Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: در مورد بررسی توافقنامه دوحه با مقام‌های افغان در تماس استیم

منتشر شده

در

وزارت دفاع ایالات متحده امریکا یا پنتاگون می‌گوید که واشنگتن در مورد بررسی توافق‌نامه دوحه با مقام‌ها افغان در ارتباط دوامدار قرار دارد.

پیش از این جوبایدن، رییس جمهور امریکا، بعد از آغاز کارش به عنوان رییس جمهور آن کشور گفت که توافق‌نامه امریکا با طالبان را بررسی می‌کند.

 جان کربی، مسوول بخش مبطوعاتی پنتاگون، می‌گوید:” با توجه به مهلت پیشرو،همه احساس مشترک دارند… اما ما میخواهیم که آن را به روش متفکرانه و آگاهانه انجام دهیم، تا مطمین شویم که بهترین تصمیم را گرفتیم که به منافع امنیتی ما، متحدین ما و افغان‌ها تمام شود.”

جان کربی در مورد این که لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، در این باره با رییس جمهور غنی گفتگو کرده است گفت:” من چیزی دیگر ندارم که با شما شریک کنم، مگر من با شما در مورد مشوره‌ها او(لوید آستین) با متحدین و همکاران ما به شما معلومات خواهم داد.”

کربی همچنان گفت که بررسی توافق‌نامه دوحه یک کار طبیعی است.

او در این باره گفت:” ما این را بسیار جدی خواهیم گرفت. مردم باید اطمینان داشته باشند که ما این موضوع را جدی میگیرم. ما میخواهیم به جزییات آن برویم تا با توجه به تعهدات امنیتی ما در سراسر جهان و با همکاران افغان ما آن را بهتر درک کنیم.”

کربی همچنان افزود که وزیر دفاع امریکا در مورد یافته‌های گروه مطالعاتی افغان آگاهی کامل دارد.

گروه مطالعاتی افغان پیش از در گزارش تازه‌‌اش از امریکا خواسته بود تا مهلت خروج نیروهای خارجی از افغانستان را تمدید کند.

این در حالی است که انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، در تماس تیلیفونی با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، گفته بوده که از راه حل سیاسی و آتش‌بس دایمی و جامع در افغانستان حمایت می‌کند.

جوبایدن، رییس جمهور امریکا، نیز گفته بود که از تلاش‌های دیپلوماتیک برای حل بحران افغانستان حمایت قوی می‌کند.

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آرشیف ملی افغانستان سال گذشته صدها سند تاریخی را دیجیتل‌سازی کرده است

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید که آرشیف ملی در سال ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، صدها سند تاریخی، نسخه‌های خطی و کتاب را دیجیتل‌سازی کرده است.

به گفته این وزارتخانه، آرشیف ملی در طول سال گذشته ۷۴۱ جلد کتاب، ۲۳۲ نسخه خطی، ۳۵۸ فرمان و یک نسخه نسب‌نامه را دیجیتل‌سازی کرده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در همین مدت ۸۳۰ جلد کتاب، ۶۰ نسخه خطی و چهار فرمان ترمیم و صحافت شده است.

علاوه بر این، ۳۲ نسخه خطی جدید به آرشیف ملی تحویل داده شده است که مجموعه اسناد تاریخی کشور را غنی‌تر می‌کند.

مقامات بارها بر اهمیت حفظ اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی تأکید کرده‌اند، که بسیاری از آنها قدمت چندین قرن دارند و منعکس‌کننده میراث فرهنگی غنی کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!