Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: در صورت ادامه حملات طالبان، سطح حمایت از نیروهای افغان را بالاتر می‌بریم

منتشر شده

در

کنت مک‌کنزی، فرمانده ستاد مرکزی ارتش امریکا (سنتکام)، روز گذشته (یک‌شنبه ۳اسد) به گروه طالبان هشدار داده است که در صورت ادامه حملات و خشونت‌ها، ارتش امریکا حملات هوایی علیه این گروه را با شدت بیش‌تر ادامه می‌دهد.

مک‌کنزی که مسوول امور نیروهای امریکایی در افغانستان است، روزگذشته، به خبرنگاران در کابل گفته است که: “امریکا در روزهای اخیر حملات هوایی خود را برای حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان افزایش داده و ما آماده هستیم تا در صورت ادامه حملات طالبان سطح این حمایت را در روزهای آینده بالاتر ببریم.”

این مقام امریکا هم‌چنان گفته است که پس از خروج، نیز ارتش امریکا به حمایت فنی و لوژستیکی از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه می‌دهد. به گفته او، امریکا قابلیت و گزینه حمله هوایی از خارج از افغانستان علیه گروه داعش و شبکه القاعده را حفظ خواهد کرد.

مک‌کنزی می‌گوید که:”ترجیح می‌دهم روشن‌تر صحبت کنم. دولت افغانستان طی روزهای آینده تحت آزمون بسیار دشواری قرار خواهد گرفت. طالبان تلاش می‌کنند به حملات خود ماهیتی گریز ناپذیر ببخشند اما آن‌ها اشتباه می‌کنند؛ زیرا پیروزی طالبان اجتناب ناپذیر نیست.”

این درحالی است که طالبان در ماه‌های اخیر حملات خود را به شدت افزایش داده است. این گروه مدعی تصرف نزدیک به ۲۰۰ ولسوالی و ۹۰ درصد مناطق مرزی است؛ ادعایی که از سوی نهادهای امنیتی تکذیب شده است.

این گروه به رغم این که گفته‌به شهرها حمله نمی‌کنند، اما تاکنون به چندین شهر حمله کرده است.

در جریان موج جدیدی از حملات طالبان، ارتش امریکا مواضع طالبان را در برخی از ولایت‌ها بمباران کرده است. اما طالبان نسبت به پیامد این موضوع هشدار داده‌اند.

همچنان روز گذشته لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، هنگامی بازدید از شهر آلاسکا امریکا در جریان گفتگو با خبرنگاران، گفته است که نخستین کار نیروهای امنیتی افغان این است تا جلو پیشروی‌‎های طالبان را بیگیرند.

وی افزوده که قبل از تصرف مناطق ستراتیژیک توسط نیروهای افغان باید سرعت پیشروی طالبان گرفته شود.

به نقل از خبرگزاری رویترز نیروهای امنیتی افغان قصد دارند تا مناطق ستراتیژیک مانند کابل، شهرهای دیگر، بندرها و زیربناهای را حفظ کنند.

به خبرنگاران، گفته‌‌است: “آنها (طالبان) نیروهای خود را در اطراف مراکز اصلی جمعیت، جمع می‌کنند.”

رویداد های اخیر

هشدار فائو؛ کمبود آب و گرمای بی‌سابقه فشار بر زراعت افغانستان را افزایش داده است

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

Published

on

سازمان خوراک و زراعت ملل متحد (فائو) در تازه‌ترین چشم‌انداز زراعت افغانستان برای آگست ۲۰۲۶ می‌گوید کمبود آب و افزایش دما، فشار بر کشت‌های تابستانی و چراگاه‌ها را افزایش داده است.

فائو در این گزارش که وضعیت کنونی و چشم‌انداز زراعت افغانستان در فصل ۲۰۲۶–۲۰۲۷ را بررسی می‌کند، با استفاده از پیش‌بینی‌های اقلیمی، داده‌های سنجش از راه دور و مشورت با دهاقین در هر ۳۴ ولایت، وضعیت زراعت کشور را ارزیابی کرده است.

بر اساس این گزارش، ادامه قیمت‌های بلند کود کیمیاوی نیز توانایی دهاقین برای سرمایه‌گذاری در فصل آینده گندم زمستانی را تهدید می‌کند.

فائو پیش‌بینی کرده است که تقویت پدیده «ال‌نینو» و احتمال شکل‌گیری وضعیت مثبت «دوگانگی اقیانوس هند» می‌تواند در زمستان و بهار آینده باعث افزایش بارندگی شود؛ موضوعی که ممکن است دسترسی به آب و چشم‌انداز تولیدات زراعتی را بهبود بخشد.

