Connect with us

جهان

امریکا در هیچ اقدام تلافی جویانه اسرائیل علیه ایران شرکت نخواهد کرد

منتشر شده

در

جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده به بنیامین نتانیاهو هشدار داد اگر اسرائیل تصمیم بگیرد یک شبه حمله به خاک اسرائیل را تلافی کند، ایالات متحده در حمله متقابل علیه ایران شرکت نخواهد کرد.

به گزارش رویـترز، جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، روز یک‌شنبه در برنامه «این هفته» شبکه ای بی سی گفت: ایالات متحده به کمک به اسرائیل برای دفاع از خود ادامه خواهد داد، اما خواهان جنگ نیست.

رسانه دولتی اردن گزارش داد، ملک عبدالله، پادشاه اردن روز یک‌شنبه در تماسی تیلیفونی به بایدن گفت که هرگونه تشدید بیشتر درگیری‌ها از سوی اسرائیل جنگ در منطقه را گسترش می دهد.

ایران حمله خود را به دلیل بمباران قنسولگری خود در سوریه در اول اپریل که منجر به کشته شدن قوماندانان بلند رتبه سپاه پاسداران شد انجام داد. با این حال، حمله بیش از ۳۰۰ موشک و طیاره بدون سرنیشن که عمدتاً از داخل ایران پرتاب شدند، تنها خسارات اندکی در اسرائیل ایجاد کرد، زیرا اکثر آنها توسط سیستم دفاعی گنبد آهنین اسرائیل و با کمک ایالات متحده، بریتانیا و اردن سرنگون شدند.

یک پایگاه نیروی هوایی در جنوب اسرائیل مورد اصابت قرار گرفت اما به کار خود ادامه داد و یک کودک ۷ ساله بر اثر اصابت چره به شدت آسیب دید.

هیچ گزارش دیگری از خسارت جدی گزارش نشده است.

دو وزیر بلند رتبه اسرائیلی روز یک‌شنبه اعلام کردند انتقام از سوی اسرائیل قریب الوقوع نیست و به تنهایی اقدام نخواهد کرد. بنی گانتز، پیش از جلسه کابینه جنگ گفت: «ما یک ائتلاف منطقه‌ای خواهیم ساخت و بهای آن را به روش و زمان‌بندی مناسب از ایران خواهیم گرفت. وزیر دفاع یوآو گالانت نیز گفت که اسرائیل فرصتی برای تشکیل یک اتحاد راهبردی در برابر این تهدید بزرگ ایران دارد.

اسرائیل در حالت آماده باش کامل باقی مانده و انتظار می‌رود اقدامات عاجل از جمله ممنوعیت فعالیت‌های مکاتب و محدودیت‌های تجمعات بزرگ تا اواخر روز دوشنبه ادامه داشته باشد.

یگ مقام دیگر اسرائیلی در بیانیه‌ای تلویزیونی گفت: «در چند ساعت گذشته، ما برنامه‌های عملیاتی را برای هر دو اقدام تهاجمی و دفاعی تصویب کردیم.

محمد باقری، لوی درستیز اردوی ایران نیز در تلویزیون گفت: «اگر اسرائیل به اقدام متقابلی دست بزند، پاسخ ما بسیار بزرگتر از اقدام نظامی امشب خواهد بود».

وی خطاب به واشنگتن گفت در صورت کمک به اسرائیل، ممکن است به پایگاه‌های این کشور نیز حمله شود. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، گفت که تهران به ایالات متحده اطلاع داده است حمله به اسرائیل محدود و برای دفاع از خود خواهد بود و همسایگان منطقه‌ای از حملات برنامه‌ریزی شده آن ۷۲ ساعت قبل مطلع شده‌اند.

یک منبع دیپلماتیک ترکیه گفت که ایران از قبل حمله خود را به ترکیه اطلاع داده بود. ایران گفته هدف از این حمله مجازات “جنایات اسرائیل” بود، اما اکنون “موضوع پایان یافته تلقی می شود.”

روسیه، چین، فرانسه و آلمان و همچنین کشورهای عربی مصر، قطر، ترکیه و امارات متحده عربی خواستار خویشتنداری طرفین شده اند و شورای امنیت سازمان ملل قرار بود روز یک‌شنبه تشکیل جلسه دهد.

رهبران گروه ۷ حمله ایران را محکوم کردند و گفتند برای تثبیت اوضاع تلاش خواهند کرد. این گروه در بیانیه‌ای هشدار دادند که تهران خطر «تنش غیرقابل کنترل منطقه‌ای» را به وجود می آورد.

