Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: داعش احتمالا در عقب حمله مرگبار بر مکتب دخترانه در کابل است

منتشر شده

در

وزارت خارجه امریکا روز گذشته (دوشنبه، ۲۰ ثور) گفته که گروه داعش احتمالا در حمله مرگبار بر یک مکتب در منطقه دشت برچی شهر کابل دست دارد.

نید پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، در یک نشست خبری گفته که برخی از نشانه‌های وجود دارد که داعش در عقب حمله مرگبار کابل است.

او در این باره گفت:” ما تاکنون بررسی میکنیم که کی مسوول است، مگر ما یادداشت کردیم که داعش مسوول چنین حملات بر جامعه شیعه در کابل در گذشته نیز بوده است.”

نید پرایس افزوده :” ما یادداشت کردیم که طالبان دست داشتن در این حمله رد کرده است و ما همچنان از اعلامیه آنان در باره آتش بس سه روزه در ایام عید استقبال میکنیم.”

وی افزود:” ما از طالبان و رهبران افغان میخواهیم تا وارد گفتگوهای جدی شوند تا مردم افغانستان یک آینده بدون هراس افگنی و خشونت داشته باشند.”

سخنگوی وزارت خارجه امریکا تاکید کرد که آن کشور تلاش میکند تا دست آوردهای دو دهه گذشته بشمول حقوق زنان، دختران و اقلیت‌ها در افغانستان حفظ شود.

او میگوید که پس از خروج سربازان امریکایی از افغانستان این کشور را تنها نخواهد ماند.

نید پرایس میگوید که امریکا در باره رشد گروه داعش در افغانستان نگران است.

او در این باره گفت:” طوری که شما میدانید  ما در افغانستان حضور نظامی داشتیم تا بدانیم که از افغانستان دوباره  بر امریکا حمله طرح نشود… اما با خروج ما از افغانستان این هدف نیز برآورده میشود.”

وی همچنان گفت که وزارت خارجه امریکا در مورد برنامه ویزه مهاجرت ویژه توجه جدی کرده و برای این برنامه منابع را نیز تخصیص داده است.

این در حالی است  که روز شنبه گذشته سه انفجار پی در پی در نزدیکی یک مکتب در منطقه دشت برچی شهر کابل رخ داد که در نتیجه آن ۸۵ تن کشته شدند و ۱۵۰ تن دیگر زخم برداشتند.

گزارش‌ها میگویند که بیشترین این قربانیان شاگردان مکتب استند.

این حمله واکنش‌های تند جهان را برانگیخته است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!