با این حال، فائو هشدار داده است که افزایش بارندگی می‌تواند خطر سیلاب‌ها، لغزش زمین، آسیب به محصولات زراعتی و تلفات مواشی را نیز افزایش دهد.

این نهاد بر نظارت نزدیک، اقدامات پیشگیرانه و ارائه به‌موقع توصیه‌های عملی اقلیمی و زراعتی به کشاورزان تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازگشت اجباری افغان‌ها از ایران؛ زنان و کودکان در معرض خطر

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

Published

on

سازمان حقوق بشری «هانا» هشدار داده است که ادامه اخراج افغان‌های فاقد اسناد از ایران، زنان و کودکان را پس از بازگشت به افغانستان با خطرهای جدی حفاظتی روبه‌رو می‌کند.

این سازمان در گزارشی که روز ۱۰ آگست منتشر کرده، گفته است کودکان اخراج‌شده ممکن است با جدایی از خانواده، توقف آموزش، نداشتن اسناد هویتی، بهره‌کشی و زندگی در شرایط ناامن روبه‌رو شوند.

به گفته این سازمان، زنان و دختران نیز به دلیل محدودیت‌های آموزشی، کاری و رفت‌وآمد و همچنین نبود شبکه‌های حمایتی کافی، با آسیب‌پذیری بیشتری مواجه‌اند.

هانا تأکید کرده است که صرفاً «فاقد اسناد» دانستن افغان‌ها نباید جای ارزیابی جداگانه نیازهای حفاظتی آنان را بگیرد و پیش از بازگشت، باید تضمین‌های قانونی و حمایت‌های بشردوستانه فراهم شود.

وزارت داخله ایران روز ۹ آگست اعلام کرد که از آغاز سال ۱۴۰۴ خورشیدی، حدود ۲ میلیون افغان فاقد اسناد یا ثبت‌نشده از این کشور اخراج شده‌اند و روند اخراج‌ها همچنان ادامه دارد.

بر اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، تا ۱۱ جولای سال ۲۰۲۶، حدود ۳۱۵ هزار و ۸۰۰ افغان از ایران اخراج شده‌اند؛ رقمی که بیش از ۸۳ درصد مجموع اخراج‌های ثبت‌شده افغان‌ها از کشورهای همسایه در این دوره را تشکیل می‌دهد.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد پیشتر از کشورها خواسته است در مواردی که افراد با خطرهای حفاظتی روبه‌رو هستند، از بازگشت اجباری آنان جلوگیری کنند و زنان و دختران را از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

درگیری بر سر آب در بغلان؛ چهار تن کشته شدند

Published

on

مقام‌های امنیتی در ولایت بغلان می‌گویند که درگیری مسلحانه میان اعضای دو خانواده بر سر اختلافات شخصی و استفاده از آب برای زراعت در ولسوالی تاله‌وبرفک، چهار کشته و یک زخمی برجا گذاشته است.

اسماعیل ایوبی، قوماندان امنیه ولسوالی تاله‌وبرفک، گفته است که این رویداد در ساحه «دیوالک» از مربوطات برفک این ولسوالی، در یک منطقه دوردست، رخ داده است.

به گفته او، اختلاف بر سر استفاده از آب زراعت میان دو خانواده، عامل اصلی این درگیری بوده است.

قوماندانی امنیه بغلان افزوده است که به دلیل نبود آنتن شبکه‌های مخابراتی در این منطقه، یکی از باشندگان محل برای اطلاع‌رسانی درباره این رویداد به منطقه دارای پوشش مخابراتی رفته و نیروهای امنیتی را در جریان گذاشته است.

پس از دریافت گزارش، نیروهای امنیتی اقدامات لازم را برای رسیدگی به این رویداد روی دست گرفته‌اند. مقام‌های امنیتی می‌گویند افراد دخیل در درگیری پس از وقوع رویداد از محل فرار کرده‌اند و تاکنون کسی در پیوند به این قضیه بازداشت نشده است.

قوماندان امنیه تاله‌وبرفک تأکید کرده است که تلاش‌ها برای شناسایی و بازداشت عاملان این رویداد ادامه دارد و نیروهای امنیتی برای تأمین امنیت مردم و جلوگیری از ناامنی در این ولسوالی تلاش می‌کنند.

تحقیقات درباره چگونگی وقوع این درگیری و شناسایی افراد دخیل در آن نیز ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117