حمله ایران واکنش های متفاوتی را به دنبال داشته است. سیما شاین، یکی از مقامات بلند رتبه سابق موساد در موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو گفت: «من فکر می‌کنم ایرانی‌ها این واقعیت را در نظر گرفتند که اسرائیل یک سیستم ضد موشکی چندلایه بسیار بسیار قوی دارد و احتمالاً در نظر گرفته‌اند که تلفات زیادی نخواهد بود.» . او می گوید اگر ایران امیدوار بوده مانند حملات راکتی خود به نیروهای امریکایی در عراق پاسخی خاموش داشته باشد، اما فکر نمی کنم اسرائیل موضوع را این طور ببیند.

در غزه، حمله‌ی ایران مورد تشویق بسیاری از فلسطینی‌ها که دست‌کم ۳۳۰۰۰ قربانی داده اند، قرار گرفت. ماجد ابوحمزه، ۵۲ ساله، پدر هفت فرزند می‌گوید: «بیش از ۶ ماه است که ما قصابی شده ایم و هیچ کس جرات انجام هیچ کاری را نداشته است. اکنون ایران پس از حمله به قنسولگری اش، به اسرائیل ضربه زده و این شادی را به قلب ما آورده است.»

در اسرائیل، اگرچه در مورد اولین حمله مستقیم از سوی کشوری دیگر در بیش از سه دهه، هشدار داده می شد، اما روحیه برخلاف آسیب پس از حمله حماس در ۷ اکتوبر است. جرمی اسمیت ۶۰ ساله گفت: «فکر می کنم اکنون مجوز پاسخگویی به ما داده شده است. منظورم این است که این یک حمله بزرگ از سوی ایران بود… تصور می کنم اسرائیل پاسخ دهد و ممکن است به سرعت تمام شود و به زندگی عادی بازگردیم.»

در ایران، تلویزیون دولتی تجمعات کوچکی را در چندین شهر نشان داد که این حمله را جشن گرفتند، اما در خلوت برخی از ایرانیان نگران پاسخ اسرائیل هستند. شیما، پرستار ۲۹ ساله از تهران گفت: «ایران به نتانیاهو فرصت طلایی داد تا به کشور ما حمله کند. اما بار این درگیری بر دوش ما خواهد بود.»

جهان

شبکه‌های بزرگ تلویزیونی امریکا پوشش تلویزیونی ترمپ را متوقف کردند

ترمپ اما در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفت که قصر سفید قصد حمله به مطبوعات آزاد را ندارد و مدعی شد هدف، مقابله با آنچه او «اخبار جعلی» می‌خواند، است.

Published

on

شبکه‌های ای‌بی‌سی، سی‌بی‌اس، سی‌ان‌ان، فاکس و ان‌بی‌سی در واکنش به ممنوعیت ورود برخی رسانه‌ها به قصر سفید، مشارکت خود در پوشش برنامه‌های رئیس‌جمهور دونالد ترمپ را متوقف کردند.

هم‌زمان، سی‌ان‌ان، ام‌اس‌ناو و پولیتیکو علیه دولت ترمپ در محکمه فدرال واشنگتن شکایت کرده و خواستار لغو ممنوعیت ورود خبرنگاران‌شان به قصر سفید شده‌اند. این رسانه‌ها می‌گویند اقدام دولت، حقوق آزادی مطبوعات و روند قانونی را نقض کرده است.

در پی این تصمیم، پوشش تلویزیونی سفر ترمپ به نیویارک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل نیز از طریق «پول تلویزیونی» متوقف شد؛ سیستمی که در آن شبکه‌های بزرگ امریکا به‌صورت نوبتی تصاویر ویدیویی برنامه‌های رئیس‌جمهور را برای سایر رسانه‌ها فراهم می‌کنند.

ترمپ اما در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفت که قصر سفید قصد حمله به مطبوعات آزاد را ندارد و مدعی شد هدف، مقابله با آنچه او «اخبار جعلی» می‌خواند، است.

Continue Reading

جهان

رهبران جهان همزمان با جنگ‌های خاورمیانه و اوکراین در مقر ملل متحد گردهم می‌آیند

Published

on

رهبران نزدیک به ۱۳۰ کشور جهان این هفته برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گردهم می‌آیند. جنگ‌های خاورمیانه و اوکراین، افزایش خطرات ناشی از هوش مصنوعی و آینده سازمان ملل متحد از موضوعات مهم این نشست خواهد بود.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، برای دومین سال پیاپی در این نشست سخنرانی خواهد کرد؛ نشستی که در شرایطی برگزار می‌شود که نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم با فشارهای زیادی روبه‌رو است و سازمان ملل متحد نیز با مشکلات مالی و سیاسی مواجه شده است.

به گزارش رویترز، ترمپ کمک‌های مالی امریکا به سازمان ملل متحد را کاهش داده و واشنگتن از شماری از نهادهای این سازمان نیز خارج شده است.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، که آخرین بار در سال ۲۰۲۱ به‌صورت ویدیویی در مجمع عمومی سخنرانی کرده بود، امسال به نیویارک نمی‌رود. او قرار است روز پنجشنبه در واشنگتن با ترمپ دیدار کند.

