایالت سوکوتو و با هماهنگی مقام‌های نایجریا انجام شده و در نتیجه آن چندین عضو داعش کشته شده‌اند. در اعلامیه‌ای که پیش از این در شبکه اجتماعی ایکس از سوی این قوماندانی منتشر شده بود، آمده بود که این حمله به درخواست مقام‌های نایجریا انجام شده است، اما آن اعلامیه بعداً حذف گردید.

این حمله پس از آن انجام می‌شود که ترمپ در اواخر ماه اکتوبر هشدار داده بود مسیحیت در نایجریا با «تهدید وجودی» روبه‌رو است و تهدید کرده بود در صورت ادامه آنچه ناکامی دولت نایجریا در جلوگیری از خشونت علیه جوامع مسیحی می‌خواند، به‌گونه نظامی در این کشور غرب افریقا مداخله خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه گزارش داد که امریکا از اواخر ماه نومبر پروازهای جمع‌آوری معلومات استخباراتی را بر فراز بخش‌های وسیعی از نایجریا انجام داده است.

وزارت امور خارجه نایجریا نیز گفت که این حمله در چارچوب همکاری‌های امنیتی دوامدار با ایالات متحده امریکا و شامل شریک‌سازی معلومات استخباراتی و هماهنگی ستراتیژیک برای هدف قرار دادن گروه‌های جنگ‌جو انجام شده است.

این وزارت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این همکاری‌ها به انجام حملات دقیق هوایی علیه اهداف تروریستی در شمال‌غرب نایجریا انجامیده است.»

جهان

ترمپ فرمان وضع تعرفه بر شرکای تجارتی ایران را امضا کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز جمعه فرمانی اجرایی‌ای را امضا کرد که ممکن است با آن تعرفه ۲۵ درصدی بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، اعمال شود.

این دستور در حالی صادر می‌شود که تنش‌ها بین ایران و امریکا، حتی با وجود مذاکرات روز جمعه، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!