در کنار این چالش‌ها، آینده رهبری سازمان ملل متحد نیز یکی از موضوعات مورد توجه است. دوره انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، در پایان سال ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد و هنوز نامزد مشخصی برای جانشینی او وجود ندارد.

دیپلومات‌ها گفته‌اند که شورای امنیت سازمان ملل متحد ممکن است نشست‌هایی در سطح عالی درباره جنگ اوکراین، هوش مصنوعی و تحولات خاورمیانه برگزار کند.

Continue Reading

جهان

امریکا و دنمارک بر سر گرینلند به توافق رسیدند

یک مقام وزارت خارجه امریکا نیز گفت این توافق کشورهای غیرعضو ناتو را از ایجاد پایگاه نظامی در گرینلند منع می‌کند و تنها به امریکا و متحدانش اجازه انجام برخی سرمایه‌گذاری‌های حساس را می‌دهد.

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز جمعه اعلام کرد که امریکا، دنمارک و گرینلند برای افزایش حضور نظامی امریکا در گرینلند به توافق رسیده‌اند.

بر اساس این توافق، امریکا می‌تواند حضور نظامی خود را در این جزیره افزایش دهد و کشورهای رقیب واشنگتن اجازه نخواهند داشت در گرینلند پایگاه نظامی ایجاد کنند.

ترمپ در شبکه اجتماعی تروت سوشیل گفت هیچ‌یک از دشمنان امریکا نمی‌توانند بدون موافقت واشنگتن در بخش‌های حساس گرینلند سرمایه‌گذاری کنند. او همچنین گفت این توافق تاریخ انقضا ندارد.

ترمپ نوشت: «به دستور من، با نمایندگان دنمارک و گرینلند همکاری کردیم تا اطمینان حاصل شود که امریکا برای همیشه می‌تواند هر اقدامی را که برای حفظ و دفاع از امنیت گرینلند و امریکا لازم است، در این جزیره انجام دهد.»

با این حال، این توافق به معنای تحقق هدف قبلاً اعلام شده ترمپ برای تصاحب گرینلند توسط امریکا نیست.

امریکا بر اساس یک توافق سال ۱۹۵۱، هم‌اکنون نیز تقریباً از حق کامل پرواز بر فراز گرینلند و ایجاد پایگاه نظامی در این جزیره برخوردار است.

ترمپ گفت امریکا به‌زودی حضور نظامی گسترده‌تری در گرینلند خواهد داشت. در حال حاضر یک پایگاه نیروی فضایی امریکا در شمال‌غرب این جزیره وجود دارد.

او گفت: «این یک رؤیای تحقق‌یافته برای ایالات متحده آمریکا است.»

دفتر صدراعظم دنمارک اعلام کرد که این توافق به تقویت امنیت در اقیانوس اطلس شمالی و منطقه قطب شمال کمک خواهد کرد.

ینس-فردریک نیلسن، صدراعظم گرینلند، نیز گفت این توافق منافع گرینلند و جایگاه این جزیره در همکاری‌های بین‌المللی را در نظر گرفته است.

او گفت: «این به نفع همه ماست.»

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا بر اساس این توافق پایگاه‌های نظامی جدید امریکا در گرینلند ساخته خواهد شد یا نه. همچنین جزئیات زیادی درباره مفاد توافق منتشر نشده است.

واکنش مردم گرینلند به این توافق نیز هنوز مشخص نیست. گرینلند یک منطقه خودمختار تحت حاکمیت دنمارک است و بسیاری از ساکنان آن خواهان استقلال هستند. آنها در گذشته نیز با تلاش‌های امریکا برای افزایش نفوذ و کنترول بر این جزیره مخالفت کرده‌اند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، گفت این توافق نگرانی‌های امنیتی واشنگتن درباره گرینلند را «برای همیشه و به‌طور کامل» برطرف کرده است.

او گفت: «گرینلند برای همیشه بخشی از منطقه دفاعی استراتژیک امریکای شمالی خواهد بود و هیچ دشمنی اجازه حضور در این منطقه و اطراف آن را نخواهد داشت.»

یک مقام وزارت خارجه امریکا نیز گفت این توافق کشورهای غیرعضو ناتو را از ایجاد پایگاه نظامی در گرینلند منع می‌کند و تنها به امریکا و متحدانش اجازه انجام برخی سرمایه‌گذاری‌های حساس را می‌دهد.

به گفته این مقام، توافق همچنین حق دسترسی، ایجاد پایگاه و پرواز امریکا بر فراز گرینلند را به‌صورت دائمی تضمین می‌کند و حتی اگر گرینلند در آینده مستقل شود، این توافق همچنان معتبر خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!